2019 – 2018 Χειμώνας Ανάδρομος Ερμής

imerisies-provlepseis-zodia-triti-3-6

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Η αναδρομή των πλανητών είναι η ψευδαίσθηση ότι οι πλανήτες κινούνται ανάποδα όταν περνούν από την Γη. Η ανάποδη κίνηση φαίνεται ότι η Γη περνά από πλανήτες του εξωτερικού διαστήματος που κινούνται πιο αργά.

Στην αστρολογία, η ψευδαίσθηση αυτή εκδηλώνεται ως ανάποδη λειτουργία των πλανητικών ρόλων.

Πάνω στον Ερμή, ο Ήλιος μερικές φορές είναι ανάδρομος. Καθώς ο πλανήτης περνά πιο κοντά στον Ήλιο, η τροχιακή του ταχύτητα ξεπερνά την ταχύτητα περιστροφής του. Ένας αστροναύτης στην επιφάνεια του θα έβλεπε τον ήλιο να ανατέλλει εν μέρει, στη συνέχεια να βουτά πίσω κάτω από τον ορίζοντα και πάλι να ανατέλλει πριν ξαναξεκινήσει την πορεία του από ανατολικά προς δυτικά στον ουρανό. Μία φορά το χρόνο, ο Ερμής βλέπει δύο ανατολές την ίδια ημέρα!

zodia-taro-45

Ο Ερμής γυρίζει ανάδρομος τρεις φορές τον χρόνο, πιο συχνά από όλους τους άλλους πλανήτες. Ο Ερμής είναι: η επικοινωνία, τα ταξίδια και η έκφραση. Κατά τη διάρκεια της αναδρομής του περιμένετε καθυστερήσεις, ακυρώσεις και ξαφνικές αλλαγές στο σχέδια σας: τεχνολογικές αποτυχίες, ειδικά στα κινητά, τους φορητούς υπολογιστές ή τα αυτοκίνητα, διακοπές στην επικοινωνία, αποδιοργάνωση, σύγχυση, μυστήριες εξαφανίσεις ή χαμένα / κλεμμένα αντικείμενα, δυσλειτουργία των πάντων!

Δεν σας συστήνω να κάνετε μεγάλες αγορές ή να υπογράψετε σημαντικά έγγραφα ή συμβάσεις. Δεν είναι καλή στιγμή για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, δεσμεύσεις ζωής –αλλαγές ζωής ή επενδύσεις. Θα αρχίσουμε να νιώθουμε τις επιδράσεις του ανάδρομου κύκλου στις 28 Οκτωβρίου.

taro-zodia-76

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Επί το πλείστον η αναδρομή συμβαίνει τον Τοξότη, με μόνο μερικές μέρες στον Σκορπιό. Το ταξίδι, ωστόσο, ξεκινά στον Σκορπιό. Ο Οκτώβριος μας βουτά μέσα στον Σκορπιό, έπειτα κάνουμε ένα μικρό διάλειμμα για τις δύο εβδομάδες του Δεκεμβρίου.

Όπως υπονοεί η λέξη ανάδρομος, είναι καιρός να πάμε πίσω, να τελειώσουμε, να κρίνουμε, να ξανακάνουμε. Ο ανάδρομος Ερμής βγάζει στην άκρη της γλώσσας μας την καταπιεσμένη ενέργεια. Με τον Ερμή στον Σκορπιό, επιστρέφουμε στον παρελθόν για να αντιμετωπίσουμε παλιές πληγές. Ο Ερμής στον Σκορπιό (9-30 Οκτωβρίου / 1-12 Δεκεμβρίου) είναι καθαρτικός αλλά φορτισμένος συναισθηματικά κύκλος που υποδεικνύει ότι πρέπει να πεθάνει.

Ο Σκορπιός θεραπεύει ότι έχει καταπιεστεί. Κατοικεί στις κρύπτες που οι άλλοι δεν τολμούν να κολυμπήσουν, ψάχνει γνώση και κατανόηση ή κατάκτηση μέσω της χειραγώγησης. Θα είναι δελεαστικό να κολλήσετε στην πικρία της αναδρομής ή μπορεί να γίνεται ασυνήθιστα πεισματάρηδες ή ζηλιάρηδες.

zodia-zvdia-75

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Όταν ο Ερμής περνά από τον Σκορπιό, είναι ώρα να εξαγνίσουμε την πονεμένη ψυχή. Συζητήσεις που έπρεπε να είχαν γίνει από καιρό, συγχώρεση, απολογία και ωμή ειλικρίνεια. Όλα είναι καλοδεχούμενα. Συγκεκριμένα, θέματα που σχετίζονται με τα λεφτά ή σεξουαλικές πληγές μπορεί να αντιμετωπιστούν.

