Μια άλλη μέθοδος για να ρίξετε τα Ταρώ

 

Ανακατέψτε όλη την τράπουλα και δώστε να την κόψει με το αριστερό χέρι το άτομο που κάνει την ερώτηση.

Πάρτε τα πρώτα σαράντα δύο χαρτιά και τοποθετήστε τα σε έξι δέσμες από εφτά χαρτιά η καθεμιά, με την όψη τους προς τα πάνω. Έτσι τα πρώτα εφτά χαρτιά θα σχηματίζουν τη δεύτερη δέσμη, τα επόμενα εφτά στη δεύτερη δέσμη κλπ.

Πάρτε την πρώτη δέσμη και τοποθετήστε τα χαρτιά στο τραπέζι οριζόντια, σε μια σειρά, από δεξιά προς τα αριστερά. Έπειτα τοποθετείστε πάνω τους χαρτιά της δεύτερης δέσμης και κάντε το ίδιο και με τις υπόλοιπες δέσμες. Έτσι θα έχετε εφτά νέες δέσμες από έξι χαρτιά η καθεμιά.

zodia-taro-45

Πάρτε από την κάθε δέσμη το πρώτο επάνω χαρτί συγκεντρώνοντας έτσι εφτά χαρτιά, ανακατέψτε τα και απλώστε τα στη σειρά, από τα δεξιά προς τα αριστερά, σχηματίζοντας  μια γραμμή από εφτά χαρτιά.

Έπειτα πάρτε από την κάθε δέσμη τα δύο επόμενα χαρτιά από πάνω συγκεντρώνοντας έτσι δέκα τέσσερα χαρτιά. Ανακατέψτε τα και απλώστε τα σε δύο σειρές κάτω από την πρώτη.

Πάρτε έπειτα τα υπόλοιπα είκοσι χαρτιά και από τις εφτά δέσμες ανακατέψτε τα και απλώστε τα σε τρεις σειρές κάτω από τις άλλες τρεις.

Έτσι θα έχετε έξι οριζόντιες γραμμές από εφτά χαρτιά η καθεμιά.

Σε αυτή τη μέθοδο ο δείκτης είναι το χαρτί του Μάγου στην περίπτωση που το άτομο είναι άντρας και το χαρτί της Αρχιέρειας αν το άτομο είναι γυναίκα. Αλλά εδώ δεν παίρνουμε το δείκτη από την τράπουλα πριν απλώσουμε τα σαράντα δύο χαρτιά με τον τρόπο που περιγράψαμε παραπάνω. Αν ο δείκτης δεν βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που είναι απλωμένα στο τραπέζι, τότε πρέπει να ψάξουμε στα υπόλοιπα χαρτιά της τράπουλας, να το βρούμε και να το τοποθετήσουμε προς τα δεξιά σε μια μικρή απόσταση από την πρώτη οριζόντια γραμμή. Αν, από την άλλη μεριά, ο δείκτης είναι ανάμεσα στα χαρτιά που έχουμε απλώσει στο τραπέζι, τότε τον παίρνουμε από τη θέση του και τον τοποθετούμε δεξιά από τν πρώτη σειρά, όπως αναφέραμε παραπάνω και παίρνουμε στην τύχη ένα άλλο χαρτί από τα υπόλοιπα χαρτιά της τράπουλας για να καλύψουμε την κενή θέση, έτσι ώστε να υπάρχουν σαράντα δύο χαρτιά απλωμένα πάνω στο τραπέζι.

Έπειτα τα χαρτιά «διαβάζονται» όλα από δεξιά προς τα αριστερά, αρχίζοντας από το πρώτο χαρτί της πρώτης σειράς και τελειώνοντας στο τελευταίο χαρτί της έβδομης σειράς.

Αυτή η μέθοδος συνίσταται όταν δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο ερώτημα, δηλαδή όταν το άτομο επιθυμεί να μάθει γενικά για την πορεία της ζωής του και για το πεπρωμένο του. ΑΝ θέλει να μάθει τι θα του συμβεί μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, τότε αυτό το χρονικό διάστημα πρέπει να οριστεί με ακρίβεια πριν ανακατευτούν τα χαρτιά.

Σχετικά με το «διάβασμα» πρέπει να τονιστεί ότι τα χαρτιά είναι ανάγκη να ερμηνεύονται με βάση το άτομο, που σημαίνει ότι όλα τα τυπικά και καθιερωμένα νοήματα των χαρτιών πρέπει να προσαρμόζονται έτσι ώστε να εναρμονίζονται με τις συνθήκες της περίπτωσης που εξετάζουμε, δηλαδή με τη θέση, την ηλικία και το φύλο του ατόμου.

Έτσι ο Τρελός μπορεί να δείχνει μια ολόκληρη σειρά από νοητικές καταστάσεις, αρχίζοντας από την απλή έξαψη και φτάνοντας μέχρι την τρέλα, αλλά για να βρούμε ποια είναι η ιδιαίτερη νοητική κατάσταση στην περίπτωση που εξετάζουμε πρέπει να λάβουμε υπόψη την γενική κατεύθυνση των ενδείξεων που μας παρέχουν όλα τα χαρτιά, και σε αυτό το σημείο η ικανότητα της διαίσθησης παίζει σπουδαίο ρόλο.

Στην αρχή του «διαβάσματος» είναι καλό να διατρέξουμε με το μάτι όλα τα χαρτιά για να μπορέσουμε να πάρουμε μια γενική ιδέα του θέματος και να συλλάβουμε τη γενική κατεύθυνση του πεπρωμένου, και έπειτα να αρχίσουμε πάλι από την αρχή για να τα «διαβάσουμε» ένα-ένα και να τα ερμηνεύσουμε λεπτομερειακά.

Πρέπει να τονιστεί ότι τα χαρτιά με τις εικόνες αντιπροσωπεύουν περισσότερο ισχυρές και επιτακτικές δυνάμεις από ότι τα μικρότερα χαρτιά.

Φυσικά η αξία της διαίσθησης και της διόρασης είναι σημαντική στο ρίξιμο των χαρτιών. Όπου υπάρχουν αυτές οι ικανότητες, η τυχαία διάταξη των χαρτιών δημιουργεί ένα δεσμό ανάμεσα στο νου και στην ατμόσφαιρα του θέματος που εξετάζει και τότε όλα τα άλλα είναι απλά. Όπου η διαίσθηση είναι ανεπαρκής ή απουσιάζει, η συγκέντρωση, η διανοητική παρατήρηση και ο παραγωγικός συλλογισμός πρέπει να χρησιμοποιηθούν στο έπακρο για να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα. Αλλά η διαίσθηση που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση μπορεί να καλλιεργηθεί με την άσκηση σε αυτές τις μαντικές μεθόδους.

Σημειώσεις

Πριν αρχίσετε τη διαδικασία, διατυπώστε την ερώτησή σας με ακρίβεια και επαναλάβετέ τη δυνατά.

Αδειάστε το νου σας όσο σας είναι δυνατό τη στιγμή που ανακατεύετε τα χαρτιά.

Απομακρύνετε από το νου σας τις προσωπικές σας προτιμήσεις και τις προκατειλημμένες ιδέες, γιατί διαφορετικά η κρίση σας θα επηρεαστεί από αυτές.

Από αυτή την άποψη είναι πιο εύκολο να μαντέψετε ορθά για ένα ξένο παρά για τον εαυτό σας ή για κάποιον φίλο σας.