γαμος: 10 μυστικοί φόβοι των αντρών για το γάμο

γαμος-αντρας-zwdia-ζωδια

Κοινοποίηση:

γαμος: 10 μυστικοί φόβοι των αντρών για το γάμο

 

Ανησυχώ πως θα σταματήσουμε να κάνουμε σεξ

Αυτός είναι ο κύριος φόβος των αντρών για το γάμο. Και ενώ η περιστασιακή ξηρασία δεν σημαίνει πάντα τη καταστροφή, ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις μία υπέροχη σεξουαλική ζωή, είναι φυσικά να κάνεις σεξ. Το σεξ είναι αυτό που χρειάζεται η σχέση για να αναζωογονείται. Φυσικά αποτελεί έκφραση της αγάπης του καθενός, αλλά είναι επίσης ένας τρόπος να αποφεύγεται το άγχος και το στρες.

 

Κάνω αρκετά για το γάμο μου;

Οι αντρες ανησυχούν υπερβολικά, μήπως δεν είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους όσον αφορά το γάμο και τις σχέσεις. Το σκέφτονται τόσο πολύ που στο τέλος το βαριόμαστε. Ευτυχώς, ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο φόβος είναι η συζήτηση. Όταν  υπάρχει χρόνος να συζητήσουν τις ανησυχίες τους, τότε υπάρχει και τρόπος να αντιμετωπιστούν πριν δημιουργηθούν μεγάλα προβλήματα.

 

Και αν συναντήσουμε ένα εμπόδιο που δεν μπορούμε να διαχειριστούμε;

Όταν οι αντρες βλέπουν άλλα ζευγάρια να αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αρχίζουν να αναρωτιούνται πως μία γυναίκα θα αντιδρούσε σε μία παρόμοια κατάσταση. Το παιχνίδι του τύπου «τι θα γινόταν αν…», προκαλεί πανικό, και για αυτό είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε στους αντρες την επιβεβαίωση που χρειάζονται, πως είμαστε πάντα στην ίδια πλευρά.

zodia-zvdia-22

 

Και αν η έλξη ανάμεσά μας εξαφανιστεί;

Μπορείτε να αποφύγετε αυτή τη κατάσταση αν κάνετε καθημερινά κομπλιμέντα ο ένας στον άλλον. Με αυτό τον τρόπο, μιμείστε αυτό που νιώθατε στην αρχή της σχέσης και βοηθά να διατηρηθεί ζωντανός ο ερωτας.

 

Και αν σταματήσουμε να γελάμε;

Το γέλιο είναι η βάση του κάθε γάμου, καθώς μας βοηθά να ανταπεξέλθουμε οποιοδήποτε εμπόδιο. Όμως, επειδή είναι δύσκολο να βρει κάποιος κάτι αστείο μέσα στα άπλυτα ή στο γενικό νοικοκυριό, είναι σημαντικό να υπάρχουν τα δικά σας αστεία, που τα καταλαβαίνετε μόνο εσείς, μόνο και μόνο για να μην παίρνετε υπερβολικά σοβαρά κάποιες δύσκολες καταστάσεις.

 

Και αν δεν είμαστε αδελφές ψυχές;

Η πίεση να αποκαλέσουμε τον άντρα μας αδελφή ψυχή, μπορεί να είναι τρομακτική, ειδικά τη σημερινή εποχή με το facebook, το twitter και το instagram, που φέρνουν συνεχώς στην επιφάνεια τα φαντάσματα των παρελθοντικών σχέσεων. Στην πραγματικότητα, η χρήση του facebook μπορεί να καταστρέψει σχέσεις. Αποφύγετε τις υπερβολές στο ίντερνετ και παραμείνετε συνδεδεμένοι με το σύζυγό σας συζητώντας όλα αυτά που έχετε περάσει μαζί. Η εμπειρία και όχι η μοίρα είναι αυτή που ενισχύει τις σχέσεις.

 

Μερικές φορές ανησυχώ πως αγαπάει τα παιδιά περισσότερο από εμένα

Η θεωρία αυτή, συνήθως δημιουργείται όταν κρατάτε τον σύζυγό σας έξω από αποφάσεις που έχουν να κάνουν με τα παιδιά. Πρέπει να είστε ένα ενωμένο γονικό μέτωπο και να γνωρίζετε και οι δύο τι συμβαίνει με τα παιδιά σας. Επίσης πρέπει οπωσδήποτε να βρίσκετε χρόνο για να περνάτε μόνοι σας.

 

Ανησυχώ πως δεν έχουμε κοινούς στόχους

Ξεκινήστε κάνοντας προτεραιότητα μία καθημερινή συζήτηση για τα ονειρα και τους στόχους σας. Επίσης, μην θεωρείτε τις επιθυμίες του συζύγου σας γελοίες. Τα ζευγάρια πρέπει να είναι απολύτως ειλικρινή ανάμεσά τους.

 

Διαζύγιο. Ακόμα και η λέξη με ανατριχιάζει

Το διαζύγιο είναι τρομακτική υπόθεση –ειδικά αν το δείτε να συμβαίνει στον κοινωνικό σας κύκλο. Μία έρευνα που έγινε το 2013, έδειξε πως οι άνθρωποι που είχαν κάποιο φίλο ή συγγενή που πήρε διαζύγιο, είναι πολύ πιθανό να πάρουν διαζύγιο και οι ίδιοι. Αυτό σημαίνει πως είναι καλύτερο να περιτριγυρίζεστε από ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα. Φυσικά, όσο αυτό είναι εφικτό.

 

Τι θα γίνει αν ένας από τους δύο πεθάνει;

Έρευνες έχουν δείξει πως οι ευτυχισμένοι γάμοι μπορούν να διατηρήσουν την υγεία των συζύγων σε φυσιολογικό επίπεδο. Άλλος ένας τρόπος για να ξέρετε πως θα ζήσετε μαζί πολλά χρόνια; Μην αμελείτε τα ετήσια τσεκ απ και τις εξετάσεις.

 

γαμος διαβάστε επίσης

 

 Θέλεις και εσύ  μια προσωπική και εξειδικευμένη πρόβλεψη για το ερωτικό η το επαγγελματικό σου μέλλον με ακρίβεια  και λεπτομέρειες;  Κάνε τώρα το τηλεφώνημα της ζωής σου και μέσα σε λίγα μόνο λεπτά θα μάθεις τα πάντα …  κάλεσε το μέλλον σου στο     9011  40 41 21