6 συμβουλές για να απαλλαγείτε από το λιπαρό δέρμα

Κοινοποίηση:

Πολλές γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη λιπαρότητα του δέρματος, μία κατάσταση που πολλές φορές έχει να κάνει με την κληρονομικότητα, τις ορμόνες, την διατροφή ή την υγιεινή.

Το λιπαρό δέρμα βασικά προκαλείται από υπέρ ενεργούς σμηγματογόνους αδένες που εκκρίνουν μεγάλες ποσότητες σμήγματος, που μερικές φορές οδηγούν σε περαιτέρω δερματικές διαταραχές, όπως είναι η ακμή, τα στίγματα και τα σπυράκια. Όμως, υπάρχουν αρκετοί τρόποι και μέθοδοι για να επαναφέρουμε την καθαρή και υγιή επιδερμίδα και να αποτρέψουμε την εμφάνιση των απωθητικών μπιμπικιών. Παρακάτω υπάρχει μία λίστα με τις 6 πιο σημαντικές συμβουλές για το πώς να απαλλαγείτε από το λιπαρό δέρμα.

 1. 1. Πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα

Για να μειώσετε την ποσότητα του σμήγματος, πλένετε το πρόσωπό σας δύο φορές την ημέρα με ζεστό νερό, χρησιμοποιώντας ένα τζελ καθαρισμού ειδικά σχεδιασμένο για την αφαίρεση της λιπαρότητας.

zodia-zvdia-22

 • Μην πλένετε πολύ συχνά το δέρμα σας, διότι θα εμποδίσετε την φυσική του ενυδάτωση, με αποτέλεσμα να παραχθεί περισσότερο σμήγμα.
 • Το ζεστό νερό λειτουργεί σαν διαλύτης για το σμήγμα και βοηθά στην απομάκρυνση της λιπαρότητας από το δέρμα.
 • Αν υποφέρετε από ακμή, διαλέξτε ένα σαπούνι που να περιέχει σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου.

 1. 2. Χρησιμοποιείτε προϊόντα με βάση το νερό και χωρίς λάδι

Τα προϊόντα με βάση το νερό δεν περιέχουν λάδι και μπορούν να σας βοηθήσουν να ελέγξετε την ποσότητα του σμήγματος στο πρόσωπό σας, δηλαδή δεν προσθέτουν περισσότερο λάδι στην επιδερμίδα σας και δεν κλείνουν τους πόρους.

 • Αποφεύγετε τα προϊόντα με βάση το οινόπνευμα, διότι θα δημιουργήσουν ξηρότητα στο δέρμα και θα πυροδοτήσουν ακόμα μεγαλύτερη παραγωγή σμήγματος.
 • Χρησιμοποιείτε προϊόντα χωρίς λάδι για ενυδάτωση ή εκείνα που περιέχουν γλυκολικό οξύ, το οποίο δρα ως φυσικό ενυδατικό και βοηθά στην απολέπιση του δέρματος.
 • Για να μειώσετε την λιπαρή εμφάνιση, μπορείτε να προσθέσετε μία μικρή ποσότητα ταλκ για μωρά στο πρόσωπό σας.
 • Να κουβαλάτε πάντα μαζί σας απορροφητικά μαντιλάκια μαζί σας και να τα χρησιμοποιείτε κάθε φορά που νιώθετε πως το πρόσωπό σας είναι πολύ λιπαρό.

 1. 3. Μην χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα υγρού make up

Αγοράστε καλλυντικά προϊόντα με βάση την πούδρα που μπορούν να απορροφήσουν το σμήγμα και να δώσουν στο πρόσωπό σας καλύτερη όψη. Το υγρό make up κλείνει τους πόρους σας και προκαλεί κοκκινίλες.

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε υγρή βάση, κονσίλερ, ρουζ ή σκιά ματιών, τότε αγοράστε προϊόντα που να έχουν βάση το νερό ή διαλέξτε φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν σαλικυλικό οξύ ή υπεροξείδιο του βενζολίου.

 1. 4. Απολέπιση και απορροφητικές μάσκες προσώπου

Κάνετε συχνά απολέπιση για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα, να ανοίξετε τους πόρους σας και να απομακρύνετε το σμήγμα. Οι κλειστοί από το σμήγμα πόροι προκαλούν συχνά ακμή.

Οι μάσκες αργίλου μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα στη μείωση του σμήγματος, καθώς έχουν την ικανότητα να ανοίγουν και να καθαρίζουν τους πόρους. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ξεφορτωθείτε το λιπαρό δέρμα.

 1. 5. Αλλάξτε τις διατροφικές σας συνήθειες

Προσέξτε τι τρώτε! Για να ξεφορτωθείτε το λιπαρό δέρμα, πρέπει να ακολουθείτε μία υγιή και σωστή δίαιτα.

Με άλλα λόγια πρέπει να αποφεύγετε τα λαδερά και παχυντικά φαγητά και να τρώτε περισσότερα λαχανικά, φρούτα και άπαχες πρωτεΐνες.

 1. 6. Μειώστε το άγχος

Το άγχος μπορεί να προκαλέσει ορμονικές διαταραχές στο σώμα και να πυροδοτήσει την υπέρ δραστηριότητα των σμηγματογόνων αδένων.

Για να ξεφορτωθείτε το λιπαρό δέρμα, πρέπει να μειώσετε τα επίπεδα του άγχους όσο περισσότερο γίνεται. Η τακτική γυμναστική και οι τεχνικές χαλάρωσης όπως είναι ο διαλογισμός και η γιόγκα, μπορούν να σας βοηθήσουν. Θα εκπλαγείτε από τα οφέλη αυτών των ασκήσεων στην επιδερμίδα σας.

Όπως βλέπετε υπάρχουν αρκετοί αποτελεσματικοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε τη λιπαρή επιδερμίδα. Αν ακολουθήσετε τα παραπάνω, σίγουρα θα καταφέρετε να αποκτήσετε ένα υγιές και καθαρό δέρμα.

Γράφει η Ζέτα