Η γυναίκα Υδροχόος

ζωδιο-υδροχοος-zwdia-ταρω

Κοινοποίηση:

Είναι μια γυναίκα που παίρνει ενεργά ρόλο σε οτιδήποτε οργανώνεται για το καλό της κοινότητα και είναι πιθανό ότι θα διευθύνει τη διοργάνωση. Δεν είναι όμως τέλεια νοικοκυρά: τον πιο πολύ χρόνο της τον περνάει έξω από το σπίτι.
Η γυναίκα Υδροχόος δεν κάνει, «γυναικεία» κόλπα, συνήθως. Ούτε έχει «γυναικείες» αδυναμίες: δεν ζηλεύει τις ομόφυλές της, δεν καταφεύγει σε πονηρά κόλπα, για να σαγηνέψει τους άντρες –και σίγουρα, δεν προσκολλάται πάνω τους. Οι άντρες τη σέβονται για την ικανότητά της να σκέφτεται όπως αυτοί και για την αυτοπεποίθησή της. Συνειδητοποιούν παράλληλα, ότι ποτέ δεν είναι σίγουρα δικιά τους και αυτό τους προκαλεί μόνιμη έλξη για αυτήν. Είναι πολύ ικανή σε καταστάσεις ανάγκης και πολύ θαρραλέα, όταν η κατάσταση απαιτεί γερά νεύρα.
Είναι επίσης από τη φύση της φτιαγμένη να πετύχει στην καριέρα της (όπως η γυναίκα Κριός). Σίγουρα, διαθέτει σωστή πολιτική σκέψη. Πολλές επιστήμονες έχουν γεννηθεί στο ζώδιο του Υδροχόου. Μια γυναίκα Υδροχόος θα μεγαλώσει τα παιδιά της με «μοντέρνο» τρόπο: διαφορετικά από ότι πιστεύουν πολλές μητέρες δεν ζει με την ψευδαίσθηση ότι τα δικά της παιδιά είναι καλύτερα από τα άλλα, αλλά θα κάνει ότι μπορεί για να «κεντρίσει» την ευφυΐα τους. Τους δίνει αρκετές δυνατότητες να εκφράσουν την ατομικότητά τους, αλλά ενοχλείται όταν φαίνονται υπερβολικά ανεξάρτητα και ξεφεύγουν από την επιρροή της. Πάντως, δεν θα διαμαρτυρηθεί, όταν τα παιδιά της ζητήσουν να φύγουν από την οικογενειακή φωλιά. Είναι πάτα ευγενική με όποιον ή όποια ερωτευθούν τα παιδιά της. Σαν πεθερά, κερδίζει τη συμπάθεια του ή της συζύγου των παιδιών της, μια και δεν προσπαθεί να εισβάλλει στην προσωπική τους ζωή.
Η γυναίκα Υδροχόος είναι πάντα έτοιμη να φιλοξενήσει τους φίλους του συντρόφου της, ακόμα και αν του καλέσει απροειδοποίητα στο σπίτι. Δεν αισθάνεται άσχημα αν της έρθουν επισκέψεις όταν το σπίτι της δεν είναι τέλεια συγυρισμένο, μια και δεν την ενδιαφέρουν οι εντυπώσεις που δημιουργεί.
Υπάρχει, πάντα, κάτι το ξεχωριστό στο ντύσιμό της. Χωρίς να γίνεται σκλάβα της μόδα, φοράει ό,τι της αρέσει, ανεξάρτητα αν αυτό της πηγαίνει ή όχι. Συνήθως, πάντως, έχει καλό γούστο –μέχρι κάποιο βαθμό: μια μικρή αταίριαστη λεπτομέρεια, δεν φτάνει ευτυχώς, για να καταστρέψει εντελώς, ένα ωραίο σύνολο.
Ένα από τα μεγαλύτερά της προτερήματα είναι ότι στη συμπεριφορά της δεν υπάρχει τίποτα το μικροπρεπές. Μπορεί συχνά να εναντιώνεται, όπως και ο άντρας Υδροχόος στους γύρω της, αλλά δεν είναι στενόμυαλη.
Στις άλλες γυναίκες, ίσως φανεί περίεργος ο ψυχρός τρόπος, με τον οποίο αντιδρά στην απιστία του συντρόφου της: για αυτή όμως, είναι πολύ πιο σημαντικό να τον βλέπει σαν φίλο, παρά σαν εραστή. Αυτός βέβαια, πιστεύει ότι ποτέ δε θα καταφέρει να τη γνωρίσει εντελώς: κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο για οποιονδήποτε συνδέεται με έναν Υδροχόο.