Αλλάζοντας το παρελθόν

astrologia-problepseis-oroskopia-ζωδια-ωροσκοπος-zwdia-zodia

Η πιο δημοφιλής σύλληψη της Αστρολογίας είναι πως αποτελεί ένα σύστημα προβλέψεων. Τα ημερήσια ωροσκόπια και οι προβλέψεις δείχνουν το μέλλον, ενώ πολλά από τα αστρολογικά στοιχεία έχουν τις βάσεις του στο παρελθόν. Δεν μιλάμε για το ιστορικό παρελθόν, αλλά για το προσωπικό, τη στιγμή της γέννησης για την οποία οι αστρολόγοι υπολογίζουν αστρολογικούς χάρτες που είναι στην ουσία χάρτες προσωπικοτήτων και θεμελίων. Αν και οι πλανήτες κινούνται συνεχώς, ο αστρολογικός χάρτης δεν αλλάζει. Είναι προσωπικός και μόνιμος, το κοσμικό μας DNA, ένα αστρονομικό αποτύπωμα που περιγράφει τον χαρακτήρα και τον τρόπο ζωής ενός ανθρώπου.

 

Η δύναμη του γενέθλιου χάρτη προέρχεται από τις πλούσιες πληροφορίες που μπορούμε να αντλήσουμε από αυτόν. Ένας καλός αστρολόγος βρίσκει ένα βαθύ νόημα για τα κίνητρα ενός ατόμου, τις επιθυμίες, τους φόβους, τα όρια και τον σκοπό. Όμως, οι ακριβείς ερμηνείες, μπορεί να έχουν αρνητική επιρροή ενισχύοντας τον αντίκτυπο των εμπειριών, με τρόπο που εμποδίζει την ανάπτυξη. Φυσικά, αυτές οι κληρονομικά περιοριστικές ιδέες του εαυτού μας είναι κοινές με τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν τίποτα για την αστρολογία. Πολλοί από εμάς αποδίδουν τους περιορισμούς σε παρελθοντικά προβλήματα, πράγμα που αποτελεί τη βάση της ψυχολογικής βοήθειας.  Η ιδέα είναι πως όταν αποκαλύπτουμε την ρίζα ενός θέματος, όπως είναι ο φόβος της οικειότητας, για παράδειγμα, τότε μπορούμε να απελευθερωθούμε από την αρνητική του επιρροή. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει με την βοήθεια ενός ικανού σύμβουλου καθώς και με την δέσμευση για αλλαγή, αλλά πολύ συχνά οι εξηγήσεις γίνονται δικαιολογίες και όχι θεραπεία.

 

Ο τρόπος με τον οποίο οι γενέθλιοι χάρτες περιγράφουν το παρελθόν, μπορούν να γίνουν άλλη μία δικαιολογία για να αντισταθούμε στην αλλαγή. Είναι τόσο ακριβής η αστρολογική ανάλυση, που πολύ συχνά ενισχύουν τους περιορισμούς που θέλουμε να ξεπεράσουμε. Όταν οι κοσμικές επιρροές ανταποκρίνονται στις αρνητικές εμπειρίες, γίνεται ακόμα πιο δύσκολο να τις ξεπεράσουμε. Αντί να έχουμε έναν αδιάφορο πατέρα ή μία αυταρχική μητέρα, έχουμε πλανητικά στοιχεία που επιβεβαιώνουν τις ιστορίες αυτές και ίσως να τις μεταφράζουν σαν μοίρα από την οποία δεν μπορούμε να ξεφύγουμε.

zodia-zvdia-22

 

Μία πιο παραγωγική και θετική προσέγγιση είναι να αναγνωρίσουμε πως το παρελθόν είναι μία επιρροή στην ζωή μας, αλλά όχι η κεντρική. Ενώ μπορεί να είμαστε περικυκλωμένοι από κακές αναμνήσεις ή αρνητικές θέσεις πλανητών στο χάρτη μας, όλοι ζούμε και αναπνέουμε στο παρόν. Αυτά που διαλέγουμε από τον συγκεκριμένο άξονα είναι που δίνουν μορφή στις εμπειρίες μας. Όλοι μας έχουμε υποφέρει, αλλά ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τον πόνο αυτό καθορίζει αν θα μας ακολουθήσει στο μέλλον ή αν θα πάρουμε το μάθημά μας και θα συνεχίσουμε.