Εποχή του Καρκίνου: 7 Πράγματα που πρέπει να Ξέρετε

imerisies-provlepseis-triti-29-4

Εποχή του Καρκίνου: 7 Πράγματα που πρέπει να Ξέρετε μέχρι τις 22 Ιουλίου

Ο Ήλιος έχει μπει στον Καρκίνο από τις 20 Ιουνίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 22 Ιουλίου, σκιαγραφώντας ένα διακριτικό περίγραμμα στον πιο θηλυκό εκπρόσωπο του ζωδιακού κύκλου.
Ο Ήλιος διασχίζει ένα καινούργιο ζώδιο κάθε περίπου 30 ημέρες. Στη διάρκεια αυτής της «περιόδου», μας διέπει όλους η ενέργεια αυτού του κυβερνώντος ζωδίου, άσχετα με τη θέση που έχει ο Ήλιος στον αστρολογικό μας χάρτη.

Εξάλλου ο ήλιος αποτελεί το κέντρο του κοσμικού μας σύμπαντος, άρα είναι φυσικό τα πάντα να περιστρέφονται γύρω από αυτόν.
Ο Καρκίνος είναι το πρώτο Ζώδιο του Νερού. Αυτό σημαίνει ότι μας εφάπτει με τα πλέον αρχέγονα και σημαντικά μας συναισθήματα, άρα κατ’ επέκταση οξύνει την ευαισθησία μας. Όσο ανακουφιστικό κι αν είναι αυτό, μπορεί να γίνει εύκολα και δύστροπο. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα υποβοηθητικό να γνωρίζουμε τα σημεία που χαρακτηρίζουν την Εποχή του Καρκίνου, προκειμένου να αρμενίσουμε τα νερά του χωρίς να μας παρασύρουν οι ρουφήχτρες του συναισθηματικού ωκεανού!

 

1. Η διάθεση μεταλλάσσεται χωρίς καμία προειδοποίηση
Ο Καρκίνος εξουσιάζεται από τις παλιρροιακές επιρροές της Σελήνης, οι οποίες πρακτικά εναλλάσσουν τη θέση τους αέναα. Γι’ αυτό στη διάρκεια μιας Εποχής του Καρκίνου, η διάθεση μπορεί να αλλάξει πιο γρήγορα από τα χρώματα στους οδικούς φωτεινούς σηματοδότες! Θα νιώσετε οπωσδήποτε κάποια στιγμή να μην ελέγχετε το συναίσθημά σας.

zodia-taro-45

Τι μπορείτε να κάνετε επί αυτού; Η βασική συμβουλή είναι να φροντίσετε να μην ξεσπάτε στα αγαπημένα σας άτομα. Η αλήθεια είναι ότι η λειτουργία του πλανητικού μας συστήματος ομοιάζει σε μεγάλο βαθμό με την μηνιαία έμμηνο ρήση, κι αν το συνειδητοποιήσετε αυτό θα μπορέσετε να την χειριστείτε σαφώς ευκολότερα. Κατ’ αρχήν δεν θα επιτρέψετε να αλλοιώσει το στυλ σας!

Και κυρίως θα γνωρίζετε ότι οι συναισθηματικές εξάρσεις – δικές σας ή των άλλων – θα περάσουν. Άρα στη φάση που προκύπτει, πάρτε βαθιά ανάσα και αφήστε λίγο χρόνο να κυλήσει. Μην παρασυρθείτε από το δράμα της στιγμής και όλα θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλά.

zwdia-09

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

 ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας 

astrologos  τα τελευταια νεα της αστρολογιας  αστρα και ζωδια

Δειτε  εδω τα  : Ενεργειακά Προϊόντα ‘LOVE-TALKS’

 

2. Τα – σημαντικά – αισθήματά σας δεν αποτελούν θέσφατο
Σκεφτείτε το ρεαλιστικά και χωρίς καμία κριτική διάθεση: ζούμε σε έναν κόσμο που κατακλύζεται από «θεραπευτικές αγωγές», επειδή το άγχος έχει καταστεί η βασική δικαιολογία να μην αντιμετωπίζουμε τους φόβους και τα ενίοτε άβολα συναισθήματά μας. Στη διάρκεια της Εποχής του Καρκίνου, το σοφό θα είναι να τα εκφράζουμε.

