ταρω: η κάρτα της ημέρας Παρασκευή 26/12

tarw-kosmos

ταρω: η κάρτα της ημέρας Παρασκευή 26/12

 

ταρω ο κοσμος

 

Παραδοσιακά, η κάρτα ταρω κοσμος δείχνει την κύρια ευφυΐα που ονομάζεται «σοφία», και η οποία υποστηρίζει την ζωή σε αυτόν και όλους τους κόσμους. Ένας τίτλος ακριβείας για την συγκεκριμένη κάρτα ταρω, ίσως θα ήταν «η ψυχή του κοσμου» επίσης κατάλληλος για σύμβολο της προσωπικής ενίσχυσης και ελευθερίας. Στις περισσότερες τράπουλες ταρω, υπάρχει μία θηλυκή φιγούρα που ξεχωρίζει στην εικόνα της κάρτας ο κοσμος. Κατάγεται από εβραϊκές και αλχημικές λαϊκές παραδόσεις και βρίσκεται μεταξύ ουρανού και γης, όπως και η κοσμική μητέρα των ψυχών, η σύζυγος του Θεού και προστάτιδά μας απέναντι στις καρμικές δυνάμεις που έχουμε απελευθερώσει στον πλανήτη γη με την ανωριμότητα και την άγνοιά μας.

 

Ενώ η δύναμη της αυτοκράτειρας ασφαλίζει και γονιμοποιεί την επίγεια ζωή, η θεά του κοσμου μας προσκαλεί στον κόσμο του σύμπαντος –αφού πρώτα συνειδητοποιήσουμε τις πιθανότητες της ψυχής μας. Όπως το άρμα σημαίνει επιτυχία και επίτευξη του ξεχωριστού εαυτού και η εγκράτεια αντιπροσωπεύει την επίτευξη της πνευματικής και ηθικής υγείας, η κάρτα ταρω κοσμος ανακοινώνει την αφύπνιση της αθάνατης ψυχής, που επιτυγχάνεται χωρίς να είναι απαραίτητος ο θάνατος.

 

Αυτή η κάρτα όπως και ο ηλιος έχει την φήμη πως δεν έχει αρνητικό νόημα όπως και αν εμφανιστεί. Αν το ερμητικό αξίωμα είναι «γνώθι σαυτόν», τότε η εικόνα αντιπροσωπεύει αυτά που γνωστοποιούνται όταν η αληθινή φύση του εαυτού ακολουθείται στην δημιουργική ελευθερία και στην απόλυτη συνειδητότητα.

zodia-taro-45

 

ταρω διαβάστε επίσης

 

zwdia-3-zodia