4 Συμβουλές για τα ίσια μαλλιά

Πάντα οι με ίσια μαλλιά επιθυμούν μπούκλες, ενώ οι γυναίκες με μπούκλες θέλουν ολόισια μαλλιά. Λοιπόν, αν ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία, έχω μερικές χρήσιμες συμβουλές για εσάς.

Το μακρύ δουλεύει καλύτερα από το κοντό

Σε περίπτωση που θέλετε ίσια μαλλιά, είναι καλή ιδέα να τα αφήσετε να μακρύνουν. Τα κοντά μαλλιά έχουν τη τάση να σγουραίνουν πιο εύκολα από τα μακριά μαλλιά. Επίσης, είναι πολύ πιο δύσκολο να αποκτήσουν τα κοντά μαλλιά το στυλ που θέλετε.

zodia-zvdia-22

Μην ξεχνάτε τα τακτικά ραντεβού με την κομμώτριά σας, τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις μήνες, για να ξεφορτωθείτε τυχόν ψαλίδα, καθώς είναι ένας από τους λόγους που τα μαλλιά σγουραίνουν. Σε κάθε περίπτωση, προσπαθήστε να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή, όχι μόνο για καλύτερο ίσιωμα, αλλά και για να έχετε υγιή μαλλιά οποιοδήποτε στυλ και αν αποφασίσετε να κάνετε.

Προϊόντα

Αγοράστε προϊόντα που γράφουν «απαλά», «λεία», «ίσια» ή οτιδήποτε παρόμοιο, λούστε τα μαλλιά σας με ειδικό σαμπουάν για ίσιωμα και να χρησιμοποιείτε πάντα μαλακτική κρέμα. Ύστερα στεγνώστε τα λίγο με μία πετσέτα αλλά με απαλές κινήσεις. Εφαρμόστε λίγο αφρό για ίσιωμα, ή οποιοδήποτε ισιωτικό προϊόν για βρεγμένα μαλλιά.

Ποτέ μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας όσο είναι νωπά. Αν και τα βοηθά στο ίσιωμα, τα μαλλιά σας είναι ιδιαίτερα αδύναμα όταν είναι νωπά και το βούρτσισμα τα καταστρέφει. Είναι επίσης πολύ καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε κάποιο προϊόν που να τα προστατεύει από το πιστολάκι.

Πιστολάκι και σίδερο ισιώματος

Μπορείτε να επιλέξετε αν θα τα ισιώσετε με πιστολάκι ή με σίδερο, ή και τα δύο. Αν επιλέξετε το πιστολάκι, πάρτε νμία μεγάλη βούρτσα και ισιώστε τα όπως θα το έκανε ο κωμμωτής σας. Μην ρυθμίζετε την ένταση στο μέγιστο σημείο, και μην το φέρνετε πολύ κοντά στα μαλλιά σας.

Αν επιλέξετε το σίδερο, να θυμάστε πως ένα καλό τέτοιο μηχάνημα κοστίζει αρκετά χρήματα. Εφαρμόστε το στα μαλλιά σας τούφα-τούφα και μαζέψτε με ένα κοκαλάκι τα υπόλοιπα για να μην σας εμποδίζουν. Ξεκινήστε από πίσω προς τα μπροστά, αφήνοντας τα μαλλιά που βρίσκονται δίπλα στο πρόσωπό σας για το τέλος.

Διατηρήστε τα ίσια

Τώρα που τα μαλλιά σας είναι ίσια, το θέμα είναι να μείνουν έτσι όλη την ημέρα. Μπορείτε να το κάνετε είτε με λακ ή με λίγο ορό αντί-φριζαρίσματος με σιλικόνη. Προσπαθήστε να αποφύγετε τα μέρη με έντονη ζέστη ή υγρασία, διότι τα μαλλιά σας θα κατσαρώσουν.

Να θυμάστε πάντα να αγοράζετε σωστά και ποιοτικά προϊόντα. Το σίδερο καθώς και οποιοσδήποτε άλλος τρόπος ισιώματος, κάνει αρκετή ζημιά στα μαλλιά, έτσι χρειάζεστε τα καλύτερα ποιοτικά προϊόντα για να τους δώσετε τη φροντίδα που χρειάζονται.

Το πιο σημαντικό είναι που και που να αφήνετε τα μαλλιά σας να αναπνεύσουν. Ακόμα και σγουρά τα μαλλιά σας είναι υπέροχα. Προσπαθήστε ανά διαστήματα να τα αφήνετε να στεγνώνουν μόνα τους χωρίς πιστολάκι και χωρίς ταλαιπωρία. Εξάλλου, οι άντρες λατρεύουν τα σγουρά μαλλιά!

Γράφει η Ζέτα