Αλλαγή σημαίνει πρόοδος

astrologia-zvdio-ζωδια

Κοινοποίηση:

Άραγε γιατί αντιστεκόμαστε; Οι αλλαγές έρχονται. Είναι αναπόφευκτες σαν τις εποχές του χρόνου, κάνουν έναν ασταμάτητο κύκλο ανάπτυξης, αλλαγής, θανάτου και αναγέννησης. Όταν αισθανόμαστε τις αλλαγές ή ξέρουμε πως δεν μπορούμε να τις αποφύγουμε, αντιστεκόμαστε με νύχια και με δόντια, ή περπατάμε με τη θέλησή μας μέσα στο άγνωστο; Ο τρόπος που χειριζόμαστε τις αλλαγές επηρεάζει άμεσα το αποτέλεσμα –είτε είναι μία εύκολη αλλαγή είτε είναι κάτι δύσκολο γεμάτο με εμπόδια. Όσο περισσότερο αντιστεκόμαστε, τόσο πιο δύσκολο είναι να κάνουμε πρόοδο. Έτσι και αλλιώς, οι αντίσταση γεννά περισσότερη αντίσταση.

 

Όταν αφηνόμαστε στην ροή των πραγμάτων, αυτά κινούνται χωρίς μεγάλη προσπάθεια, σαν να οδηγούνται από κάποια μαγική δύναμη. Έτσι, συμφέρει όλους μας να αφεθούμε, ακόμα και όταν οι αλλαγές επηρεάζουν την πραγματικότητά μας, καθώς φέρνουν νέες εμπειρίες ανάπτυξης, ανανέωσης και μετασχηματισμού. Φέρουν εμπειρίες που μας σπρώχνουν στα όριά μας. Αν κοιτάξουμε πίσω, στις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μας, ακόμα και σε αυτές που έφεραν τον περισσότερο πόνο, σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πως τότε βιώσαμε τις πιο σημαντικές εμπειρίες ανάπτυξης, σε όλη μας τη ζωή. Αυτή είναι η φύση της ύπαρξής μας, η φύση της φύσης.

 

Πολλές φορές, η πίστη μας απαιτεί να αντιμετωπίσουμε μεγάλες αλλαγές. Συνήθως δεν μπορούμε να δούμε το αποτέλεσμα των αλλαγών αυτών. Αν εμπιστευτούμε το ένστικτό μας, τότε είμαστε προετοιμασμένοι για αυτές. Μπορούμε επίσης να δούμε εκείνη τη στιγμή το πιθανότερο αποτέλεσμα μιας κατάστασης ή ένα σύνολο αποτελεσμάτων, με βάση τις επιλογές που κάνουμε. Πάντα θα υπάρχουν στιγμές που δεν θα ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ένας άνθρωπος δεν μπορεί να διαισθανθεί το αποτέλεσμα.

zodia-zvdia-22

 

  • Υπάρχουν άλλοι άνθρωποι στη ζωή μας που δεν έχουν πάρει ακόμα αποφάσεις ή αλλάζουν συχνά γνώμη. Έχουν ανάμεικτα συναισθήματα και δεν μπορούν να αποκτήσουν διαύγεια πάνω στην κατάσταση.
  • Οι πληροφορίες δεν είναι γνωστές, διότι θα αλλάξει κάτι σημαντικό, όπως για παράδειγμα είναι ένας θάνατος.
  • Αν ξέραμε τις πληροφορίες αυτές, θα χάναμε την εμπειρία της μάθησης, με αποτέλεσμα να χάναμε το μάθημα. Δυστυχώς, πολλές φορές δεν μπορούμε να καταλάβουμε το νόημα του μαθήματος. Μήπως πρέπει να επαναλαμβάνετε συνεχώς το ίδιο μάθημα; Τότε μάλλον δεν το έχετε καταλάβει. Ακόμα προσπαθείτε να το κατακτήσετε.

 

Μην χάνετε την πίστη σας για αυτά που έρχονται, καθώς είναι ακριβώς αυτά που χρειάζεστε στη ζωή σας.