Ανάδρομος Χείρωνας 26/09 Το Καρμα Θεραπευει το Παρελθον

hans-1-1024×640

26 Σεπτεμβρίου – Ο ανάδρομος Χείρωνας μπαίνει στους Ιχθύς (έως τις 18 Φεβρουαρίου, 2019)

Ο Πληγωμένος Θεραπευτής απομονώνεται στην ολισθηρή, κατευναστική, πνευματική ενέργεια των Ιχθύων.

Αυτός ο συνδυασμός είναι γεμάτος δυνατότητες για πνευματική ανύψωση, αλλά υπάρχει και ο κίνδυνος του να κολλήσετε στο μαρτύριό σας μόνο και μόνο για χάρη του μαρτυρίου.

Στη μυθολογία, ο Χείρωνας απελευθερώθηκε στο τέλος από τα μαρτύριά του ανταλλάσσοντας τη ζωή του με την ελευθερία του Προμηθέα. Ο ίδιος ο Προμηθέας υπόμεινε το μαρτύριο των βασανιστηρίων, τιμωρία από τον Δία , γιατί χάρισε τη φωτιά στους ανθρώπους.

zodia-taro-45

Αρχετυπικά, το μάθημα που μαθαίνουμε απ’ την ιστορία του Χείρωνα είναι ότι αφιερώνοντας τον εαυτό μας σε έναν ανώτερο σκοπό δεν απαλλασσόμαστε μόνο από τα δικά μας μαρτύρια αλλά απελευθερώνουμε και τους άλλους απ’ τα δικά τους.

Με τον Χείρωνα στους αυτο-θυσιαζόμενους Ιχθύς, αυτό το χαρακτηριστικό ενισχύεται ακόμα περισσότερο. Ο πόνος μας, οι πληγές μας και οι αγώνες μας μπορούν να γίνουν το όχημα που θα φέρει βοήθεια, θεραπεία και μετασχηματισμό στα προβλήματα τα δικά μας και των γύρω μας. Υπάρχει η υπόσχεση της πιθανής λύτρωσης που μπορεί να κάνει τα μαρτύρια μας να αξίζουν την ταλαιπωρία και την αναμονή για την ανακούφιση.

Ωροσκόπια για την Πανσέληνο στον Κριό:

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

taro-zodia-76

Ανάδρομος Χείρωνας 26/09

Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είμαστε μέσα στους Ιχθύς –το ζώδιο της ψευδαίσθησης, της απάτης και των άστοχων, καλών προθέσεων. Αυτό το κυνήγι για λύτρωση και θεραπεία μπορεί να μας οδηγήσει σε βαθύτερα προβλήματα αν χαθούμε στην υπόσχεση και τυφλωθούμε απ’ τη ψευδαίσθηση.

Στον μύθο, ο Χείρωνας δεν θυσίασε παρορμητικά τον εαυτό του. Πήρε την άδεια του Δία και ο Ηρακλής ήταν αυτός που μίλησε στον Δία εκ μέρους του. Με άλλα λόγια, υπάρχουν πολλές ευκαιρίες για να επιβεβαιώσουμε την αλήθεια και να διασφαλίσουμε ότι η θυσία θα έχει όντως ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση του Προμηθέα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, κάθε θυσία που γίνεται για έναν ανώτερο σκοπό πρέπει να περνά απ’ τον έλεγχο των Δυνάμεων σε ισχύ και να υποστηρίζεται από τους άλλους γύρω μας.

chartomantia-087

Ανάδρομος Χείρωνας 26/09

Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειώσουμε ότι στον μύθο ήταν το δηλητήριο στο δόρυ του Ηρακλή που πλήγωσε τον Χείρωνα και τον έκανε να υποφέρει για καιρό. Και ήταν ο Ηρακλής αυτός που αντιπροσώπευσε τον Χείρωνα και παρακάλεσε τον Δία για την υπόθεση του. Υπάρχουν δύο μηνύματα σε αυτό το κομμάτι της μυθολογίας που ταιριάζουν στον Χείρωνα και ειδικότερα στον Χείρωνα στους Ιχθύς.

