Αστρολογια 19/01-18/02 Η Εποχη των Ανατροπων

miniaies-erwtikes-zwdio-ydroxoos

Αστρολογια Ο Ήλιος στον Υδροχόο

19 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου, 2017

Χρόνια πολλά, Υδροχόοι!

Είστε οι αντικομφορμιστές του ζωδιακού κύκλου, πάντα έτοιμοι για το οτιδήποτε. Αυτός ο επόμενος κύκλος έχει να κάνει με τις περιπέτειες και τη δημιουργική ζωή. Ο κομιστής του νερού ακολουθεί το δικό του μονοπάτι, ανεξάρτητα από το τι είναι δημοφιλές. Περιμέντε όλα τα εναλλακτικά πράγματα: νέους εκλεκτικούς φίλους, ειδικά εκείνους τους οποίους φυσιολογικά δεν θα συναντούσατε, ανορθόδοξες πνευματικές / φιλοσοφικές τροχιές, μη παραδοσιακή ιατρική, περίεργα πάρτι…

zodia-taro-45

Ο Ήλιος είναι στο αντίθετο ζώδιο από αυτό που κυβερνά όταν είναι στον Υδροχόο, 180º από τον Λέοντα. Επειδή ο Λέων / Ήλιος κυβερνά το εγώ, θα μπορούσε κανείς να πει ότι ο Υδροχόος είναι το αντί-εγώ. Ωστόσο, και ο Υδροχόος παλεύει, επίσης, με το δικό του εγώ. Το μάντρα του Υδροχόου είναι «το ξέρω» και ο Υδροχόος μπορεί να γίνει ένας ζωηρά πνευματικός ιμπεριαλιστής.

 

Στην καλύτερη περίπτωση θα ενδυναμώσει, εξυψώσει και θα αναζωογονήσει την κοινότητα, αλλά μπορεί να γίνει τρομερά πεισματάρης, θεωρώντας ότι ο δικός του τρόπος είναι ο καλύτερος και εξ’ ου και ο ένας και μοναδικός. Οι ψύχραιμοι Υδροχόοι είναι βαθιά αφιερωμένοι στην λαμπρή ολότητα της ανθρωπότητας.

Ο απεριόριστος ενθουσιασμός κάνει τον κομιστή του νερού ένα απολύτως μαγνητικό πλάσμα. Ωστόσο, ο Υδροχόος είναι ανεξάρτητος, ακόμα και αποξενωμένος στην αγάπη τόσο με αλληλεγγύη όσο και με μοναξιά.

zwdia-66

Οι Υδροχόοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρέμβουν όταν κάτι τους δυσαρεστεί και μπορούν να γίνουν αρκετά ψυχροί και απότομοι. Ο κομιστής του νερού απαιτεί αποδείξεις για τα πάντα, αλλά πιστεύω ότι αυτό είναι μόνο ένα μέρος του παγκόσμιου κώδικά του, κατά τον οποίο η ζωή είναι μια μεγάλη μάχη, μια αντιπαλότητα του θανάτου ενάντια στον άνθρωπο, ενάντια σε αυτά που ξέρει ότι είναι λάθος.

zwdia-765

Διαβαστε το αναλυτικο Ωροσκόπιο του Χειμωνα 2017 για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενοςζυγοςσκορπιοςτοξοτηςαιγοκερως υδροχοος ιχθεις

 

Ο πλανήτης που κυβερνά τον Υδροχόο είναι ο Ουρανός, ο προάγγελος του Απροσδόκητου. Έχω βρει τις ρίζες αυτής της σύνδεσης στον μύθο του αρχαίου έλληνα θεού Γανυμήδη, από τον οποίο πήρε το όνομά του ο αστερισμός του Υδροχόου. Ο Γανυμήδης ήταν ένα όμορφο, νεαρό αγόρι από την Τροία, τίποτα περισσότερο από ένας ταπεινός ποιμένας, αγνοούσε πλήρως το γεγονός ότι ο Δίας τον παρακολουθούσε και είχε γοητευτεί από την ομορφιά του.

