Λέων και Οικογένεια

Από παράδοση, ο Λέων είναι το βασιλικό ζώδιο και η εξουσία του Λέοντα γονιού προσωποποιείται στην εικόνα ενός βασιλιά. Ο Λέων γονιός συχνά βάζει υψηλούς στόχους για τα παιδιά του, γιατί είναι φοβερά περήφανος για κάθε άτομο της οικογένειας.

Θεωρεί ότι η θέση που κατέχει στον κόσμο απαιτεί να κρατά τα προσχήματα και ενώ του αρέσει να χοροπηδά με τα παιδιά του (γιατί ο ίδιος έχει κάτι το παιδικό στη φύση του) ωστόσο το κάνει διατηρώντας πάντα την αξιοπρέπειά του. Ο Λέων είναι ένα διαχυτικό, στοργικό ζώδιο, που αγαπά τη διασκέδαση, παρόλη τη σταθερή του φύση, και συχνά είναι υπομονετικός και ανεκτικός με τα παιδιά. Το στιβαρό γονικό στυλ του Λέοντα μπορεί μερικές φορές να γίνει πολύ πομπώδες για τα πιο «λεπτεπίλεπτα» παιδιά, αλλά του αρέσει στα να είναι γονιός, γεγονός το οποίο του δίνει μεγάλη ευχαρίστηση. Ωστόσο, θα πρέπει να είναι αρκετά προσεκτικός και να μην κακομαθαίνει πολύ το παιδί του, ειδικά προσφέροντάς του πανάκριβα δώρα.

Ο Λέων είναι πάντα σίγουρος για τη θέση του στην κοινωνία, θέση η οποία συνήθως βρίσκεται στην κορυφή. Η ηλιακή φύση του Λέοντα παιδιού είναι επιδεικτική, αυταρχική και θέλει πάντα να βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής, όπως και ο Λέων αδερφός. Ο γονιός Λέων, πάντως, κυβερνά ήπια αλλά σταθερά.

zodia-zvdia-22

Ο πατέρας Λέων είναι αναμφισβήτητα ο αρχηγός του σπιτιού, παρόλο που έχει συνήθως κάτι αξιαγάπητα παιδικό επάνω του, στο οποίο τα παιδιά του ανταποκρίνονται αυθόρμητα. Η μητέρα Λέων ευχαριστιέται αφιερώνοντας χρόνο στα παιδιά της και παίζει μαζί τους, σαν σε θέατρο, τις διάφορες ιστορίες.