Λέων και Δύναμη

zwdia-leon

Κοινοποίηση:

Ο Λέων είναι το βασιλικό ζώδιο του ζωδιακού κύκλου και όσοι είναι γεννημένοι στο Λέοντα, θεωρούν αναφαίρετο δικαίωμά τους να διοικούν. Γνωρίζουν από ένστικτο πώς να χειρίζονται τη δύναμη και την εξουσία που έχουν στα χέρια τους και συνήθως έχουν τη γενναιότητα να διακινδυνεύουν προσελκύοντας πολλούς θαυμαστές και οπαδούς. Από την άλλη πλευρά, αν νιώσει ένας Λέοντας πως δεν έχει επιρροή, πιθανόν να αντιδράσει πολύ άσχημα.

Οι Λέοντες δεν επιζητούν συνήθως δύναμη για να ελέγχουν τους άλλους. Εκείνο που θέλουν είναι η ευρύτερη δυνατή αναγνώριση των επιτυχιών τους. Ποθούν να λάμπουν σαν τον ήλιο θαμπώνοντας τους πάντες με το φως τους. Και αυτή η σχεδόν παιδιάστικη αθωότητά τους, που τα άλλα ζώδια βρίσκουν τόσο γοητευτική, συνήθως τους βοηθάει να φτάσουν τους στόχους τους. Μόνο όταν ο Ήλιος σχηματίζει γωνία με τον Πλούτωνα, η ανάγκη να τους προσέχουν μετατρέπεται σε έντονη επιθυμία για κυριαρχία. Όποιο και αν είναι το επάγγελμά τους, οι Λέοντες έχουν ανάγκη να βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής. Χρειάζονται το θαυμασμό και την αναγνώριση και όταν τα πάρουν σε χορταστικές δόσεις, διοικούν το προσωπικό τους βασίλειο με μεγάλη καλοσύνη. Για εκείνους, δύναμη σημαίνει γενναιοδωρία – αλλά μόνο αφού έχουν εξασφαλίσει τη θέση τους στην κορυφή. Ζούμε σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο και η καλοσύνη των Λεόντων γίνεται γρήγορα επιθετικότητα αν δεν πάρουν αυτό που επιθυμούν.

Οι Λέοντες βλέπουν την εξουσία σαν αναφαίρετο δικαίωμά τους και από τη στιγμή που θα την αποκτήσουν, αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους με μεγάλη άνεση και στυλ. Αν δεν αισθανθούν πως απειλούνται, γίνονται πολύ γενναιόδωροι με εκείνους που τους βοήθησαν να φτάσουν στην κορυφή.

zodia-zvdia-22