Δίδυμοι και Υγεία

zwdia

Κοινοποίηση:

Οι ανήσυχοι Δίδυμοι παίζουν με τα νεύρα τους καταναλώνοντας ενέργεια για δύο άτομα. Απορροφημένοι από τον ερευνητικό τους νου, συχνά ξεχνάνε ακόμα και σωματικές ανάγκες τόσο βασικές όσο το φαγητό και ο ύπνος. Καθώς κυβερνούν το νευρικό σύστημα, διανοητική και νευρική εξάντληση είναι πιθανά προβληματικά σημεία.

Οι μέθοδοι χαλάρωσης είναι ευεργετικές για τους Διδύμους που πρέπει να μάθουν ότι ένας ήρεμος νους είναι πιο αποτελεσματικός από μια συνεχή διανοητική θύελλα. Είναι γνωστοί για τη «διπλή» τους προσωπικότητα, αφού η κοινωνική, ζωηρή τους πλευρά έχει μια αντίστοιχη σκυθρωπή, καθόλου ευαίσθητη πλευρά. Αυτό αντανακλάται στις διακυμάνσεις ενεργητικότητας που παρουσιάζουν. Για αυτό τα τακτικά γεύματα και ο ύπνος είναι απαραίτητα για να μειώσουν τις άγριες διακυμάνσεις στις διαθέσεις τους.

Δείχνουν να υποφέρουν περισσότερο από κρυολογήματα και γρίπη απ’ ό,τι ο περισσότερος κόσμος. Αυτό οφείλεται στην απροθυμία τους να μείνουν στο κρεβάτι, αλλά και στο ότι ποτέ δε φαίνεται να αναγνωρίζουν την έκκληση του σώματός τους: «φτάνει πια». Ακόμα, κυβερνούν τους πνεύμονες, πράγμα που επιβάλλει προφύλαξη από μολυσματικές ασθένειες του θώρακα. Οι ώμοι, τα μπράτσα, τα χέρια και τα δάκτυλα βρίσκονται υπό την κυριαρχία των Διδύμων. Αν η ένταση στους ώμους γίνει οδυνηρή πρέπει να αντιμετωπιστεί με μαλάξεις πριν γίνει μόνιμη.

zodia-zvdia-22

Για τους Διδύμους, τα κρυολογήματα μπορούν να είναι ένα επίμονο πρόβλημα, αφού η συμφόρηση των αναπνευστικών οργάνων είναι η αντανάκλαση της τάσης των Διδύμων να μπλοκάρουν το νου με πάρα πολλές σκέψεις συγχρόνως. Οι Δίδυμοι πρέπει να μάθουν ότι η σωστή αναπνοή βοηθάει ακόμα και στην αποσυμφόρηση του νου και ένας νους όπου υπάρχει κάποια τάξη σημαίνει ένα πιο υγιές σώμα.