Αρης στον Καρκινο – Ερωτας οχι Πολεμος

astrologia-gamos-7-oikos

Ο Αρης στο ζωδιο του Καρκινου  4 Ιουνίου – 20 Ιουλίου, 2017

Ο Άρης συχνά απεικονιζόταν γυμνός στην αρχαία Ρώμη, ως σύμβολο του θάρρους του. Φανταστείτε τώρα τον Άρη στον Καρκίνο, έναν πολεμιστή απόλυτης θηλυκότητας, ολόγυμνο στο πεδίο της αγάπης. Στον Καρκίνο, ο πολεμιστής αφήνει κάτω το σπαθί του.

Ο Άρης στον Καρκίνο σημαίνει σωματική-συναισθηματική απελευθέρωση και την αίσθηση του «σπιτιού», μέσα ή έξω. Απολαύστε τον ζωντανό εσωτερικό κόσμο σας. Πάνω απ’ όλα, ακολουθήστε τη διαίσθησή σας. Εισπνεύστε την εξαιρετική ενσυναίσθηση του καβουριού για να καθοδηγηθείτε όταν παίρνετε αποφάσεις.

 

Θα κινηθούμε μέσα στον κόσμο σαν να κυοφορούμε: προσεκτικά, ακτινοβόλα, έντονα ευαίσθητοι στις αλλαγές του σώματος ή του περιβάλλοντος. Γλυκοί και στοργικοί όταν έχουμε διάθεση, κυκλοθυμικοί και ληθαργικοί όταν δεν έχουμε. Ο Καρκίνος φυσικά λειτουργεί σε βραδύτερο μήκος κύματος. Το φαγητό και ο ύπνος είναι εξαιρετικά σημαντικά, η διάθεσή μας θα υπαγορεύεται εξ ολοκλήρου από το αν αισθανόμαστε ξεκούραστοι και χαλαροί.

zodia-taro-45

Έτσι, αν διαπιστώσετε ότι κοιμάστε περισσότερο από το συνηθισμένο, αυτό είναι φυσιολογικό. Προσέχετε να μην σας γίνει συνήθεια ο καναπές και η ακραία αποστροφή στη σωματική εργασία.

zwdia-66

Όταν ο Άρης ο πολεμιστής ψαρεύει με το Καβούρι, η παράλογη αντιδραστική συμπεριφορά είναι το όπλο της μεγαλύτερης καταστροφής. Εάν νιώθετε εκνευρισμένοι ή κατακλυσμένοι, χαλαρώστε. Δώστε στον εαυτό σας αγάπη, καλοσύνη. Οραματιστείτε ότι κολυμπάτε σε έναν γαλήνιο ωκεανό. Στο διαλογισμό, επικεντρωθείτε στο τσάκρα της καρδιάς. Ανακουφίστε τα συναισθήματα με τη γιόγκα και / ή με χρόνο κοντά στο νερό.

taro-oroskopio-54

Στην αρχαία Ρώμη, ο δρυοκολάπτης, ο λύκος και η αρκούδα συνδέονταν όλα με τον Άρη. Υπάρχουν αρκετές αρχαίες Κελτικές θεότητες παρόμοιες με τον Άρη, καθώς και μια γερμανική θεότητα

που ονομάζεται Thincsus. Αυτές οι φιγούρες συνδέονταν με τη χήνα. Μετά από μια σύντομη έρευνα σχετικά με το συμβολισμό της χήνας, ένα κυρίαρχο θέμα δεν είναι μόνο η μάχη, αλλά το κίνητρο για τη μάχη. Η χήνα δεν μπαίνει στον κόπο να προστατεύσει κάτι, εκτός αν αυτό το πράγμα (ή το πρόσωπο) αξίζει να προστατευτεί. Αυτό συνδυάζεται τέλεια με μια σημαντική πτυχή του Άρη: πάλευε μόνο αν αυτό εξασφάλιζε την ειρήνη.

Διαβαστε τις αναλυτικες μηνιαιες  προβλεψεις για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zwdia

Όποιος έχει αλληλεπιδράσει με χήνες ξέρει πόσο επιθετικές μπορούν να γίνουν, ειδικά γύρω από τα μωρά τους. Σε μια στιγμή, μεταμορφώνονται από ειρηνικά πλάσματα σε φωνακλάδικα αρπακτικά. Ο Καρκίνος είναι, επίσης, μια δυνατή μητέρα και μπορεί να μαζέψει μεγάλη ενέργεια σε μια στιγμή. Αν αισθάνεται ότι απειλείται η ασφάλειά του, θα μετατραπεί σε δαίμονα.

Η χήνα είναι, επίσης, το σύμβολο της ναυσιπλοΐας και των μεγάλων διαδρομών. Όπως και ο Καρκίνος, τα κατευθυντήρια ύδατα του ζωδιακού κύκλου. Τόσο η χήνα όσο και το καβούρι –και ο Άρης για την ακρίβεια– είναι οδηγητικά τοτέμ. Είναι σύμβουλοι και διαμεσολαβητές. Μια πυξίδα, ένας φάρος, ένας χάρτης.

zwdia

Οι χήνες πετούν μαζί σαν μια αγαπημένη ομάδα, παίρνοντας τα ηνία του μεταναστευτικού κοπαδιού, όταν ο ηγέτης κουραστεί. Εάν μια χήνα φύγει έξω από το κοπάδι και κατέβει στη γη, μια άλλη χήνα την ακολουθεί (το ταίρι της) και μένει με την πεσμένη χήνα μέχρι να πεθάνει ή να ανακάμψει.

Τι εξαιρετική τρυφερότητα! Και πόσο έχει ανάγκη η ανθρωπότητα τη μαγεία της χήνας. Η φροντίδα για τον εαυτό και το κοπάδι: αυτή είναι η ουσία του Άρη στον Καρκίνο.

Την ημέρα που ο Άρης μπαίνει στον Καρκίνο, η Σελήνη θα είναι στο Ζυγό. Ο Καρκίνος και ο Ζυγός είναι σαν ξαδέρφια στον ζωδιακό κύκλο, επειδή και οι δύο μοιράζονται μια ποιότητα γνωστή ως Πρωτεύουσα. Όταν οι πλανήτες καταλαμβάνουν συγγενικούς αστερισμούς, οι ενέργειές τους ενισχύονται και λειτουργούν μεταξύ τους συνεργατικά, δημιουργώντας την υψηλότερη δυνατή έκφραση μιας δεδομένης ποιότητας.

Με άλλα λόγια, η Σελήνη θα συνεργαστεί με τον Άρη τις πρώτες ημέρες της όψης. Συγκεκριμένα, αυτή η υψηλή δόνηση της καρδινάλιας ενέργειας εκδηλώνεται ως ευαίσθητες κοινωνικές αλληλεπιδράσεις. Απολαύστε τες

Διαβαστε τις αναλυτικες εβδομαδιαιες προβλεψεις για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zodia-astra-tarot