Ο Σκορπιός είναι παθιασμένος, δυναμικός, ισχυρός. Στα αρχαία χρόνια, ο Άρης ο θεός του πολέμου κυβερνούσε τον Σκορπιό. Αν και οι νέοι αστρολόγοι αναγνωρίζουν ως κυβερνήτη του Σκορπιού τον Πλούτωνα, οι ρίζες του πολεμιστή μέσα του είναι ακόμα ζωντανές. Βλέπω και τους δύο μέσα του. Είναι αιχμηρός και άγριος αλλά βαθυστόχαστος, καχύποπτος και αναλυτικός αλλά ατρόμητος, επίμονος.

zwdia-tarw-zodia-19

Διαβαστε τις μηνιαιες  ερωτικες προβλεψεις για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Ο Ερμής στον Σκορπιό κάνει το μυαλό και τη γλώσσα τόσο αιχμηρά που μπορούν να ραγίσουν κόκαλα, ωστόσο ο κύκλος αυτός είναι επίσης αισθησιακός, μυστικιστικός. Ο Σκορπιός ξεσκεπάζει κινητήριες δυνάμεις.

Είναι εμμονικός, μοιρολατρικός αλλά εύστοχος, με νόημα. Θα μπορούμε να διαβάσουμε το περιβάλλον μας με εξαιρετική διορατικότητα. Καθόλου ψιλές κουβέντες δεν συμβαίνουν εδώ. Ο λόγος φτάνει στη ρίζα.

Επιπλέον, ο Σκορπιός ζει στο τσάκρα της ρίζας στο σώμα. Γι’ αυτό και ο Σκορπιός συνδέεται τόσο δυνατά με το σεξ, την επιβίωση και το τραύμα. Είναι πεινασμένο ζώο που σπαράζει και γρατζουνάει, μας πάει πίσω σε σκοτεινές νύχτες, μόνους σε απόμερα δάση με τη γούνα να στέκεται όρθια.

xartomanteia

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Άλλες πιθανότητες αυτής της διέλευσης: εξέταση της αποπλάνησης –με ποιους τρόπους μας ελέγχουν οι επιθυμίες μας. Ένα παλιό χρέος μπορεί να έρθει πάλι στην επιφάνεια ή μπορεί να υιοθετηθεί μια νέα οπτική για ένα παλιό τραυματικό γεγονός.

Σε παγκόσμια κλίμακα, αυτή η περίοδος θα φέρει περισσότερα σκάνδαλα και κρυφέ ατζέντες στο φως, ιδιαίτερα την υποκρισία και τα σεξουαλικά παραπτώματα.

300x300b

Φανταστείτε μια σπηλιά τον κάτω κόσμο με την πόρτα της κλειστή. Μέσα βρίσκονται όλη η ζήλια και οι αρχαίοι πόνοι μας, όλα τα μυστικά και οι επιθυμίες μας που θεριεύουν. Ο Ερμής στον Σκορπιό είναι σαν μια βαριά κλειδαριά που ανοίγει από μόνο ένα κλειδί που βρίσκεται στον βυθό του πιο βαθύ ωκεανού.

Σταθείτε και αφήστε το να ρέει, μην φοβάστε. Ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό απομακρύνει τα εμπόδια και μέσα μπαίνουν ακτίνες φωτός και φρέσκου αέρα. Τώρα είναι η ώρα να αποτοξινωθούμε!

Ο Ερμής στον Σκορπιό μας επιτρέπει να δούμε τι κρύβεται από κάτω, τραβάει κάθε μακαριότητα για να δημιουργήσει χώρο για τις φλόγες του Τοξότη.

zodia-astra-tarot

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Ο Ερμής στον Τοξότη (30 Οκτωβρίου – 01 Δεκεμβρίου / 12 Δεκεμβρίου – 04 Ιανουαρίου) συνεχίζει το ταξίδι μας για την εύρεση της Αλήθειας. Ό,τι δεν έχει ειπωθεί, πείτε το τώρα. Πιστεύω ότι με τον Ερμή στον Σκορπιό έχουμε κάπως την επιλογή να μιλήσουμε ή να σωπάσουμε.

