Εγώ, πότε θα γίνω μάνα ???

αστρολογια-ζωδια

Κοινοποίηση:

Πήρες την απόφαση να γίνεις μητέρα…??? Δεν είναι απλά μια έκφραση… «…κ εγώ πότε θα γίνω μάνα ???…». Δεν έχει σχέση με το αν περνούν τα χρόνια, αλλά με το κατά πόσο είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μας, κατά πόσο είμαστε καλά με το σύντροφό μας, κατά πόσο είμαστε έτοιμοι να δεσμευτούμε πραγματικά. Αν νομίζετε πως ο γάμος είναι δέσμευση, τότε η απόφαση για την γέννηση ενός παιδιού, τι είναι ?

Κάποια στιγμή αναλογίστηκα το «βάρος» του να γίνει κανείς γονιός και πολύ περισσότερο για την γυναίκα…Θα σας πω το εξής, σκεφτείτε το καλά και αποφασίστε ξανά….Η απόφαση του να κάνεις παιδί, είναι σαν να αποφασίζεις να κάνεις tattoo στο πρόσωπο, το κουβαλάς μια ζωή επάνω σου, κ αν αποφασίσεις να το βγάλεις θα σε έχει στιγματίσει για μια ζωή…

Μια εγκυμοσύνη δεν θα λύσει τα πιθανά προβλήματα ενός ζευγαριού, αλλά θα τα επιδεινώσει λόγων των μεγάλων ευθυνών και των διαφορετικών πολλές φορές αντιλήψεων πάνω στην ανατροφή των παιδιών.

zodia-zvdia-22

Συζητήστε εκ των προτέρων πιθανά θέματα που σας προβληματίζουν για την ανατροφή ενός παιδιού, αναφερθείτε στον τρόπο που σας μεγάλωσαν οι δικοί σας γονείς και συζητείστε πάνω σε αυτό. Οι απόψεις μπορεί να διαφέρουν, μπορεί όμως και να συγκλίνουν με αυτές του συντρόφου σας. Βέβαια, η οικονομική κατάσταση σήμερα δεν είναι και η ευκολότερη και σίγουρα είναι ένας ακόμη ανασταλτικός παράγοντας.

Η απόφαση μιας εγκυμοσύνης δεν είναι παιδική χαρά….είναι απόφαση ζωής, που δυστυχώς λίγοι από εμάς κάνουμε συνειδητά, γιατί άλλο το θέλω και άλλο το μπορώ πραγματικά…