Καθημερινό Μακιγιάζ

Ίσως, θα ήταν πολύ παράξενο να δεις μια γυναίκα τις καθημερινές να φοράει επίσημα ρούχα. Επίσημα ρούχα συνήθως φοράμε σε διάφορες εκδηλώσεις όπως γιορτές, γάμους, βαφτίσεις κ. τ.λ. Δεν αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα και το μακιγιάζ.

Θα ήταν πολύ κουραστικό να κάνουμε το καθημερινό μας μακιγιάζ το ίδιο προσεκτικά σαν να προορίζεται για ειδικές περιπτώσεις. Καθημερινό μακιγιάζ θεωρείτε το μακιγιάζ που μπορεί να καταφέρνει η κάθε γυναικά. Το καθημερινό μακιγιάζ είναι φρέσκο, υγιεινό, ομοιόμορφο χρώμα του δέρματος με λίγη έμφαση στα μάτια και τα χείλη. Και για να επιτευχθεί ο επιθυμητός στόχος, είναι σημαντικό να τηρούνται κάποιοι απλοί κανόνες.

1. Ενυδάτωση του δέρματος πριν την εφαρμογή του μακιγιάζ. Ενυδατωμένο δέρμα είναι πιο ελαστικό, φαίνεται πιο φρέσκο και τα καλλυντικά εφαρμόζονται πολύ πιο εύκολα.

zodia-zvdia-22

2. Επιλέξτε make up βάση ίδια με τον τόνο του δέρματός σας. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα πιο σκούρο ή πιο ανοιχτό τόνο make up σημαντικό ρόλο θα παίζει ο φωτισμός. Το μέρος που κάνετε μακιγιάζ καλύτερα να είναι κοντά στο παράθυρο. Αλλιώς ρισκάρετε το αποτέλεσμα όταν θα βγείτε έξω.

3. Το ημερήσιο μακιγιάζ πρέπει να είναι όσο το δυνατόν φυσικότερο. Δηλαδή καλύτερη χρήση των καλλυντικών σε παστέλ αποχρώσεις.

4. Δίνεται έμφαση μόνο σε ένα σημείο του πρόσωπου. Καλύτερα να είναι τα ματιά Έντονο κραγιόν αφήστε το για το βράδυ.

5. Για λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε make up βάση και πούντρα ματ.

6. Για να καλύψετε σπυράκια και άλλες ατέλειες του δέρματος καλύτερα να επιλέξετε την compact πούδρα με πυκνή υφή.

7. Για να αποκρύψετε τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας χρησιμοποιήστε concealer.

8. Μπορείτε να ξεκινήσετε την καθημερινή εφαρμογή του μακιγιάζ των ματιών με βλεφαρίδες. Αυτή η τεχνική θα σας βοηθήσει να σταματήσετε έγκαιρα επιταχύνοντας πολύ σκούρα ματιά όταν εφαρμόζονται οι σκιές.

9. Ολοκληρώνοντας την εικόνα δώστε λίγο λάμψη χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε ελαφρώς ροζ περλέ απόχρωση σκιάς ή μπρονζέ πούδρα στα μάγουλα. Ένα ελαφρύ φρέσκο μακιγιάζ ημέρας θα σας δώσει εμπιστοσύνη και είναι ικανό να σας φέρει μια καλή διάθεση για όλη την ημέρα.

Εύχομαι να είστε πάντα όμορφες !!!

Γράφει η Ειρήνη Νικολάου