Αστρολογια Πλούτωνας – Η Σκοτεινή Πλευρά του Ερωτα

zwdia-shmera

Αστρολογια Πλούτωνας – Η Σκοτεινή Πλευρά του Ερωτα

Πόσο βάθος έχει άραγε η αντιδικία αγάπης και μίσους;

Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν έχεις τον Πλούτωνα στον 12ο Οίκο του γενέθλιου χάρτη σου και αναζητάς τον έρωτα, να εκφράσεις μίσος. Αν θες να μισήσεις, να εκφράσεις αγάπη.

Αρχικά ακούγεται εξαιρετικά απεχθές, σαν μια προτροπή να μισείς. Είναι αναμενόμενο να υπάρχουν αντιρρήσεις σε μια τέτοια θέση, που αντιτίθεται σε όλα όσα μαθαίνουμε από παιδιά περί ανωτερότητας και αγάπης χωρίς όρους και επιφυλάξεις. Μόνο που δεν αφορά αυτό…

zodia-taro-45

 

Ο Πλούτωνας αφορά την ουσιαστική επαφή του καθενός με τη σκοτεινή του πλευρά, προκειμένου να την αγγίξει, να την συνειδητοποιήσει και να την αποδεχθεί. Όλοι έχουμε τη σκοτεινή μας πλευρά – και είναι το αγκάθι που μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ο άλλος θα μας αγαπήσει «με τα ελαττώματά μας». Είναι ένας πανούργος, με μεγάλη δύναμη και υπόβαθρο.

Ο Πλούτωνας αποτελεί τον παράγοντα ελέγχου στον γενέθλιο χάρτη του καθενός. Είναι αυτός που μας διδάσκει πώς να χειριζόμαστε – ή να προσπαθούμε να υπεκφεύγουμε – τις ζωτικές αλήθειες για το σεξ, το θάνατο, τη δύναμη και τη μεταμόρφωση.

zwdia-tarw-zodia-19

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

 ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας 

astrologos  τα τελευταια νεα της αστρολογιας  αστρα και ζωδια

αναλυτικες ερωτικες συναστριες για ολα τα ζευγαρια

 

Ο θεός του Κάτω Κόσμου είναι αυτός που εξουσιάζει τον υπόκοσμο, καθετί απόκρυφο και εγκληματικό. Ο Πλούτωνας είναι η Μαφία, είναι ο πνευματιστής της ψυχής, ο ψυχολόγος των πιο μύχιων σκέψεων και αισθημάτων, είναι ο βιαστής και ο κατά συρροή δολοφόνος. Είναι ο θεραπευτής.

Ναι, ο Πλούτωνας είναι όλα αυτά μαζί, όσο δυσοίωνα κι αν ακούγονται. Γιατί ο Πλούτωνας δεν υπόκειται στην ομορφιά,

αφορά τη γυμνή αλήθεια και μόνο. Η θέση που κατέχει στο χάρτη μας – όσο αφορά το ζώδιο, τους οίκους και τις όψεις του – αποτελούν την πορεία για το πώς θα χειριστούμε όλες τις ζοφερές δυνάμεις στην πορεία της ζωής μας. Πώς θα τις υπερβούμε, προκειμένου να εξελίξουμε την ψυχή μας στον πιο υπέροχο εαυτό μας. Γιατί υπάρχει η πορεία του Χίτλερ, υπάρχει και η πορεία του Δαλάι Λάμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι τραμπαλιζόμαστε κάπου στη μέση!

zwdia-768

Ίσως η αιτία που προκαλεί τόσο η αρχική θέση περί «αγάπης έναντι μίσους», να είναι ότι δεν θέλει κανείς να δεχθεί την πιθανότητα η αγάπη και το μίσος να αφορούν τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Όμως αν το σκεφτούμε βαθιά, το μίσος δεν είναι παρά η αίσθηση της απόρριψης, του ευάλωτου και της θλίψης που απορρέει από την απώλεια μιας μεγάλης αγάπης, είτε από τις πληγές που μας προκάλεσε κάποιος που αγαπάμε πολύ. Παράλληλα, δεν υπάρχει αγάπη αν δεν έρθουμε αντιμέτωποι και δεν λυτρώσουμε τις πιο σκοτεινές και διαστροφικές δυνάμεις μέσα μας.

Όλοι λέμε «σε μισώ», σε στιγμές έντονου θυμού. Και εκείνες τις στιγμές πονάει πολύ – και το εννοούμε. Ωστόσο η σημασία του «μισώ» είναι πολύ βαθύτερη. Λέμε κατ’ ουσίαν: «μισώ το γεγονός ότι σ’ αγαπώ τόσο, που σου έδωσα τη δύναμη να με πληγώσεις και να με κάνεις να νιώθω ότι δεν έχω εγώ τον έλεγχο του εαυτού μου».

zwdia

Η ανάγκη για εκδίκηση, η πικρία, ο θυμός, είναι οι σκοτεινές πλευρές του Πλούτωνα. Όταν πονάς, μισείς αυτόν που αγαπάς- και όταν μισείς, θες να καταστρέψεις αυτόν που αγαπάς. Μισείς επειδή αγάπησες τόσο πολύ, αλλά αυτή η αγάπη δεν είναι πλέον αμοιβαία. Δεν έχεις πλέον τον έλεγχο, γι’ αυτό αναδύεται η

σκοτεινή πλευρά – ο Πλούτωνας που έχουμε όλοι μέσα μας. Όταν ο χρόνος κυλήσει και τα συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, έρχεται εκείνη η ανακούφιση που συνοδεύει την κατανόηση και τη γαλήνη.

Πάντα ο εσώτερος εαυτός μας κάνει τον κύκλο του και επιστρέφει στην αγάπη. Με άλλη μορφή κάθε φορά, όμως είναι αγάπη. Ο Πλούτωνας είναι η σκοτεινή πλευρά της. Όταν τη συλλογιστείς ειλικρινά, παραδοθείς σε αυτήν και απελευθερωθείς από αυτήν, είσαι και πάλι έτοιμος να αγαπήσεις.

Το μίσος, ο θυμός, η πικρία, είναι η μάσκα που φορά η ψυχή για να καλύψει τον πόνο. Μόνο όταν σταθείς με ειλικρίνεια μπροστά του θα μπορέσει να κάνει τον κύκλο του για να γυρίσεις στην αντίπερα όχθη. Στην άλλη πλευρά του Πλούτωνα, στην αγάπη.

Διαβαστε τις αναλυτικες εβδομαδιαιες προβλεψεις για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zwdia-3-zodia