Pin It

Απιστια μέσω Ιντερνετ

http://i2.wp.com/www.astro-live.gr/wp-content/uploads/2014/03/trito-proswpo.jpg?w=1050

απιστια  μέσω  Ιντερνετ

 

 

Η απιστία μέσω ιντερνετ είναι ένα πραγματικό – χειροπιαστό φαινόμενο της νέας εποχής. Οι  τεχνολογίες σαφώς και διευκολύνουν πια την ανθρώπινη επαφή…..αλλά και την απιστία. Η σύναψη παράλληλων – παράνομων ερωτικών δεσμών είναι το καθεαυτό ζητούμενο.

 

Τον τελευταίο καιρό, φαίνεται ότι όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν το ιντερνετ, για να γνωρίσουν νέο κόσμο, πιθανόν γιατί μόνο με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να ανακτήσουν και πάλι ένα μέρος των χαμένων ερωτικών…και όχι μόνο σχέσεων τους.

 

Οι συνομιλίες γίνονται σχεδόν από παντού… μέσα από τα σπίτια, σε επαγγελματικούς χώρους, σε Ιντερνετ καφέ, ακόμα και από τα κινητά πια. Το ιντερνετ είναι ένας εύκολος ‘χώρος’ συνάντησης, όπου μπορούν οι άνθρωποι να επικοινωνήσουν, να φλερτάρουν, να ανταλλάξουν απόψεις, να συνάψουν δεσμούς, νόμιμους αλλά και παράνομους….και οτιδήποτε άλλο!

 

Σύμφωνα με παγκόσμιες έρευνες, τα 9/10 όσων ασχολούνται με το ιντερνετ,  έχουν επιδιώξει κάποια ερωτική γνωριμία. Η απιστία και το ιντερνετ, δυστυχώς αλληλοσυνδέονται απόλυτα μεταξύ τους. Πολλοί αν όχι όλοι, νομίζουν είτε ότι μια διαδικτυακή γνωριμία δεν είναι απιστία, ή ακόμα στην καλύτερη περίπτωση, ότι ο / η σύντροφός τους δεν θα το μάθει ποτέ.

 

Φυσικά, πολλοί πιστεύουν ότι ταιριάζουν πολύ περισσότερο και σε διάφορους τομείς με τον άνθρωπο που γνωρίζουν ιντερνετικα, αλλά αυτό λογικά συμβαίνει, γιατί πολύ απλά δεν τον ξέρουν αρκετά και σε βάθος, ούτε τον έχουν ζήσει από κοντά…και δεν έχουν σφαιρική – ολοκληρωμένη άποψη.

taro-zodia-23

Οι ίδιες  έρευνες, αποδεικνύουν επίσης ότι όσοι χώρισαν στην πραγματική τους ζωή, για να κάνουν νέα ερωτική σχέση με το άτομο που γνώρισαν online, χώρισαν και από αυτό πάρα πολύ σύντομα, γιατί φυσικά όσα νόμιζαν, για το εν λόγω πρόσωπο δεν ήταν αλήθεια.

 

Οι περισσότεροι αρνούνται κατηγορηματικά να αντιληφθούν, ότι μια σχέση μέσω ίντερνετ μπορεί να είναι εντελώς ψεύτικη – πλασματική, ακόμα και επικίνδυνη. Δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις είναι ακριβώς έτσι, αλλά ιδιαίτερα αυτές μέσα στο ίντερνετ και που τραβάνε σε χρόνο, σπάνια πετυχαίνουν.

 

 

 

Όταν θέλει κάποιος να ‘ψάξει’ στον ίντερνετ, θα δημιουργήσει μια εικόνα για τον εαυτό του, που θα είναι εντελώς διαφορετική από την πραγματική – ή έστω εμφανώς βελτιωμένη. Έτσι μετά εγκλωβίζεται σε αυτήν  εικόνα που δεν μπορεί να διαγράψει…δηλαδή έχει πει ψέματα που δεν  μπορεί πια να ανακαλέσει.