Πρώτον, το ίδιο πράγμα που μας πληγώνει μπορεί να δράσει ως μέσο που θα μας απελευθερώσει απ’ την πληγή. Είναι μια παρόμοια ιδέα με την ομοιοπαθητική, στην οποία η ουσία αυτού που προκαλεί την ασθένεια γίνεται ο θεραπευτικός παράγοντας.

Ωστόσο, για να μπορέσει η πηγή της πληγής μας να βοηθήσει στην απελευθέρωσή μας πρέπει να ξεπεράσουμε το σημείο των ευθυνών, του μαρτυρίου, της θυματοποίησης, του κυνισμού ή της αυτολύπησης. Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι πιθανοί κίνδυνοι για τους Ιχθύς, καθώς είναι πολύ εύκολο να μας καταπνίξουν και να απορροφηθούμε τελείως στην εμπειρία μας.

zodia-zvdia-75

Ανάδρομος Χείρωνας 26/09

Όταν ο Χείρωνας πρωτομπήκε στους Ιχθύς από τις 20 Απριλίου έως τις 20 Ιουλίου του 2010, ο κόσμος έγινε θεατής της δηλητηρίασης του νερού με την πετρελαϊκή κρίση. Για την ακρίβεια, η έκρηξη που ξεκίνησε τη «διαρροή» του πετρελαίου συνέβη την ίδια μέρα που μπήκε ο Χείρωνας στους Ιχθύς και η διαρροή σταμάτησε πέντε μέρες πριν περάσει ο Χείρωνας πίσω στον Υδροχόο.

Είναι πολύ πιθανό να αναδυθούν ξανά οι επιπτώσεις και οι συνέπειες αυτής της καταστροφής όταν ο Χείρωνας επιστρέψει στους Ιχθύς και μπορεί να πάρει μέχρι το 2019 για να ερευνηθούν πλήρως και να αντιμετωπιστούν οι ζημιές, τα αποτελέσματα και οι αιτίες της κρίσης.

Σε πιο προσωπικό και ψυχολογικό επίπεδο, μπορεί να διαπιστώσετε ότι δεν είναι όλα καλά σε όσα έχετε θεωρήσει δεδομένα στη ζωή σας. Μπορεί να περάσετε μια περίοδο που ανακαλύπτετε διακριτικά ή διάχυτα προβλήματα ή κάποια ασθένεια που είναι η ρίζα ενός χρόνιου ή επίμονου προβλήματος στη ζωή σας.

zodia-astra-tarot

Ανάδρομος Χείρωνας 26/09

Ενώ ο Χείρωνας βρίσκεται στους Ιχθύς, μπορεί να είναι απαραίτητο να εξερευνήσετε, να κατανοήσετε και να αντιμετωπίσετε αυτές τις υποβόσκουσες αιτίες και τις επιρροές για να μπορέσετε να αποτοξινώσετε, να καθαρίσετε και να θεραπεύσετε τους τρόπους που επηρεάζουν τη ζωή σας.

Μπορεί να μην μπορέσετε να αλλάξετε εντελώς, να λύσετε ή να συμφιλιώσετε την πηγή αυτών των προβλημάτων, αλλά μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που ανταποκρίνεστε σε αυτά και τον ρόλο που παίζουν στη ζωή σας. Με τον ίδιο τρόπο που ο Ηρακλής, αυτός που τραυμάτισε τον Χείρωνα, έγινε ο παράγοντας που έφερε τη σωτηρία του. Χρησιμοποιώντας τον πόνο σας, τις πληγές σας, τους αγώνες σας και τις δυσκολίες για κάποιον ανώτερο σκοπό, μπορείτε να ανυψώσετε τη ζωή σας απ’ την απελπισία και την ανημποριά.

Ωροσκόπια για την Πανσέληνο στον Κριό:

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

OLYMPUS DIGITAL CAMERA