Λέων και Προβλήματα

Οι Λέοντες δεν έχουν –ή τουλάχιστον αυτό θέλουν να πιστεύουν. Η αίσθηση της ανωτερότητας που έχουν φτάνει για να πειστούν πως μόνο οι κατώτεροι θνητοί έχουν δυσκολίες, και όταν ακόμα τους παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα, η περηφάνια τους, τους παροτρύνει να το πάρουν όσο πιο ελαφρά γίνεται.

Που και που όμως, οι Λέοντες εμπλέκονται σε κρίσεις τόσο καταστροφικών διαστάσεων που όλος ο κόσμος μοιάζει να γκρεμίζεται γύρω τους. Άλλα ζώδια μπορεί σε αυτές τις περιπτώσεις να επιτρέψουν στον εαυτό τους ένα πικρό χαμόγελο μόνο γιατί το πιθανότερο είναι πως αντιμετωπίζουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα επί χρόνια χωρίς να παραπονιούνται.

Τα προβλήματα του Λέοντα στρέφονται συνήθως γύρω από δύο πράγματα –την ισχυρογνωμοσύνη του και τον εξωφρενισμό του. όταν διαλέξει έναν τρόπο δράσης, σπάνια επιτρέπει στον εαυτό του να λοξοδρομήσει, ή να ρίξει το βλέμμα του σε ένα πιο ρεαλιστικό επίπεδο, με αποτέλεσμα να σκοντάφτει πάνω σε εμπόδια που θα μπορούσε να προβλέψει. Επίσης, ο Λέων δυσκολεύεται μερικές φορές να αντιληφθεί τα προβλήματα των άλλων, ιδιαίτερα όταν αυτοί δεν ακολουθούν τις συμβουλές του και δε δρουν άμεσα. Σε αυτή την περίπτωση ο Λέων θα έπρεπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του αντίθετου ζωδίου, του Υδροχόου και να μάθει να αντιμετωπίζει τα προβλήματα με το μυαλό και όχι με τη μεγάλη αλλά συχνά εγωίστρια καρδιά του.

zodia-zvdia-22

Ο μεγαλόκαρδος Λέων συχνά δε βλέπει τα προβλήματα που δημιουργεί γιατί τον τυφλώνει η επιθυμία του να διαπρέπει σε ό,τι κάνει. Έτσι οι άνθρωποι γύρω του, του ανταποδίδουν το χτύπημα με προσωπικές προσβολές που προκαλούν απελπισία στο Λέοντα.