Δεν υπάρχουν τέλειοι άντρες, μόνο άντρες που μας κάνουν να περνάμε καλά…

Κοινοποίηση:

Όχι δεν είμαι σοφή, παρόλο που με λένε Σοφία. Κι εμένα αν με ρωτήσεις τι ακριβώς ψάχνω σε έναν άντρα θα σου πω ότι πρέπει να είναι όμορφος, με ωραίο σώμα, ψηλός, έξυπνος, με χιούμορ, μορφωμένος, καλή δουλεία, να είναι καλός σύντροφος, καλός πατέρας, μπλα μπλα μπλα…

Η αλήθεια είναι πως όταν είμαστε ελεύθερες και ψάχνουμε κάποιον να μας συντροφεύει τις κρύες νύχτες του χειμώνα, έχουμε στο μυαλό μας ένα σωρό στερεότυπα που καλώς ή κακώς μας έχουν μεγαλώσει με αυτά.

Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα μας διαψεύδει. Αν κάνουμε μια ανασκόπηση στις προηγούμενες σχέσεις μας, αντικειμενικά και χωρίς κακίες και πικρίες, θα δούμε ότι τους μεγάλους έρωτες δεν τους ζήσαμε με κάποιον που είχε όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, αλλά με ένα αγόρι που απλώς μας έκανε να περνάμε καλά.

zodia-zvdia-22

Μπορεί να μην ήταν ο Brad Pitt, ούτε ήταν γιατρός ή δικηγόρος (που κι αυτό υπερεκτιμημένο είναι μεταξύ μας), όμως ήταν ένα αγόρι που μας έκανε να χαμογελάμε, που μας έκανε να νιώθουμε σημαντικές, που ο χρόνος μας μαζί του μας γέμιζε χαμόγελα και η καθημερινότητά μας έπαιρνε άλλο νόημα μόνο και μόνο επειδή υπήρχε στη ζωή μας.

Τι άλλαξε λοιπόν από τότε και όσο πάμε ανεβάζουμε περισσότερο τα στάνταρτς; Απογοητευτήκαμε. Ναι, οι σχέσεις δεν έχουν πάντα happy end. Αυτό όμως δε συμβαίνει επειδή ο άνθρωπος με τον οποίον ήμασταν μαζί, δεν ήταν ο τέλειος. Εξαρτήθηκε από ένα σωρό παράγοντες, όπως είναι το timing, οι συνθήκες, η ηλικία και πολλοί πολλοί άλλοι.

Οι σχέσεις θέλουν ρίσκο. Μπορεί ο άντρας που γνώρισες τις προάλλες να μην είναι αυτό που φανταζόσουν, αν του δώσεις όμως την ευκαιρία και τον γνωρίσεις μπορεί να αποδειχτεί κάτι ακόμα καλύτερο από αυτό που είχες στο μυαλό σου. Μπορεί να μην έχει κοιλιακούς και να έχει κοιλίτσα, μπορεί να μην είναι δυο μέτρα αλλά μόλις και μετά βίας 1,75, μπορεί να μη σε πηγαίνει σε πανάκριβα εστιατόρια, αν όμως μπορεί να σε κάνει να νιώθεις σημαντική και σε κάνει να χαμογελάς, να τον κρατήσεις.

Γιατί τέλειοι άντρες δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο άντρες που μας κάνουν να περνάμε καλά. Κι αν συνεχίσουν να το κάνουν, τους κρατάμε.

 

Γράφει η Σοφία