Ματωμένη Υπερ Σελήνη ολική έκλειψη Πανσελήνου

panselinos-zwdio-zygos

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Δευτέρα , 21 Ιανουαρίου 

Αυτή η Πανσέληνος είναι Σούπερ Σελήνη και ολική έκλειψη της Πανσελήνου! Είναι η πρώτη από τρεις σούπερ σελήνες μέσα στο 2019, όλες συμβαίνουν σε σειρά (τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο –η Σούπερ Σελήνη του Φεβρουαρίου θα είναι πιο κοντά στη Γη και η πιο μεγάλη του 2019).

Μια Σούπερ Σελήνη μπορεί να είναι Πανσέληνος ή Νέα Σελήνη, και συμβαίνει όταν η Σελήνη βρίσκεται στο περίγειο ή εντός 90% του περιγείου (το σημείο στο οποίο η Σελήνη βρίσκεται πιο κοντά στη Γη στην μηνιαία τροχιά της).

zodia-taro-45

Η Πανσέληνος στον Λέοντα είναι επίσης γνωστή και ως Σελήνη του χιονιού. Κατά την Πανσέληνο, η Σελήνη ανατέλλει στη δύση του ηλίου, φτάνει το υψηλότερο σημείο τα μεσάνυχτα και δύει με την ανατολή του ήλιου, σε όποια ζώνη ώρας κι αν βρίσκεστε.

Όταν ο Ήλιος δύει, είναι το σινιάλο για να βγούμε έξω και να χαζέψουμε τη Σελήνη καθώς αυτή ανατέλλει μαγικά από την ανατολή. Η έκλειψη θα είναι ορατή στην Βόρεια και Νότια Αμερική, τη βορειοδυτική Αφρική και την δυτική Ευρώπη.

Στο μυαλό σας, δείτε τη Γη να αιωρείται ανάμεσα στη Σελήνη και στον Ήλιο, σε γραμμή 180 μοιρών –αυτή είναι η πλανητική διάταξη κατά την Πανσέληνο κάθε μήνα. Χαράξτε αυτή τη γραμμή από το κέντρο της Γης προς τον Ήλιο και ακριβώς πίσω από τον Ήλιο βρίσκουμε τον αστερισμό του Υδροχόου.

taro-zodia-76

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Ακολουθείστε αυτήν τη γραμμή πίσω από την Πανσέληνο και θα βρείτε τον Λέοντα. Όποτε η Γη βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πλανήτες –όπως συμβαίνει σε κάθε Πανσέληνο κάθε μήνα– έχουμε μια αστρονομική / αστρολογική αντίθεση.

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα είναι μια εξέταση της αντίθεσης Λέοντα – Υδροχόου και όλων των τρόπων που αυτά τα δύο αρχέτυπα συμπληρώνουν το ένα το άλλο.

Οι συμβολές Λέοντα – Υδροχόου ενώνουν το αριστερό και το δεξί μέρος του εγκεφάλου. Μια δόση ορθολογισμού του Υδροχόου απλώνεται στην καρδιά του Λέοντα, και μαζί μας ωθούν προς ταξίδια που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο να συμβούν. Σε αυτό το επεισόδιο, καταστρέφουμε τα ψυχολογικά όρια.

chartomantia-098

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Ξαφνικά αναδύονται νέα όρια, και αυτά είναι πιο βοηθητικά, πιο υγιή, όχι περιοριστικά ή αυτοκαταστροφικά. Στον επανασχεδιασμό αυτών των ορίων, απελευθερώνουμε τον εαυτό μας από ιδέες που μας κρατούσαν αιχμάλωτους. Ο Υδροχόος εξαφανίζει δεσμά και δεσμούς και δένει με το κλείσιμο του ενός τιρκουάζ ματιού του.

Ο Λέοντας κυβερνά την αυτοέκφραση. Είναι αγνή θεατρική φωτιά, σαν ηθοποιός πάνω στην σκηνή που τραγουδά και χορεύει. Παρά τον ενθουσιασμό του, το λιοντάρι παλεύει να εξερευνήσει πέρα από τους περιορισμούς του εαυτού του.

Ο Υδροχόος, σχετικά, είναι ο παθιασμένος δάσκαλος και πιστεύει ακράδαντα ότι το όραμά του μπορεί μονομερώς να φέρει την επανάσταση στον ενδοσκοπικό κόσμο του Λέοντα. Με αυτά τα δυο κοσμικά αρχέτυπα –το ίδιο σίγουρα για τον εαυτό τους και διαβολικά πεισματάρικα– μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα.

zwdia-tarw-zodia-19

Διαβαστε τις ετησιες  προβλεψεις 2019 για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Όντως, ο Λέοντας και ο Υδροχόος μοιάζουν περισσότερο απ’ όσο θα ήθελαν να παραδεχτούν. Μαζί ετοιμάζουν ένα τονωτικό ελευθερίας που περιέχει μέρη υγιούς αποστασιοποίησης, εγκεφαλικής μαεστρίας και πρωτοποριακών στιγμών.

Ο Λέοντας και ο Υδροχόος είναι παράγοντες σοφίας και ενδυνάμωσης. Η έκλειψη μας υπενθυμίζει πως μόλις μάθουμε τον εαυτό μας, έχουμε ατέλειωτα διανοητικά και πνευματικά καύσιμα. Κάθε ημέρα μας φέρνει πιο κοντά στην απελευθέρωση και τη γιορτή.

