ζωδια 22/04 Πανσέληνος στον Σκορπιό Κάθαρση

zwdia-shmera

ζωδια Πανσέληνος στον Σκορπιό 22 Απριλίου 2016 Κάθαρση

Η ζωή συνυφασμένη με όλες της τις μορφές, πάντα είναι ζωή, αλλά η ζωή, επειδή αλλάζει ασταμάτητα, αναπόφευκτα ξεπερνά τη κάθε μορφή, η οποία με τη σειρά της πρέπει να πεθάνει, έτσι η ώστε η ζωή να απελευθερωθεί σε μια νέα γέννηση και σε μια νέα μορφή. Η Φύση μας διδάσκει αυτή την αρχετυπική διαδικασία με μυριάδες τρόπους και αν κοιτάξει ο καθένας μας τη ζωή του, μπορεί να δει πως κάθε εμπειρία, κάθε ιδέα, κάθε συμπεριφορά, κάθε συναίσθημα, για την ακρίβεια – έχει μία αρχή, μία μέση και ένα τέλος και μια νέα αρχή σε κάποια άλλη μορφή.

 

Ένας από τους τρόπους που η Φύση μας δείχνει αυτή τη διαδικασία είναι η έκδυση, η διαδικασία δηλαδή αλλαγής φτερώματος του εξωτερικού κελύφους / επιδερμίδας που εμφανίζετε σε πολλά ασπόνδυλα, συμπεριλαμβανομένου και του φιδιού.

Στα φίδια η έκδυση συμβαίνει κάθε φορά που το σώμα τους έχει μεγαλώσει περισσότερο από το παλιό τους δέρμα, το οποίο πρέπει να αφαιρεθεί, έτσι ώστε να αφεθεί χώρος για την επέκταση του νέου σώματος τους. Η διαδικασία αυτή είναι ιδιαίτερα επίπονη για το ζώο, το οποίο εκείνη την περίοδο δείχνει μεγαλύτερη νευρικότητα, επιθετική συμπεριφορά, καθώς αισθάνεται ευάλωτο και μειώνεται προσωρινά η όραση του.

zodia-taro-45

Το φίδι είναι ένα από τα τοτέμ του Σκορπιού, (τα άλλα είναι ο αετός και φοίνικας). Ένα από τα πιο διαδεδομένα μυθολογικά σύμβολα, έχει συνδεθεί με τη δυαδικότητα, τη σεξουαλικότητα, την Kuṇḍalinī (τη σωματική ενέργεια), τον πειρασμό, τη γνώση, τη γονιμότητα και το ένστικτο, αλλά ως επί το πλείστον είναι αυτή η μεταμορφωτική ποιότητα του, της αναγέννησης μέσω του θανάτου (που είναι συνυφασμένη με τον Ουροβόρο, το φίδι / δράκο που καταβροχθίζει την ουρά του, της Αλχημείας και της Ερμητικής φιλοσοφίας) που διέρρευσε μέσα στην Δυτική αστρολογική εικόνα.

zwdia-tarw-zodia-19

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

 ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας 

astrologos  τα τελευταια νεα της αστρολογιας  αστρα και ζωδια

Δειτε  εδω τα  : Ενεργειακά Προϊόντα ‘LOVE-TALKS’

Το μονοπάτι του Σκορπιού προς την εξέλιξη μπορεί να είναι αποτρόπαιο και αδίστακτο, στη αναζήτηση του για την κρίση και το θάνατο ως μέσα μεταστοιχείωσης της κατώτερης φύσης και όμως, η ζωηρή αυθεντικότητα των νέων μορφών που προκύπτουν από αυτή τη ριζοσπαστική και οδυνηρή μεταμόρφωση, είναι η απόδειξη της πληρότητας της ζωής και του συνεχούς της μεταμόρφωσης, της ευαισθητοποίησης, της γονιμότητας και των ενστικτωδών ορμών, που καλύπτονται από τον πλούσιο, πολυδιάστατο συμβολισμό του φιδιού.

Η Πανσέληνος της Παρασκευης 22 Απριλίου στις 2 μοίρες, 30 λεπτά του Σκορπιού, δεν έχει να κάνει μόνο με τη «θεραπεία» και την «άφεση» – και τα δύο θα συμβούν, αλλά και πολλά περισσότερα από αυτά. Το αποκορύφωμα της μεταφορικής, αλληγορικής, πνευματικής μας έκδυσης.

