Ήλιος στην Παρθένο 22/08 Αυξημένη Ευαισθησία

panselinos-stin-partheno

Ο Ήλιος στην Παρθένο

22 Αυγούστου – 22 Σεπτεμβρίου, 2018 (Φθινοπωρινή Ισημερία)

Ο Ήλιος γιορτάζεται πολύ ως αστρολογικό στοιχείο και συχνά του δίνεται μεγαλύτερη σημασία απ’ ότι πρέπει. Να θυμάστε: ο Ήλιος είναι μόνο ένας από τους πλανήτες σας.

Η Παρθένος, η θεά της συγκομιδής, μας χαρίζει τα κοσμικά δώρα της την ώρα που δουλεύουμε, αλωνίζουμε, καθαρίζουμε, μουρμουρίζουμε ανάμεσα σε πανύψηλα φυτά. Βγείτε έξω για να καταλάβετε πραγματικά αυτόν τον αστερισμό.

zodia-taro-45

Η Παρθένος ζει στην πρασινάδα, στον ήλιο και στον άνεμο, σε ξερά χόρτα που θροΐζουν και στα βήματα που ακούγονται μέσα στο χάραμα να πλατσουρίζουν στο ρυάκι. Μην ξεχνάτε να ταΐζετε το ζώο μέσα σας.

Ροκανίστε τη ρίζα, υφάνετε το σανό, βάψτε το σώμα σας με φθινοπωρινά χρώματα. Φτιάξτε το σπίτι σας κάτω από τα δέντρα και τα αστέρια. Πλύνετε το πρόσωπό σας και τα ρούχα σας στο ποτάμι που τραγουδά. Πιάστε τα φρούτα καθώς πέφτουν. Ξαγκιστρώστε το μανιτάρι από το γήινο πόστο του.

Η ζωή της Παρθένου είναι γρήγορη και αλλάζει συνεχώς. Θα είναι, όπως πάντα, εξαιρετικά γεμάτη. Η Παρθένος κυβερνάται από τον Ερμή, τον θεό αγγελιοφόρο με τα φτερά στα πόδια. Μπορεί να μετακομίσετε ή να βρείτε δουλειά, να γυρίσετε στο σχολείο, να χωρίσετε, να σκάψετε βαθύτερα –ξέρετε την αποστολή σας.

zodia-zvdia-oroskopio-11

Διαβαστε τις αναλυτικες εβδομαδιαιες προβλεψεις για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

Δεν υπάρχει ανάπαυλα, δεν υπάρχει ηρεμία, δεν υπάρχει νωθρότητα τώρα. Η Παρθένος μπορεί να αφοσιωθεί τόσο πολύ στη δουλειά της, που να ξεχάσει να αναπνεύσει ή να ξεκουραστεί. Θα νιώσετε έναν σπόρο να ανθίζει στο στομάχι σας, θα πονάνε οι φάλαγγές σας από τον ενθουσιασμό, από μια τσουχτερή, ευμετάβλητη προσμονή.

Αυτή η διέλευση έχει να κάνει με την εξάσκηση, την αφοσίωση και την οξυδέρκεια. Η Παρθένος έχει χαρακτηριστική αυτενέργεια πάνω στο σώμα της και σκληρά όρια. Ζει για να διατηρεί, να παρακολουθεί, να ταξινομεί και να κατηγοριοποιεί.

Η Παρθένος απαιτεί συνεχή και ευδιάκριτη βελτίωση μέσα και έξω. Τώρα είναι η ιδανική στιγμή για να (επανα-)δεσμευτείτε στην τακτική άσκηση και στην υγιεινή διατροφή. Η Παρθένος αυξάνει την ευαισθητοποίηση προς το σώμα και προς αυτά που βάζουμε μέσα του.

taro-tarw

Ο Ήλιος στην Παρθένο

Μερικοί Παρθένοι είναι κάπως κλειστοί, άλλοι εξαιρετικά ομιλητικοί. Το μυαλό της Παρθένου είναι ένα πολύπλοκο παζλ. Δεν βρίσκει τον εξωτερικό κόσμο ενδιαφέρον, γιατί έχει συνηθίσει τους καταιγιστικούς ρυθμούς του και τις άφθονες ιδιομορφίες του. Οι υπόλοιποι γοητευόμαστε από αυτόν τον χαοτικό αλλά παράλληλα τακτοποιημένο ανεμοστρόβιλο.