Αλλά όχι με τον Ερμή στον Τοξότη –πρέπει να μιλήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε. Ο κένταυρος ευδοκιμεί στην αλλαγή και την κίνηση, απελευθερώνει όλη τη θέρμη της στιγμής. Ποιος είναι καλύτερος τρόπος για να προσκαλέσεις την αλλαγή απ’ το να επικοινωνείς ειλικρινά;

Αυτό που βγαίνει απ’ τον ανάδρομο κύκλο του Ερμή στον Τοξότη δεν είναι η καινοτομία. Ξέρουμε ήδη τι πρέπει να αναγνωρίσουμε και να αποδεχτούμε. Αφήστε τον Τοξότη να αφήσει πάνω σας μια εντύπωση –αφήστε την Αλήθεια να γίνει ένα με τον λαιμό σας, να περάσει μέσα στα πνευμόνια σας, αφήστε τη να λάμψει.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Ο Τοξότης κυβερνάται από τον Δία, τον διαχειριστή της ανιδιοτελούς δικαιοσύνης. Ο κένταυρος είναι σαν τον Ζυγό, αλλά πιο ενθουσιώδης και φιλοπερίεργος. Το μόνο που έχω να πω είναι ότι δεν κρατάει τίποτα μέσα του. Βόμβες θα πέσουν, κάποιες φιλίες μπορεί να τελειώσουν. Η αλήθεια δεν έχει πάντα ζεστή αντιμετώπιση. Ο Τοξότης μας μαθαίνει να τρέχουμε και να λέμε την αλήθεια ανεξαρτήτως επιπτώσεων.

Ο Τοξότης είναι αυθεντικός. Αυτό μερικές φορές φαίνεται, ωστόσο, μόνο στο τέλος. Ξέρετε πότε να φορέσετε το καλύτερο προσωπείο σας και να προσποιηθείτε ότι όλα είναι καλά ακόμα κι αν δεν είναι, μόνο και μόνο για χάρη της αδιάκοπης ροής της ρουτίνας της κοινωνικής αβρότητας. Αυτό είναι ο Τοξότης.

Ο ανάδρομος Ερμής, Χειμώνας 2018 – 2019

Κοιτάξτε την έναστρη νύχτα. Περιμένει η ελευθερία. Διώξτε το σκοτάδι και ανυψωθείτε.

Σημαντικές ημερομηνίες πριν τον ανάδρομο κύκλο: 10 Οκτωβρίου (δύσκολη), 15 Οκτωβρίου (αρμονική), 19 Οκτωβρίου (δύσκολη), 29 Οκτωβρίου (αρμονική).

Κατά τη διάρκεια του ανάδρομου: 26 Νοεμβρίου (δύσκολη) και 27 Νοεμβρίου (αρμονική).

Μετά τον ανάδρομο: 21 Δεκεμβρίου (αρμονική) και 24 Δεκεμβρίου (δύσκολη).

Ναι, τα πράγματα μπορεί να φαίνονται τρελά κατά τη διάρκεια του ανάδρομου κύκλου του Ερμή, αλλά από τις 24 Δεκεμβρίου θα μπούμε πάλι στην πορεία μας.

Ο Ερμής στον Σκορπιό: 09 – 30 Οκτ.

Ο Ερμής στον Τοξότη: 30 Οκτ. – 16 Νοεμ.

Ο ανάδρομος Ερμής στον Τοξότη: 16 Νοεμ. – 01 Δεκ.

Ο ανάδρομος Ερμής στον Σκορπιό: 01 – 06 Δεκ.

Ο Ερμής στον Σκορπιό: 06 – 12 Δεκ.

Ο Ερμής στον Τοξότη: 12 Δεκ. – 04 Ιαν.

Διαβαστε τις μηνιαιες  ερωτικες προβλεψεις για καθε ζώδιο

κριος ταυρος διδυμοι καρκινος λεων παρθενος ζυγος σκορπιος τοξοτης αιγοκερως υδροχοος ιχθεις

dream