Η γυναίκα Αιγόκερως

Δεν υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που κάνει τη γυναίκα Αιγόκερω να ξεχωρίζει –είναι όμως, πολύ γοητευτική. Οι άντρες θαυμάζουν σε αυτήν την ευφυΐα της, το εμπορικό μυαλό της, καθώς και την εμφάνισή της. Και μπορεί να είναι πολύ ωραία –όχι σαν φωτομοντέλο ίσως, αλλά σίγουρα διαθέτει ωραίο, αδύνατο σώμα, ακόμα και σε μεγαλύτερη ηλικία. Τότε είναι μάλιστα που έχει την πιο καλή της εμφάνιση.
Δεν έχει τα ελαττώματα, που αποδίδονται στο φύλο της: δεν είναι άστατη, παράλογη, ούτε παρασύρεται από τα συναισθήματά της. Αλλά, όπως και ο άντρας Αιγόκερως, παθαίνει συχνά κρίσεις κατάθλιψης. Δεν θα ενδώσει στο γυναικείο κουτσομπολιό. Έτσι, οι φίλες της αισθάνονται ασφαλείς να της εμπιστευθούν τα μυστικά τους. Είναι οικονόμα στη διαχείριση του σπιτιού, έχει ένα πεντακάθαρο σπίτι, που ίσως όμως, να μην είναι διακοσμημένο με πολύ γούστο. Προτιμά το παλιό στυλ στα έπιπλα καθώς και τα ήρεμα, ουδέτερα χρώματα. Ό,τι αγοράζει, το αγοράζει για να το χρησιμοποιήσει και όχι γιατί της αρέσει αισθητικά. Ψάχνει πάντα για ευκαιρίες στην αγορά και ποτέ δεν κάνει λάθος εκλογή.
Ο σύντροφός της ίσως αισθάνεται ότι δεν είναι συναισθηματική και ότι είναι υπερβολικά ορθολογίστρια. Αλλά αν είναι λογικός, θα μείνει μαζί της, ακόμη και αν αυτή δεν εκπληρώσει τα πιο ρομαντικά του όνειρα. Χάρη σε αυτή, ένας άντρας θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του στην καριέρα του, μια και θα τον ενθαρρύνει ιδιαίτερα για αυτό. Τα παιδιά της δυσκολεύονται να την πλησιάσουν, όμως αισθάνονται ασφαλή μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον που μια μητέρα Αιγόκερως δημιούργησε. Και όταν έρθει η ώρα, δεν θα τα εμποδίσει να δοκιμάσουν τα φτερά τους μακριά από την οικογένεια, όσο και αν υποφέρει, κρυφά: ξέρει καλά ότι πρέπει να μάθουν να στηρίζονται στις δυνάμεις τους.
Είναι ζηλιάρα; Είναι (όπως και ο άντρας Αιγόκερως). Αυτό, γιατί, παρότι δεν είναι ιδιαίτερα εκδηλωτικοί και γενικά είναι αυτάρκεις, από τη φύση τους, οι Αιγόκεροι αισθάνονται την ανάγκη να είναι ασφαλείς μέσα στις σχέσεις τους με τους λίγους ανθρώπους, που για αυτούς μετράνε. Ποτέ όμως δεν θα κάνουν σκηνή ζηλοτυπίας –απλά, η ζήλεια θα τους κάνει να κλειστούν ακόμα πιο πολύ στον εαυτό τους.