Αυτή είναι η περιοχή του Υδροχόου, όπου παίζουν οι αγαπημένοι παράξενοι τύποι και οι αντικομφορμιστές. Ο Υδροχόος παίρνει την ατομική συνείδηση και την πλέκει στον μεγάλο, κοσμικό αργαλειό. Πλεγμένο και σιδερωμένο, το χρώμα μας χάνεται ευχάριστα μέσα στο ουράνιο τόξο.

taro-6-9

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Αν παλεύετε να κατανοήσετε τι συμβαίνει σε αυτή την Πανσέληνο, δεν διαφέρετε από τον Λέοντα ή τον Υδροχόο, που πάντα θέλουν να ξέρουν. Με ή χωρίς την γνώση, ανυψωνόμαστε στα άστρα με νεοανακαλυφθείσα ελευθερία. Ανήσυχα πνεύματα εισβάλλουν στη γλώσσα των άστρων, και το λιοντάρι τεντώνετε με ικανοποίηση.

Αυτή η Πανσέληνος σχηματίζει ένα χαλαρό τετράγωνο με τον Ουρανό, τον κυβερνήτη του Υδροχόου. Αυτό αρχικά δεν μοιάζει με βοηθητική επιρροή, και παραδέχομαι ότι γράφω συχνά για τα τετράγωνα ή τις αντιθέσεις ότι είναι φυσικώς αρνητικές όψεις. Ας θεωρήσουμε για μια στιγμή ότι τα τετράγωνα ή οι αντιθέσεις (όπως τις Πανσελήνους) δεν είναι καλύτερα ή χειρότερα από πιο αρμονικές όψεις, όπως οι σύνοδοι (ή η Νέα Σελήνη).

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Οι δύσκολες γωνίες όπως τα τετράγωνα είναι απλώς διαφορετικοί δάσκαλοι με διαφορετικά μαθήματα. Ο Ουρανός, όταν συμπιέζεται μέσα σε όψεις τετράγωνων, μας μαθαίνει μερικά πράγματα. Πρώτον και κύριον: ακολουθήστε τη ροή και περιμέντε το απρόσμενο. Το ακούμε συνέχει αυτό με τον Υδροχόο / Ουρανό.

Δεύτερον: στραφείτε στους φίλους και την κοινότητά σας. Η λύση σε κάθε πρόβλημα που φέρνει ο Ουρανός / Υδροχόος βρίσκεται πάντα στο συλλογικό. Τρίτον: μην διστάζετε να κάνετε θόρυβο, γίνεται θορυβώδεις, ανοίξτε την ένταση. Το αρχέτυπο του Υδροχόου είναι ο ακτιβιστής, ο επαναστάτης και ο ιεροκήρυκας. Ίσως η λύση είναι θρασύτατη, χρωματιστή –ένα μήνυμα, μια παρέλαση.

zwdia Maketa BUDDHA-8065

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Όχι μόνο σχηματίζει τετράγωνο αυτή η ίδια η Σελήνη, αλλά βρίσκεται και ανάμεσα σε τετράγωνα που συμβαίνουν ανεξάρτητα μεταξύ άλλων πλανητών. Μια ώρα πριν την Πανσέληνο, η Αφροδίτη και ο Ποσειδώνας σχηματίζουν τετράγωνο. Μερικές ώρες μετά, ο Άρης και ο Κρόνος. Μην ξεχνάτε: τα τετράγωνα είναι απλώς διαφορετικοί δάσκαλοι, αυτοί που μας μαθαίνουν σκληρά.

Αυτή η έκλειψη είναι ολική. Η σκιά της Γης αποτελείται από δύο μέρη. Η σκιά που πέφτει απευθείας πίσω από τη Γη λέγεται Σκιά και η πιο αχνή που περιβάλλει την κύρια σκιά λέγεται παρασκιά. Οι εκλείψεις που αγγίζουν μόνο την παρασκιά θεωρούνται μερικές, ενώ εκείνες που αγγίζουν την σκιά παρέχουν την τυπική εμπειρία της έκλειψη της Σελήνης, με τη Σελήνη να παίρνει βαθύ κόκκινο χρώμα. Οι εκλείψεις της Σελήνης λέγονται συχνά ματωμένες Σελήνες λόγω της αλλαγής του χρώματός τους.

zwdia-taro-astra

Η έκλειψη της Σούπερ Σελήνης στον Λέοντα

Νιώθουμε την κάθε Πανσέληνο και τη δυνατή της ενέργεια όχι μόνο την ίδια μέρα αλλά πολλές μέρες πριν και μετά. Τα έντονα συναισθήματα και η διαίσθηση, όπως τα βιώνουν οι γυναίκες πριν την έμμηνο ρύση τους. Κατά τη διάρκεια της Πανσέληνου, είναι πιο πιθανό να αντιδράσουμε υπερβολικά.

Είναι καθήκον μας να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να μην αντιδράσουμε ό,τι κι αν συμβεί. Η μη αντίδραση είναι η ρίζα όλων των ταξιδιών. Πρέπει να σας προειδοποιήσω ότι θα νιώθουμε ιδιαίτερα πνιγμένοι ή ευάλωτοι σε αυτή την Πανσέληνο. Ίσως δεν χρειάζεται καν να σας το πω, αλλά αυτός ο συνδυασμός Σούπερ Σελήνης και έκλειψης έχουν ισχυρή επιρροή.

Διαβαστε τις ετησιες  προβλεψεις 2019 για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

tarw-taro-xartomanteia