Μία μαγική, καθαρκτική, θαυμάσια στιγμή για να εκτιμήσουμε το απαλό, λαμπερό δέρμα, κάτω από τα στρώματα που πεθαίνουν. Μια γιορτή της γονιμότητας και της δημιουργικής δύναμης της απαλλαγής από περιοχές της ύπαρξης μας. Μια μυθική διασταύρωση των κρυμμένων μυστικών, της γνώσης που παρουσιάζεται και της επιβίωσης της ζωής μέσα από νέες, πιο λειτουργικές μορφές.

astrologia-zwdia-oroskopio-67

Στον πυρήνα αυτών των εκδηλώσεων, βρίσκουμε μια πιο γενική, καθολική διαδικασία, κάτω από αυτά που είναι θαμμένα, με τη Σελήνη να ρίχνει το φως της στο σκοτεινό λάκκο του Σκορπιού. Μια λάμψη που αποκαλύπτει τόσο την απτή ουσία, όσο και την κρυμμένη έννοια.

Κρυμμένες αλήθειες, μυστηριώδεις πραγματικότητες, ασυνείδητοι φόβοι και καταπιεσμένα συναισθήματα ανασύρονται από τα βάθη. Η καταστροφή που βιώσαμε, ο συναισθηματικός πόνος που υποφέραμε – μπορεί να ξεκινήσουμε να καταλαβαίνουμε γιατί αυτά ήταν απαραίτητα, πως μας ενδυνάμωσαν και μας ενίσχυσαν, δημιουργώντας περισσότερο χώρο για αυτά που είχαμε ζητήσει.

Μια τέτοια διαδικασία, είναι βέβαιο πως θα αυξήσει την ένταση και θα προκαλέσει ισχυρές συναισθηματικές αντιδράσεις, αλλά η προθυμία μας να δεχτούμε και να αντιμετωπίσουμε τις αντιδράσεις μας, μπορεί τελικά να είναι ο καταλύτης για να ξεφύγουμε από την στασιμότητα και να επιταχύνουμε τη διαδρομή προς το επόμενο επίπεδο.

ζωδια-ταρο-99

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

 ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας 

astrologos  τα τελευταια νεα της αστρολογιας  αστρα και ζωδια

Δειτε  εδω τα  : Ενεργειακά Προϊόντα ‘LOVE-TALKS’

Η απουσία σημαντικών όψεων άλλων πλανητών με την Πανσέληνο, φαίνεται να συμπυκνώνει το νόημα αυτού του γεγονότος και να το κάνει περισσότερο αρχετυπικό, ενώ ταυτόχρονα ρίχνει όλη μας την προσοχή πάνω στον άξονα Ταύρου / Σκορπιου (μετασχηματισμός έναντι στασιμότητας) και στους κυβερνήτες του Σκορπιού, Άρη και Πλούτωνα.

Κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και οι δύο αυτοί πλανήτες είναι μόλις ανάδρομοι, γεγονός που υποδηλώνει ότι τα γεγονότα και τα σενάρια από το πρόσφατο παρελθόν μας μπορεί να είναι μέρος της εικόνας.

zwdia

Για πολλούς από εμάς αυτό μπορεί αν περιλαμβάνει μη επεξεργασμένα συναισθήματα που συνδέονται με τέλη σχέσεων και τις αρχές: ο Πλούτωνας ειδικότερα, θα συμμετέχει σε ένα τετράγωνο με την Αφροδίτη στον Κριό, ενώ η Ήρα, ο αστεροειδής του γάμου, θα είναι σε σύνοδο με την ίδια την Σελήνη.

Επιστρέφοντας ξανά στο κεντρικό νόημα αυτής της διέλευσης, η ζωή θριαμβεύει, ακόμα και στη μέση του θανάτου. Ο θάνατος εξυπηρετεί τη ζωή. Ο θάνατος είναι ένα πέρασμα. Είμαστε οι πρόγονοι μας και οι δικές μας μαίες, γεννώντας την ίδια ζωή σε νέες μορφές. Πρέπει να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να ταρακουνηθούν και να ανοίξουν στα δύο. Σαν τα φίδια.

zodia-astra-tarot