Ο Δίας μεταμορφώθηκε σε αετό και απήγαγε τον Γανυμήδη όσο εκείνος βρισκόταν στον βοσκότοπο του – πραγματικά απρόσμενο! Έπειτα απ’ αυτό, ο Γανυμήδης ήταν ένας από τους λάτρεις του Δία και ο μόνος που του δόθηκε το δώρο της αθανασίας. Ο Γανυμήδης έγινε ο επίσημος οινοχόος όλων των θεών, τον ξέρουμε τώρα ως τον Υδροχόο «τον κομιστή του νερού».

zwdia

Ναι, αυτό το αγόρι ήταν εραστής του Δία. Πολλές απεικονίσεις δείχνουν την απαγωγή του και ο σύνδεσμος τους ήταν μη συναινετικός, για να μην αναφέρουμε ότι ήταν ηθικά αμφισβητήσιμος. Θα μπορούσαμε να έχουμε ανακαλύψει μια ακόμη ρίζα εδώ, ίσως τη ρίζα του φλογερού πάθους του Υδροχόου για την κοινωνική δικαιοσύνη; Την αθάνατη προοδευτική φύση του; Τη ρίζα της κραυγής του, διαπεραστική όπως η αυγή του χειμώνα, που αντιλαλεί από δρόμο σε δρόμο σε ολόκληρη την πόλη, που αγωνίζεται για τα δικαιώματα όλων;

 

Όποιος έχει πνευματική συνείδηση γνωρίζει κάτι σχετικά με το εσωτερικό ταξίδι της επιστροφής στην αγάπη, της επιστροφής στον Εαυτό, όπως κι αν θέλετε να το πείτε – και αυτό που γνωρίζει είναι το εξής: όταν παίρνουμε από τα χέρια του Υδροχόου τη μάχη – μαρτυρικά – η ζωή είναι ένα βάρος και τα δεινά γίνονται έντονα.

Την πρώτη ημέρα του κύκλου του Υδροχόου έχουμε ένα τέταρτο της Σελήνης. Αυτές οι φάσεις είναι, από τη σχεδίαση τους, προκλητικές φάσεις – προβλέπω ένα ταραχώδες ξεκίνημα. Μετά την πρώτη εβδομάδα έχουμε την Νέα Σελήνη στον Υδροχόο και τότε είναι που ο Γανυμήδης ξεκινά πραγματικά να σερβίρει το κρασί.

Ο Άρης εκρήγνυται μέσα στον Κριό μία ημέρα αργότερα και στη συνέχεια, η Αφροδίτη την επόμενη εβδομάδα. Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου θα μας βρει σε ένα ακόμα τέταρτο της Σελήνης και στην αρχή της ανάδρομης πορείας του Δία, οπότε το λέω αυτό το ταξίδι, για άλλη μια φορά, κάτι λιγότερο από ομαλό. Ο Ερμής ενώνεται με τον Ήλιο στον Υδροχόο στις 7 Φεβρουαρίου – μια ευχάριστη περίσταση που σηματοδοτεί την ευθυγράμμιση και το υγιές μυαλό. Λίγες μέρες αργότερα έχουμε μια Σεληνιακή έκλειψη.

zwdia

Όσο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σας λέω να ξεχάσετε τις ανοησίες και να αγαπάτε τον εαυτό σας. Ειλικρινά, αυτή η γιορτή απλά δεν είναι γραφτό να γίνει. Ο Υδροχόος είναι πολλά πράγματα, αλλά δεν είναι ρομαντικός. Ο κομιστής του νερού είναι αρραβωνιασμένος με την αδελφική αρμονία, τώρα και για πάντα… όλο το πακέτο, αιώνια.

Πέρυσι γιόρτασα τον κύκλο του Υδροχόου με ένα ταξίδι στην Ασία. Ξέρω ότι αυτό δεν είναι μια επιθυμία ή μια πραγματικότητα των πάντων, αλλά θέλω να ξέρετε τι είδους πιθανότητες λαμπυρίζουν στο παγωμένο παλάτι του Υδροχόου. Μιλάμε για τα πιο τρελά όνειρα που γίνονται πραγματικότητα. Και εσείς είστε αυτοί που θα τα κάνουν να συμβούν.

Αυτά είναι που μπορώ να σας πω για αυτόν τον κύκλο: είναι ένα πάρτι και θα παραβρεθούν κάποιοι παράξενοι άνθρωποι εκεί. Και μόνο αυτό χρειάζεται να ξέρετε. Φορέστε κάτι ζωντανό και προετοιμαστείτε για χορό, γιατί, αγαπητοί μου, θα υπάρξει πολύς χορός. Απελευθερώστε την ομορφιά σας στον κόσμο! Ας είναι αυτός ο κύκλος απερίγραπτα υπέροχος!

Διαβαστε το αναλυτικο Ωροσκόπιο του Χειμωνα 2017 για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενοςζυγοςσκορπιοςτοξοτηςαιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zwdia-3-zodia