Αστρολογια Διας Αναδρομος – Αλλη μια Ευκαιρια

paixnidi-rantevoy

Αστρολογια  6 Φεβρουαρίου – 9 Ιουνίου, 2017

Ο ανάδρομος κύκλος του Διά διαρκεί περίπου τέσσερις μήνες το έτος.

Ο κύκλος αυτός έχει να κάνει με τα πιο πρακτικά θέματα, το ζουμί των μαθημάτων του Δία. Για την ακρίβεια, ο Δίας κυβερνά την ανώτερη μάθηση στο ζωδιακό κύκλο.

Ο Δίας στον Ζυγό έχει ήδη εκπληρώσει την υπόσχεσή του να μας προκαλέσει διαπροσωπικά. Ο Ζυγός είναι, όμως, ένας καθρέφτης του εαυτού, και όλες οι διδασκαλίες του μας οδηγούν πίσω σε αυτή τη συνειδητοποίηση. Έτσι ο Δίας ανάδρομος στο Ζυγό είναι μια σύγκρουση με τους εσωτερικούς δαίμονες. Οι συζητήσεις, αν και φαίνεται να συμβαίνουν εξωτερικά, είναι στην πραγματικότητα ερωτήσεις που κατευθύνονται προς τα μέσα.

zodia-taro-45

 

Ο Ζυγός φέρνει αυτό που είμαστε σε αρμονία με, όχι μόνο τους ανθρώπους στη ζωή μας, αλλά με ολόκληρη την Ύπαρξη, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας, των δημιουργικών ασχολιών και οποιουδήποτε άλλου θέματος. Κατά τη διαδικασία αυτή, απογυμνωνόμαστε από αυτά που επιτρέπουν την ψευδαίσθηση: αυτά που είναι φτιαγμένα για να αποτύχουν. Είτε αδέσμευτοι είτε παντρεμένοι είτε ερωτευμένοι και μη με επτά άτομα ταυτόχρονα, είμαστε όλοι μαθητές του Δία στο Ζυγό.

Με τη γνώση ότι το ταίρι σας, οι φίλοι σας, οι γονείς σας, οι συνάδελφοί σας και οι συμμαθητές σας, είναι όλοι γκουρού, τι ακριβώς έχουν έρθει για να σας διδάξουν; Μην απατάστε, κάθε πρόσωπο που αλληλεπιδράτε, παλιό και νέο, παίζει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο στην ανάπτυξη σας. Νομίζω ότι θα διαπιστώσετε πως κάτω από την επιφάνεια η πιο σημαντική ερώτηση παραμένει: τι επιτρέπω να με σταματά από το να γίνω η ανώτερη εκδοχή του εαυτού μου;

Ο Δίας ανάδρομος στον Ζυγό θα μας διδάξει πολλά πράγματα, όπως το πώς να επικοινωνούμε πιο αποτελεσματικά, πώς να διακρίνουμε με ακόμα μεγαλύτερη ακρίβεια ποιος τροφοδοτεί τις ανάγκες μας και ποιος στραγγίζει την ενέργειά μας, πώς να εξισορροπούμε τη μοναξιά με την κοινωνικοποίηση, πώς να συμβιβαζόμαστε και πώς να ξέρουμε πότε έχουμε δώσει πάρα πολλά.

Τι σημαίνει να είσαι σε μια σχέση, και τι κάνει για σένα αυτό σε πρακτικό επίπεδο; Και αν είστε αδέσμευτοι κοιτάξτε τους φίλους, την παρέα σας ή τους συναδέλφους, ή όποιον διαμορφώνει το σκηνικό της καθημερινής σας ζωής. Είναι ένα μεγάλο κοσμικό αστείο υποθέτω, το γεγονός ότι τα πάντα που συμβαίνουν γύρω μας συμβαίνουν μέσα μας. Μείνετε ήσυχοι, τα σκαμπανεβάσματα θα συνεχίσουν να πηγάζουν από τις αλληλεπιδράσεις έξω από τον Εαυτό, δηλαδή με άλλους ανθρώπους.

Ο Δίας ανάδρομος στον Ζυγό είναι ένα σημαντικό μάθημα για τη διπλωματία. Αυτό δεν είναι απλώς ένα τσιτάτο ενός αρχέτυπου του Ζυγού. Η διπλωματία σημαίνει να διατηρείς τη ψυχραιμία σου πάνω στην ένταση της στιγμής. Η διπλωματία σημαίνει ο διαμοιρασμός του χρόνου και της ενέργειάς σας με έναν τρόπο που έχει νόημα για εσάς και για τους άλλους.

