ταρω: η κάρτα της ημέρας Τρίτη 30/12

taro-sex

ταρω: η κάρτα της ημέρας Τρίτη 30/12

 

Η κάρτα ταρω της ημέρας: η αυτοκρατειρα

 

Η κάρτα ταρω αυτοκράτειρα, παραδοσιακά, αντιπροσωπεύει την ενέργεια της Μεγάλης Μητέρας. Είναι η φύση, όχι μόνο γύρω μας αλλά και μέσα μας, η ατελείωτη πηγή που δινει ζωή. Συχνά απεικονίζεται σαν προ –χριστιανική Θεότητα, και είναι εκείνη από την οποία η αρχιέρεια  διοχετεύει ενέργεια για όλους μας εδώ κάτω.

 

Στην μεσαιωνική Ευρώπη, η κάρτα ταρω της αυτοκρατειρας ήταν ζωγραφισμένη να αντιπροσωπεύει αυτά που αποφάσιζε η εκάστοτε βασίλισσα στο βασίλειό της για να ικανοποιεί τους Εξεταστές. Όμως, οι γνωστικοί της αναγέννησης και όχι μόνο, δεν είχαν καμία αμφιβολία για την πραγματική της ταυτότητα, αν και δεν σχεδιάστηκε στις κάρτες ταρω σαν την «γυναίκα που φοράει τον ήλιο» παρά μετά την Γαλλική Επανάσταση.

 

Αυτό το υπέρτατο αρχέτυπο της θηλυκότητας συμβολίζει επίσης την γονιμότητα. Είναι εκείνη που μας παρέχει τροφή και ασφάλεια. Είναι επίσης εκείνη που μας γεμίζει με λουλούδια και φρούτα. Μία δυνητικά τρομακτική πτυχή αυτού του αρχέτυπου εκδηλώνεται κάθε φορά που οι καρμικές εναλλαγές διαθέσεων καταστρέφουν τα σχέδιά μας, σαν ανεμοστρόβιλος. Οτιδήποτε συμβεί, η αυτοκράτειρα είναι η πηγή του φυσικού μας δικαίου.

zodia-taro-45

 

ταρω διαβάστε επίσης