Η ψυχολογία των συναισθηματικών σχέσεων.

erwtas-egkefalos-vioximeia

Κοινοποίηση:

Η ψυχολογία των συναισθηματικών σχέσεων.

Στη διάρκεια της ζωής μας, κάθε μας σχέση είναι αιτία για μια σειρά από διδάγματα, βοηθώντας μας να εξελιχθούμε, γνωρίζοντας καλύτερα τον εσώτερο εαυτό μας.

Κατά γενική ομολογία, ότι επιθυμούμε περισσότερο από την ζωή μας, το ζητάμε ευθέως ή έμμεσα, από τον σύντροφό μας, όπως ασφάλεια, θεραπεία, φροντίδα, συναισθηματική κάλυψη, φιλία, ευτυχία, και ότι άλλο τυχόν να αναβλύζει από μέσα μας.

Έχουμε την απαίτηση ο σύντροφός μας να διορθώσει την ζωή μας. Να μας βγάλει από την μελανχολία, και εν συντομία να μας κάνει ευτυχισμένους.

zodia-zvdia-22

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που πιστεύουν πως μόλις βρουν τον άνθρωπό της ζωής τους, αυτή θα αλλάξει ριζικά, και πλέον δεν θα τους λείπει τίποτα!

Η αλήθεια είναι πως, η αναζήτηση της πληρότητας στο πρόσωπο κάποιου που θα αγαπήσετε, βασίζεται στην λαθεμένη ιδέα, τοποθετημένη από την αρχή της ζωής μας, ότι εμείς από μόνοι μας, δεν είμαστε αρκετοί, δεν είμαστε ολοκληρωμένοι. Δεν είμαστε σε θέση να δημιουργήσουμε την δική μας αγάπη και χρειαζόμαστε συμπληρώματα στην ευτυχία για την προσωπική, κοινωνική, και εργασιακή μας ζωή. Ότι δηλαδή σίγουρα χρειάζεται κάποιος άλλος να μας βοηθήσει!

Στην πραγματικότητα όμως η πληρότητα και η αίσθηση ολοκλήρωσης, δεν μπορούν να έχουν υπόσταση, δόμηση και διάρκεια, εάν δεν πηγάζουν από μέσα σας. Το γεγονός ότι βρήκατε τον ‘ιδανικό άνθρωπο’, δεν είναι αρκετό για να γεμίσει τα συναισθηματικά σας κενά, ή τα όποια λοιπά προβλήματα σας. Σίγουρα η ύπαρξη του, δεν θα σας κάνει πιο ικανοποιημένους στην δουλειά σας, δεν θα κάνει τους φίλους σας καλύτερους, ούτε θα σας κάνει πιο τυχερούς.

Εάν, όταν είσαστε χωρίς συντροφικό ταίρι είστε δυστυχισμένοι, το ίδιο ακριβώς θα αισθάνεστε και μέσα στον τότε ρόλο σας ως σύντροφοι.

Αν δεν καταφέρατε μέχρι και τώρα να βρείτε άκρη στα επαγγελματικά και τα οικονομικά σας, θα είστε στα ίδια και μετά την έλευση του ‘ιδανικού ανθρώπου’.

oroskopio-wroskopio

Εάν έχετε χαμηλή αυτοεκτίμηση, και νιώθετε το απέραντο συναισθηματικό κενό, και το άγχος της ζωής σας να σας βαραίνει, όταν είστε μόνοι, την ίδια χαμηλή αυτοπεποίθηση, και το ίδιο κενό θα αισθάνεστε, και μέσα στην σχέση σας με αυτό το άτομο.

Η αλήθεια είναι ότι η δύναμική, η ικανοποίηση, η πληρότητα, και η ολοκλήρωση που ζητάτε βρίσκονται ήδη μέσα σας, και απλά περιμένουν να τις βγάλετε στην επιφάνεια.

Ξεκινήστε να αγαπήσετε τον ίδιο σας τον εαυτό. Αντί να ξοδεύετε περιττή ενέργεια στην προσπάθειά σας να κάνετε τους εκάστοτε συντρόφους που έχετε, να σας αγαπήσουν περισσότερο, επενδύστε την ενέργειά σας, στο να γίνετε ακόμα πιο ικανοί να αγαπηθείτε.

Αναρωτηθείτε τελικά πόσο δικαιολογημένο και λογικό, είναι το να περιμένετε από τον σύντροφό σας, και τις άλλες σημαντικές σας σχέσεις ζωής -γονείς -φίλοι-, να σας αγαπήσουν βαθιά, αν δεν είστε εσείς πρώτα τόσο δοτικοί και αξιαγάπητοι σε αυτούς.

Αναγνωρίστε το πραγματικό και χειροπιαστό γεγονός ότι είστε κάτι ξεχωριστό, μόνο και μόνο επειδή υπάρχετε…είτε είστε παντρεμένοι με τον ιδανικό σύντροφο…είτε είστε ακόμα μόνοι, είτε έχετε παιδιά…είτε όχι._

ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Δεν είναι ανάγκη να περιμένετε να έρθει ‘βοήθεια’ από έξω. Η λύση είναι ήδη μέσα σε εσάς.

ζωδια ταρω ωροσκοπιο μην χασετε :

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας

astrologos τα τελευταια νεα της αστρολογιας αστρα και ζωδια

zodia-8024