Μήπως το ίδιο σκεπτικό που μας ωθεί να αντιμετωπίζουμε τα συναισθήματά μας, μας καθιστά και χωλούς εξαιτίας τους; «Αίσθημα» σημαίνει δύναμη της εντύπωσης. Είναι δυνατόν κάτι που έχει δύναμη, να μην έχει κίνηση; Πώς καταλήγει λοιπόν το συναίσθημα να μας ακινητοποιεί; Κυρίως επειδή δεν θέλουμε να αγγίξουμε τη ρίζα του γιατί πονάει – κι αυτό είναι το μη αποδεκτό!

zwdia - love

3. Το σπίτι και η οικογένεια είναι τώρα στο επίκεντρο
Όλοι προερχόμαστε από κάπου. Και η Εποχή του Καρκίνου θα υπενθυμίσει αυτό το γεγονός, είτε ζείτε ακόμη με τη μαμάκα στο πατρικό σας (ναι, 45άρη γεροντοπαλίκαρο, σε σένα ταιριάζει…), είτε έχετε απογαλακτιστεί από κάθε κλαδί του οικογενειακού σας δέντρου. Ο 4ος Οίκος όλων μας κυβερνάται από τον Καρκίνο και βρίσκεται στη βάση του ζωδιακού τροχού, εκπροσωπώντας τα θεμέλιά μας.

Διανύουμε λοιπόν την ιδανική εποχή για να συνδεθούμε με τις ρίζες μας, ακόμη και αξιοποιώντας μια παλιά οικογενειακή συνταγή για κουλουράκια… Επιπλέον ο Καρκίνος κυβερνά το σπίτι μας ως χώρο, οπότε αξιοποιήστε την συγκυρία για να χαρείτε το δικό σας. Ανανεώστε τον αέρα του, διακοσμήστε το, ζήστε το!

zwdia-zodia-astrologia-65

4. Να μαγειρέψω; Εγώ;;;
Απομακρυνθείτε από το φούρνο μικροκυμάτων, σβήστε από το κινητό τις εφαρμογές για παραγγελίες φαγητού! Στην Εποχή του Καρκίνου φροντίζουμε τον εαυτό μας, και αυτό μπορεί να πραγματωθεί αν αποκτήσουμε επαφή με την τροφή που δίνουμε στο σώμα μας. Μην πανικοβάλλεστε, δεν αφορά καθάρσεις και αποτοξινώσεις! Αντίθετα, αυτή την εποχή το σπίτι σας ενδέχεται να μοιάζει περισσότερο με παρακμιακή παρισινή σοφίτα – με κρασί, βούτυρα και κρουασάν σε ετοιμότητα – παρά με χορτοφαγικό κέντρο! Γι’ αυτό ανασκουμπωθείτε.

Διευκρίνιση: ο παρηγορητικός Καρκίνος ενδέχεται να προκαλέσει την ανάγκη για «συναισθηματικό φαγητό», μιας και η τροφή είναι η μια από πλέον αποδεκτές μορφές ανακούφισης του πολιτισμού μας. Γι’ αυτό ικανοποιείτε συνετά, δοκιμάζοντας να ετοιμάσετε κάτι φαγώσιμο από το μηδέν. Η καλύτερη πρακτική είναι να καλέσετε αγαπημένους σας στο σπίτι, να ανοίξετε ένα κρασί (εννοείται…) και να φτιάξετε φαγητό όλοι μαζί – μέχρι εκεί που μπορεί ο καθένας – ενώ μιλάτε και γελάτε και δένεστε!

ζωδια-ταρο-99

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

 ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας 

astrologos  τα τελευταια νεα της αστρολογιας  αστρα και ζωδια

Δειτε  εδω τα  : Ενεργειακά Προϊόντα ‘LOVE-TALKS’

 

5. Είναι η φάση της γυναικείας ισχύος
Στρώστε το διάβα για την αστρολογική θηλυκή επικράτεια! Ο Καρκίνος κυβερνά τον 4ο Οίκο, που αφορά το σπίτι, την οικογένεια και τη γυναίκα. Άρα αυτή είναι η περίοδος που τα κορίτσια διοικούν τον κόσμο, κυριολεκτικά. Μάλιστα αν εξαρτιόταν από τους αστρολόγους, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας θα έπρεπε να συμπίπτει κάθε χρόνο με τη Νέα Σελήνη στον Καρκίνο. Αυτό που είναι εφικτό πλέον, είναι να ανακηρύξουμε την Εποχή του Καρκίνου ως εποχή εξύμνησης και εκτίμησης της μητρικής φιγούρας αλλά και κάθε γυναίκας που αποτελεί έμπνευση στη ζωή μας.

