Λέων και Χιούμορ

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι Λέοντα, ο εξωστρεφής και ο λιγότερο εξωστρεφής. Και οι δύο έχουν έντονη αίσθηση του χιούμορ.

Ο Λέοντας κυβερνά τον πέμπτο Οίκο του φυσικοί ζωδιακού, τον Οίκο των απολαύσεων, των παιδιών, της δημιουργικότητας. Έτσι δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το χιούμορ τους είναι συχνά παιδιάστικο.

Οι αντιπροσωπευτικοί Λέοντες θα εξακολουθούν να γελούν με το Χοντρό και το Λιγνό ακόμα και στα ογδόντα τους. Όσο υπάρχει η διάθεση για ζωή θα βρίσκουν αστείο τουλάχιστον ένα μέρος της και θα ευχαριστιούνται να μοιράζονται το γέλιο τους με τους άλλους.

zodia-zvdia-22

Συχνά, το γέλιο τους είναι χαρακτηριστικό: μοιάζει με βρυχηθμό. Οι Λέοντες δεν έχουν αναστολές στη διασκέδασή τους, στην περίπτωση αυτή μάλιστα δείχνει να διαλύεται η χαρακτηριστική βασιλική τους μεγαλοπρέπεια.

Ωστόσο, μια έντονη αίσθηση περηφάνιας κρύβεται κάτω από την επιφάνεια του μέσου λιονταριού. Η συχνά χυδαία αίσθηση του χιούμορ τους μπορεί να εξαφανιστεί στη στιγμή, ειδικά αν είναι παρόντες άγνωστοι άνθρωποι. Και ακριβώς όπως συμβαίνει και με τους βασιλείς, μπορείτε να γελάτε μαζί τους, αλλά όχι εις βάρος τους. Μη φανταστείτε πως επειδή εκείνοι γελοιοποιούν τον εαυτό τους έχετε δικαίωμα να κάνετε και εσείς το ίδιο. Δεν τους αρέσουν τα αστεία που γίνονται εις βάρος τους.

Με τη βαθιά ριζωμένη ανάγκη τους για προσοχή, πολλοί Λέοντες χρησιμοποιούν το χιούμορ σαν μέσο για να προσελκύσουν τους άλλους. Ακόμα και στους πιο ήσυχους τύπους αρέσει ένα ακροατήριο που γελά και που εκτιμά τα αστεία τους, έστω και αν το ακροατήριο αυτό αποτελείται από ένα μόνο άτομο.