Λέων και Χαρακτήρας

Η φωτεινή πλευρά: Αυτή η πλευρά του Λέοντα είναι πράγματι πολύ φωτεινή γιατί είναι μια προσωπικότητα πολύ συντονισμένη με τις ζωντανές, ζωογόνες ιδιότητες του ‘Ήλιου.

Η προσωπικότητα του Λέοντα είναι επιδεικτική και γενναιόδωρη, με πολλή γοητεία και μεγαλοψυχία, έτσι έλκει τους ανθρώπους κοντά του. Το γεγονός ότι ανήκει στα σταθερά ζώδια, το βοηθά να αναχαιτίζει την τάση που έχει το στοιχείο της Φωτιάς προς την υπερβολή. Οι Λέοντες είναι πιστοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση και αγαπούν τη δουλειά. Επιπλέον, εφόσον είναι αφεντικά, έχουν εξαιρετικές οργανωτικές ικανότητες. Το γεγονός ότι δουλεύουν σκληρά, μαζί με την εκτίμηση που έχουν προς τις απολαύσεις, τους κάνει εξαιρετικούς συντρόφους.

Η σκοτεινή πλευρά: Αυτή η πλευρά τους αναδύεται συνήθως όταν τους αγνοούν, ή όταν κατώτεροι θνητοί ανταγωνίζονται το θείο τους δικαίωμα να κυβερνούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι Λέοντες μπορεί να κρατήσουν μούτρα. Έχουν τάσεις ισχυρογνωμοσύνης και κατά συνέπεια γίνονται πομπώδεις και δεσποτικοί. Από τα πιο χαρακτηριστικά ελαττώματά τους είναι η περηφάνια. Έχουν μια τάση έπαρσης.

zodia-zvdia-22

Πολλές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσει κανείς πότε πληγώνεται ένας Λέοντας. Ωστόσο, η ξαφνική παγωμάρα καθώς ο Λέοντας αποσύρεται στη βασιλική του αξιοπρέπεια, είναι σημάδι ότι θίχτηκε. Σε μακρόχρονες διαφωνίες, ο Λέοντας μπορεί να γίνει τρομερός εχθρός.

Οι Λέοντες είναι θερμοί, φωτεινοί και εξωστρεφείς, αλλά τους αρέσει να τους λατρεύουν και να βασίζονται σε αυτούς. Όσοι αποτύχουν να αναγνωρίσουν την εσωτερική ανάγκη του Λέοντα να νιώθει ανώτερος μπορεί να δεχτούν μια βασιλική ταπείνωση, ή να γίνουν θύματα μιας αριστοκρατικής οργής.