7 τρόποι να αγαπήσετε τον εαυτό σας άνευ όρων

ζωδια-πανσεληνος

Κοινοποίηση:

Αγαπάτε τον εαυτό σας απόλυτα; Αυτή η ερώτηση μπορεί να ακούγεται πολύ απλή αλλά συνήθως η απάντησή της είναι δύσκολη. Στόχος στη ζωή δεν είναι μόνο να αγαπηθείτε από ένα ιδιαίτερο πρόσωπο, αλά να αγαπήσετε και οι ίδιοι τον εαυτό σας. Και αυτό έχει τεράστια σχέση με τον σεβασμό, την αυτοπεποίθηση, την εσωτερική ηρεμία και την ευτυχία στη ζωή μας.

 

Φέρτε τη χαρά στους γύρω σας

Δεν υπάρχει τίποτε πιο ικανοποιητικό, από το να δείτε ένα αυθεντικό χαμόγελο στο πρόσωπο κάποιου εξαιτίας μίας φράσης που είπατε ή μίας πράξης σας. Όταν δείτε αυτή την απερίγραπτη χαρά σε κάποιον εξαιτίας σας, τότε θα νιώσετε χαρούμενοι για τον εαυτό σας.

zodia-zvdia-22

 

Αποδεχτείτε τα ελαττώματά σας

Κανείς δεν είναι τέλειος. Όλοι μας έχουμε ελαττώματα, καπρίτσια και ιδιοσυγκρασίες. Όσο οι πράξεις και οι λέξεις μας δεν πληγώνουν τους άλλους ακόμα και στα πιο μικρά ζητήματα, είναι εντάξει να έχουμε κάποιες ατέλειες. Γνωρίστε τα προβλήματά σας και μη κρίνετε τον εαυτό σας για να τον αγαπήσετε.

 

Μάθετε πώς να συγχωρείτε

Η συγχώρεση ξεπερνά όλες τις καλές πράξεις στη ζωή μας, αλλά δεν είναι κάτι το εύκολο. Όταν συγχωρείτε τον εαυτό σας ή κάποιον άλλον για ένα λάθος, τότε βιώνετε ένα αίσθημα εσωτερικής ευτυχίας πολύ μεγαλύτερο από την ικανοποίηση. Όταν μάθετε να συγχωρείτε τότε δεν πρόκειται να νιώσετε προδομένοι, δυστυχισμένοι ή χωρίς αυτοπεποίθηση. Όμως δεν είναι εύκολο και συμβαίνει μόνο σε αυτούς που αγαπούν τον εαυτό τους και καταλαβαίνουν το πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις.

 

Γράψτε

Δεν χρειάζεται να είστε χαρισματικοί συγγραφείς. Δεν χρειάζεται να δημοσιεύσετε κάτι. Όμως γράψτε αυτά που νιώθετε. Τα καλά και τα άσχημα. Διαβάστε τα κάποια μέρα και θα δείτε την δύναμη που αποκτήσατε στη ζωή σας με τη πάροδο του χρόνου. Θα εκτιμήσετε την ανάπτυξή σας αυτή.

 

Σταματήστε να κρίνετε

Οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουν το λάθος να κριτικάρουν υπερβολικά γρήγορα και εύκολα. Αν όμως κάθε κριτική είχε κόστος, ο κόσμος θα ξεφορτωνόταν όλους τους αλαζονικούς ανθρώπους. Όταν σταματήσετε να κρίνετε τους άλλους, θα γίνετε καλοί και με αυτούς αλλά και με τον εαυτό σας. Θα ξεκινήσετε να αγαπάτε τους ανθρώπους γύρω σας για αυτό που είναι και κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας θα αγαπήσετε τον εαυτό σας περισσότερο.

 

Διώξτε τον αρνητισμό

Όταν έχετε πολλά αρνητικά συναισθήματα στη καρδιά και το μυαλό σας, είναι αρκετά δύσκολο να σκεφτείτε την αγάπη. Η πραγματική αγάπη και δέσμευση έρχεται σε αυτούς που ξεφορτώνονται τις αρνητικές σκέψεις.

 

Βγάλτε τη μάσκα

Οι άνθρωποι έχουν τη συνήθεια να φορούν μάσκες, μερικές φορές περισσότερες από μία όταν βρίσκονται με διαφορετικούς ανθρώπους. Όταν μάθετε να είστε ο εαυτός σας, να εκφράζεστε, να γελάτε, να αγαπάτε και να τραγουδάτε όποιος και αν είναι δίπλα σας, τότε θα είστε κάποιος πραγματικά ερωτευμένος με τον εαυτό του.