 

 

Στην απιστία μέσω ίντερνετ, ο ‘άπιστος’ έχει μια σχέση που υποτίθεται ότι είναι μυστική, και αναγκάζεται να σβήνει τα ‘ένοχα’ μηνύματα, να κλείνει παράθυρα συνομιλίας, να κρύβει γενικότερα την συμμετοχή του σε ομάδες, club γνωριμιών, και άλλα μέσα δικτύωσης. Φυσικά κάποια στιγμή όλα αυτά βγαίνουν στο φως, και στα μάτια του συντρόφου τους. Οι ίδιες έρευνες μας λένε ότι τις περισσότερες φορές, μπορεί να κρύψει κάποιος μια απλή καθημερινή απιστία, παρά μια διαδικτυακή σχέση.

ερωτοσκοπιο

To φλερτ στο Ιντερνετ – Είναι τελικά απιστία ή όχι;

Τόσο οι τελευταίες έρευνες, όσο και οι δηλώσεις των χρηστών ίντερνετ δείχνουν, ότι όσοι φλερτάρουν δεν πιστεύουν ότι το ‘παιχνίδι’ στο ίντερνετ είναι απιστία. Ωστόσο οι σύντροφοι τους δεν έχουν την ίδια γνώμη!

 

Προφανώς το αν φλερτάρει κάποιος κατ’ ιδίαν, ή μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακώς, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο. Όταν κάποιος έχει συναισθηματική σχέση, το φλερτ είναι όντως  απιστία.

 

Αν μια γυναίκα  /  άντρας ανακαλύψει κρυμμένες – ερωτικές  συνομιλίες στον υπολογιστή του συντρόφου,  τότε προφανώς θα θεωρήσει ότι συμβαίνει κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό φλερτ, γιατί το ίντερνετ έχει τον χαρακτήρα του κρυφού, αλλά και την κάλυψη του αγνώστου που επιτρέπει στη φαντασία του ‘απατημένου‘ να πλάσει τα χειροτερότερα σενάρια . Έτσι, ακόμα και ένα ανάλαφρο θεωρητικά φλερτ – συζήτηση μπορεί, να θεωρηθεί εύκολα ως απιστία.

 

Η απιστία μέσω ιντερνετ είναι γένους αρσενικού…καθώς πρόσφατη έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ανθρώπινης Συμπεριφοράς έδειξε, ότι  οι περισσότεροι χρήστες του ίντερνετ που επιδίδονται σε διαδικτυακό φλερτ και απιστία, είναι άντρες και μάλιστα παντρεμένοι…οι περισσότεροι μόλις μερικούς μήνες.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με την έρευνα, άνω 45%, αυτών που ‘απατούσαν’ τους συντρόφους στο διαδίκτυο, ξόδευαν ακόμα και 10 ώρες ψάχνοντας ή παίζοντας με τον διαδικτυακό τους ερωτικό σύντροφο.

 

 

Το κύριο στοιχείο της απιστίας μέσω ίντερνετ είναι η έντονη διάθεση για μυστικό σεξ. Αυτό σημαίνει ότι οι παντρεμένοι, έψαχναν να βρουν έναν τρόπο να κάνουν σεξ – εκτόνωση φαντασιώσεων, και όχι να κάνουν μια νέα συναισθηματική σχέση. Ωστόσο πολλές φορές, το εν λόγω σεξ φέρνει και το πραγματικό σεξ – την επικοινωνία κατ’ιδίαν, και έτσι μια παράλληλη σχέση.

 

 

Για ποιο λόγο οι άντρες οδηγούνται περισσότερο στο διαδικτυακό σεξ και την απιστία μέσω Ίντερνετ τελικά? Οι ψυχολόγοι απαντούν και διευκρινίζουν, ότι αυτό γίνεται γιατί νοιώθουν πιο άνετα και ασφαλείς, να μιλήσουν για τις φαντασιώσεις τους και να τις ζήσουν μέσα από την ανωνυμία που τους παρέχει το Ιντερνετ._

 

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ:  Προτιμήστε τις σχέσεις που έχουν σάρκα και οστά!

zwdia

Κα Μαργέλη

margeli

Αριστέα

aristea

Αλεξάνδρα

alexandra

Κα Κομνηνού

komninou