Είναι καλό να ακολουθήσετε τη γρήγορη ροή της Παρθένου, μην κοκαλώσετε ή μεταμορφωθείτε σε μανιακούς με τον έλεγχο όταν έρθετε αντιμέτωποι με αλλαγές. Το φθινόπωρο φτάνει και σβήνει, οι άνεμοι περνούν πάνω από τα χωράφια και η Παρθένος παρακολουθεί τις σοδειές της να υψώνονται και να υποκλίνονται κάτω από κρυστάλλους πάγου. Θα επιστρέψει και θα ξεκινήσει απ’ την αρχή το επόμενο έτος, όπως κι εσείς, όπως κι εγώ. Όλοι επιστρέφουμε. Τίποτα δεν χάνεται.

zwdia-zodia-astrologia-65

Ο Ήλιος στην Παρθένο

Δημιουργήστε όσο χώρο και ευκαμψία στη ζωή σας μπορείτε. Επιτρέψτε τη μετανάστευση και τη διακύμανση. Μην ξεχνάτε, η Παρθένος ευδοκιμεί στην μόνιμη κίνηση. Δεσμευτείτε μόνο κατά τον κύκλο της Παρθένου, καθώς η φθινοπωρινή ισημερία θα φέρει πολλές νέες ευκαιρίες και προκλήσεις.

Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε ανεύθυνοι –υπό την επιρροή της εργατικής, υπεύθυνης Παρθένου, αυτό είναι ιδιαίτερα απίθανο– απλώς να είστε έτοιμοι να προσαρμοστείτε.

Τέλος, η Παρθένος μας καλεί, από την πύλη του σώματός μας, να επιστρέψουμε, να μπούμε μέσα. Τι σημαίνει αυτό; Για κάποιους έρχεται φυσικά, να νιώθουν στο σώμα τους σαν στο σπίτι τους.

zwdia-taro-astra

Ο Ήλιος στην Παρθένο

Για άλλους είναι δουλειά μιας ολόκληρης ζωής ή πολλών ζωών. Η επιστροφή στο σώμα, βασικά και σημαντικότερα, είναι μια επαναστατική αποκατάσταση, μια κατάρρευση, στην οποία η διάψευση της σωματικής δύναμης, η διάψευση του σώματος καθώς περνά μέσα στο διάστημα, διορθώνεται δικαίως.

Το πρώτο Σαββατοκύριακο της Παρθένου έχουμε μια Πανσέληνο (26 Αυγούστου) και μια μέρα μετά τελειώνει επιτέλους ο ανάδρομος κύκλος του Άρη. Ο Ερμής (κυβερνήτης της Παρθένου) βρίσκει τον Ήλιο στο ζώδιό του στις 5 Σεπτεμβρίου και ο ανάδρομος κύκλος του Κρόνου τελειώνει μια μέρα μετά.

Η 7η Σεπτεμβρίου θα είναι μια δύσκολη ημέρα, καθώς ο Ήλιος θα βρεθεί σε αντίθεση με τον ανάδρομο Ποσειδώνα. Δυο απ’ τις καλύτερες μέρες φτάνουν στις 11, όταν ο Ήλιος σχηματίσει ένα αρμονικό τρίγωνο με τον ανάδρομο Πλούτωνα και στις 20 Σεπτεμβρίου, την τελευταία γεμάτη ημέρα του Ερμή στην Παρθένο.

Διαβαστε τις μηνιαιες  ερωτικες προβλεψεις για καθε ζωδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

zwdia-zvdia-taro-00