Κάνοντας ένα βήμα τη φορά…

mikri-epanastasi-zwdia

Κοινοποίηση:

Η αλλαγή είναι αναπόφευκτη. Η μέρα γίνεται νύχτα, το καλοκαίρι γίνεται φθινόπωρο και εμείς μεγαλώνουμε κάθε χρόνο. Αυτή είναι η φυσική διαδικασία, αλλά σε προσωπικό επίπεδο υπάρχουν πάντα αντιστάσεις. Είναι κατανοητό να μην θέλουμε να παρατήσουμε τις συνήθειές μας καθώς μόνο αυτές έχουμε. Αντιλαμβανόμαστε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, η δουλειά μας, η διασκέδασή μας και οτιδήποτε άλλο, με τα μάτια του εαυτού μας. Αν αλλάξουμε τον εαυτό μας σημαίνει πως πρέπει να αλλάξουμε τα μάτια μας, πράγμα που θα κάνει τον κόσμο να μοιάζει διαφορετικό.

 

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την αστρολογία, προσπαθούν να μάθουν τον εαυτό τους. Το μεγαλύτερο δώρο του αστρολογικού χάρτη είναι πως αναλύει τον εαυτό μας, μία κοσμική προοπτική της ζωής και του σκοπού της. Το να αναγνωρίζουμε πως είμαστε μοναδικοί, είναι συναρπαστικό και μας δίνει δύναμη. Όταν ξέρουμε ποιοι είμαστε, ή τουλάχιστον όταν έχουμε μία ιστορία, νιώθουμε άνετα… ακόμα και όταν είναι περιορισμένη. Η ανάγκη να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας είναι πιο σημαντική από το να είμαστε ευτυχισμένοι. Αυτή είναι η πηγή της ερώτησης «θα προτιμούσατε να είστε σωστοί ή ευτυχισμένοι;». Οι περισσότεροι θα προτιμούσαμε να είμαστε σωστοί, σωστοί με τα όριά μας, τους φόβους μας, τα τραύματά μας, τις αμφιβολίες μας, την κακή μας τύχη κλπ. Είναι κάποιου είδους πόνος όταν αναγνωρίζουμε πάνω μας αρνητικά χαρακτηριστικά, αλλά τουλάχιστον ξέρουμε ποιοι είμαστε.

 

Η αντίσταση στις αλλαγές είναι μάταιη. Διανύουμε μία κρίσιμη περίοδο μεταμόρφωσης όπου μπορούμε να φτάσουμε στα όρια του οικονομικού και πολιτικού μας συστήματος. Τα εφτά έντονα τετράγωνα ανάμεσα στον Ουρανό και τον Πλούτωνα μας κάνουν να πιστεύουμε πως  ο κόσμος θα είναι διαφορετικός το 2015, όπου και θα ολοκληρωθούν. Αν βάλουμε το κεφάλι μας μέσα στην άμμο δεν πρόκειται να δούμε κάτι όμορφο, όμως αν γίνουμε ενεργοί πράκτορες της αλλαγής, το μέλλον θα είναι υπέροχο.

zodia-zvdia-22

 

Άλλη μία πρόκληση σε προσωπικό επίπεδο είναι όταν πιστεύουμε πως μία σημαντική αλλαγή της συμπεριφοράς μας, όπως να μάθουμε να υποστηρίζουμε τον εαυτό μας στις σχέσεις ή να επιμένουμε σε δεσμεύσεις για να βελτιώσουμε την επαγγελματική μας κατάσταση, είναι ένα τεράστιο βουνό που πρέπει να ανεβούμε. Ένα άτομο που υπομένει σιωπηλά από τον σύντροφό του μία συμπεριφορά που δεν του αξίζει, για παράδειγμα, πρέπει να μάθει πως πρέπει να αντιδράσει, αλλά ο φόβος ίσως είναι πιο δυνατός. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να αρχίσουμε με τα πιο δύσκολα ζητήματα όταν υπάρχει ανάγκη για αλλαγή. Ξεκινήστε με κάτι μικρό, ασφαλές, σχετικά ασήμαντο, όπως να επιστρέψετε κάτι που δεν σας ικανοποιεί στο κατάστημα από το οποίο το αγοράσατε ή να είστε πιο συγκεκριμένοι με τις ανάγκες σας σε ένα εστιατόριο. Αυτές είναι σχετικά εύκολες καταστάσεις που μπορούν να σας χρησιμεύσουν σαν εκπαίδευση προτού ασχοληθείτε με πιο σημαντικά θέματα όπως να ζητήσετε περισσότερα από ένα σύντροφο.

 

Το ίδιο ισχύει και για την ανάπτυξη της πειθαρχίας, αν αυτό πρέπει. Αν θέλετε να χάσετε βάρος, δεν χρειάζεται να βγάλετε όλους τους υδατάνθρακες, τη ζάχαρη και το λίπος από τη ζωή σας. Μειώστε ένα από αυτά και επιμείνετε. Η υπομονή και η επιμονή είναι τα δώρα του Κρόνου, τα οποία αυξάνουν την πειθαρχία και την προσωπική εξουσία. Ο έλεγχος του εαυτού αναπτύσσεται αργά και με όσο λιγότερη πίεση γίνεται. Αν δεν γυμνάζεστε και θέλετε, λίγο περπάτημα είναι πολύ καλύτερο από το τίποτα. Δεν χρειάζεται να τρέξετε μαραθώνιο για να βελτιώσετε την σωματική σας κατάσταση. Μία απλή προσέγγιση κάνει την αλλαγή λιγότερο απειλητική.

 

Η αλλαγή μικρών συνηθειών μας διευκολύνει να κάνουμε μεγάλες αλλαγές αργότερα. Αν οι επιλογές της ανθρωπότητας ήταν η εξέλιξη ή η εξάλειψη, ακόμα και οι μικρές αλλαγές που κάνετε στη ζωή σας θα προσθέσουν κάτι το θετικό στην συλλογική διαδικασία δημιουργίας της επόμενης φάσης της ζωής στον πλανήτη Γη.