Όταν ο Δίας γυρίζει ανάδρομος, η συλλογική μας επιδίωξη για μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση γίνεται ένα πολύ προσωπικό ταξίδι. Θα είμαστε περισσότερο διανοητικά απασχολημένοι με τη δική μας «διαδρομή» και θα αναρωτιόμαστε αν βρισκόμαστε στη σωστή. Με τον Δία ανάδρομο, πιέζουμε για την ανώτερη εκδοχή του Εαυτού. Οτιδήποτε δουλεύετε πρόκειται να ενισχυθεί εξαιρετικά. Θα είστε πιο βυθισμένοι στα μαθήματα του Δία από ποτέ. Συγκεκριμένα, θα επανεξετάσουμε τα μαθήματα που δεν καταφέραμε να μάθουμε παλιά – οι ανάδρομες περίοδοι επιστρέφουν σε αυτά που έχουν ξεχαστεί ή που έχουν απλώς αγνοηθεί.

Ο Ζυγός προέρχεται από την  θεά Θέμιδα , η οποία ήταν μάντης και ιδρύτρια του Μαντείου των Δελφών. Η δύναμη της σαφώς δεν πρέπει να αμφισβητείτε, ούτε οι ιδέες της. Στην ελληνική μυθολογία όταν αγνοούσαν τη Θέμιδα επιβαρύνονταν με την οργή της Νέμεσης, της θεάς της τιμωρίας. Η άφιξη της Νέμεσης είναι μια ένδειξη ότι έχει συμβεί ύβρις – το να παρακούσεις το Ζυγό είναι μια έκθεση αλαζονείας, ή η πεποίθηση ότι το κατώτερο μυαλό μας μπορεί με κάποιο τρόπο να υπερισχύσει τη σοφία των αθάνατων ουράνιων θεοτήτων. Στα αγγλικά χρησιμοποιούν τη λέξη νέμεση για να περιγράψουν κάποιον εχθρό. Πόσο ενδιαφέρον είναι ότι αυτοί που θεωρούμε προβληματικοί είναι, θεωρητικά, αυτοί που μας στάλθηκαν, γιατί δεν είχαμε εισακούσει τη συμβουλή των Ζυγό / Θέμις!

Ο Δίας θα βρίσκετε σε αντίθεση με τον Ουρανό τις πρώτες πρωινές ώρες της 3ης Μαρτίου. Η ίδια όψη είχε εμφανιστεί πριν από λίγες εβδομάδες, στις 26 Δεκεμβρίου. Αυτή θα είναι η δεύτερη σε μια σειρά από τρεις εκρήξεις, που συμβαίνουν μια φορά κάθε δώδεκα χρόνια.

zwdia

Κάθε φορά που καταφθάνει ο Ουρανός, η ζωή είναι γεμάτη από το απροσδόκητο. Τα πάντα έρχονται ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, συμπεριλαμβανομένων της θεραπείας και των αποκαλύψεων. Και κατά αυτόν τον τρόπο το μυαλό συντονίζεται γρήγορα σε νέα επίπεδα συνειδητής επίγνωσης. Ο Ουρανός καταστρέφει συστηματικά όσα αναστέλλουν την ψυχική ανάπτυξη. Έτσι, αυτή η αντίθεση θα άρει τον παροιμιώδες πέπλο. Ξεδιπλώστε τα φτερά σας, απελευθερώστε τη φωνή σας και να είστε ελεύθεροι! Θα δούμε αυτή τη διέλευση για μια ακόμη φορά στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο Δίας έπειτα σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα στις 30 Μαρτίου. Είδαμε την ίδια όψη στις 24 Νοεμβρίου. Αυτή είναι επίσης η δεύτερη σε μια αλληλουχία τριών εκρήξεων, που συμβαίνουν κάθε έξι χρόνια, δύο φορές πιο συχνά από την προαναφερθείσα όψη. Ο Πλούτωνας κυβερνά το μετασχηματισμό, την αναγέννηση, το φόβο, την εμπιστοσύνη, την ακεραιότητα, τον έλεγχο και τους αγώνες ισχύος. Με άλλα λόγια, ο Πλούτωνας προαναγγέλλει την αλλαγή. Σε συνδυασμό με τον ζωηρό, σαρωτικό χαρακτήρα του Δία, περιμέντε αλλαγές προς το καλύτερο. Θα δούμε αυτή την όψη μια ακόμη φορά στις 4 Αυγούστου.

Διαβαστε τις αναλυτικες εβδομαδιαιες προβλεψεις για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zwdia-fotia