Αποφάσισα να γίνω μαμά…

Κοινοποίηση:

Ήρθε λοιπόν η «ώρα»…το σκέφτηκες καλά…και εφ’όσον μέχρι στιγμής δεν ήταν ένα τυχαίο γεγονός, όπως τις περισσότερες φορές, άρχισες να μετράς τις γόνιμες ημέρες, να αγχώνεσαι και να ανησυχείς. Δεν έτυχε λοιπόν…έ, και ?!

Κατ’αρχήν και πριν προχωρήσουμε σε οτιδήποτε άλλο, θα σου δώσω μια συμβουλή…το άγχος είναι ο μεγαλύτερος εχθρός της άφιξης «του πελαργού»….

Χαλάρωσε λοιπόν και απόλαυσε το sex. Μην το βλέπεις καθαρά σαν διαδικασία παραγωγής αλλά σαν διαδικασία ευχαρίστησης του σώματός σου και του συντρόφου σου. Άλλωστε το sex συνδέεται με τη γενικότερη υγεία και τη λειτουργία της άμυνας του οργανισμού, μειώνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης καρδιαγγειακών παθήσεων, τονώνεται η αυτοπεποίθηση, καίγονται θερμίδες και γενικά….ομορφαίνει !!!!

zodia-zvdia-22

Ξεκίνα λοιπόν σωστά…και μην το αφήνεις στην τύχη…

Επίσκεψη σε γυναικολόγο και προγεννητικός έλεγχος και από τους δύο…

Ο έλεγχος των μελλοντικών γονιών θεωρείται απαραίτητος ώστε να αντιμετωπίσει τούς τυχόν προβλήματα που μπορεί να βάλουν σε κίνδυνο την εξέλιξη μιας εγκυμοσύνης. Υπάρχουν καταστάσεις που ενώ πριν την εγκυμοσύνη, αν εντοπιστούν έγκαιρα, αντιμετωπίζονται και θεραπεύονται, ενώ κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα.

Η επίσκεψη στο γυναικολόγο σου λοιπόν, και από τους δύο, είναι πολύ σημαντική. Θα δοθούν συμβουλές πολύτιμες προς το ζευγάρι, ενώ θα δοθεί και μια σειρά από εξετάσεις (προγεννητικός έλεγχος πριν από τη σύλληψη) που θα καθορίσουν την υγεία τόσο της εγκύου όσο και του εμβρύου μετά τη σύλληψη (προγεννητικός έλεγχος μετά τη σύλληψη).