Όλοι έχουμε μέσα μας ένα κομμάτι θηλυκής ενέργειας, σε όποιο φύλο κι αν ανήκουμε. Αυτή η περίοδος δεν απαιτεί από κανέναν να δηλώσει φεμινιστής (χωρίς να αποτρέπει και κανέναν), ζητά ωστόσο να εφαρμόσετε την ισότητα των φύλων με μικρές και μεγάλες συμπεριφορές. Αν είστε γυναίκα, παλέψτε για ισότιμη αποδοχή. Μιλήστε ανοικτά και εκφράστε τη γνώμη σας, χωρίς να τελειώνετε τις φράσεις σας με μια χροιά ερωτηματικού. Αν δεν είστε γυναίκα, πάρτε θέση σε όποια αδικία, βιασμό, κακομεταχείριση, αντιληφθείτε. Με τη συμβολή όλων, ίσως αυτή η εποχή αποτελέσει έναυσμα ώστε οι γυναίκες – θύματα (και ήρωες) να αποκτήσουν υπόσταση σε κάθε κοινωνία και σε κάθε δικαστικό σύστημα.

6. Αφορμής δοθείσης, ας γίνει η γυναικεία ισχύς παγκόσμια
Ξέρετε ότι ένα στα τρία κορίτσια στις υπό ανάπτυξη χώρες, παντρεύονται πριν τα 18 τους χρόνια, αγράμματα και οικονομικά αποδυναμωμένα; Επιπλέον, οι επιπλοκές στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι η βασική αιτία θανάτου παγκοσμίως, στις ηλικίες γυναικών 15 – 19 ετών. Ενισχύστε τα κορίτσια και τις γυναίκες να αποκτήσουν πρόσβαση στη μόρφωση, στη φροντίδα της υγείας τους και στην οικονομική τους ενδυνάμωση.

Οι γυναίκες αποτελούν την πλειοψηφία του παγκόσμιου άπορου πληθυσμού. Ωστόσο, η μόρφωση των κοριτσιών – κάτι που απαγορεύεται σε πολλά σημεία του πλανήτη – έχει αποδειχθεί ότι είναι ένα από τα κλειδιά για την εξάλειψη της φτώχιας και για την προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης. Είναι πολλά αυτά που μπορεί να κάνει ο καθένας εξατομικευμένα. Ας αρχίσουμε από τον σεβασμό στην γυναικεία υπόσταση.

tarw-zwdia

7. «Η δημιουργικότητα απαιτεί θάρρος» Χένρι Ματίς
Η δημιουργικότητα μπορεί κι αυτή να θεραπεύσει τον κόσμο, καθώς όλοι οι άνθρωποι είναι δημιουργικοί. Αυτό υπάρχει στο DNA μας, και μας παρέχετε ως δικαίωμα με τη γέννησή μας. Τώρα η δυνατότητά μας να αδράξουμε αυτή τη δύναμη, εξαρτάται από το πόσο πρόθυμοι είμαστε να παραγκωνίσουμε τα κακά μας δαιμόνια και να αφήσουμε την έμπνευσή μας να μας καθοδηγήσει.

Πρέπει να μάθουμε να μένουμε σιωπηλοί, προκειμένου να μας φορτίσει η δημιουργική ενέργεια, κάτι που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πράξουν… Φοβόμαστε ότι αν δεν έχουμε υπό αυστηρό κλοιό τα συναισθήματά μας, κάποιος θα εισχωρήσει και θα μας εκμεταλλευτεί ή ακόμη και θα μας πληγώσει ανεπανόρθωτα.

Η αυτοπροστασία είναι ένα γνώρισμα του κάβουρα, όμως θα πρέπει ταυτόχρονα να αποκτήσουμε επαφή και με το ευάλωτο υπογάστριό μας στη διάρκεια της Εποχής του Καρκίνου. Ο Καρκίνος είναι ένα από τα πλέον θηλυκά και δεκτικά ζώδια, γι’ αυτό στη διάρκεια αυτού του ηλιακού κύκλου πρέπει να χαλαρώσουμε, να ευαισθητοποιηθούμε, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να στρώσουμε το αισιόδοξο χαλάκι υποδοχής.

Για να αποκτήσουμε επαφή με τη δημιουργική δύναμη μέσα μας, πρέπει να σωπάσουμε την καχυποψία τόσο, ώστε να μπορέσει να μας διαπεράσει η θεϊκή έμπνευση. Και ξέρετε κάτι; Αυτό απαιτεί θάρρος, όχι αδυναμία ή υποταγή.

zwdia shmera