Ο κύκλος της ζωής ενός Διδύμου

Κοινοποίηση:

Οι νεαροί Δίδυμοι είναι ανήσυχα πνεύματα, βαριούνται εύκολα και χρειάζονται αλλαγές περιβάλλοντος και συνηθειών για να μην πλήττουν. Σαν μωρά, ψελλίζουν τις πρώτες τους λεξούλες όταν μαθαίνουν να μπουσουλάνε. Αργότερα, η αγαπημένη τους ερώτηση είναι «Γιατί;» και θα καταβροχθίσουν το ένα βιβλίο μετά το άλλο προσπαθώντας να ανακαλύψουν την απάντηση. Οι έφηβοι Δίδυμοι είναι κοινωνικοί και βρίσκονται διαρκώς σε κίνηση. Είναι ανεξάρτητα πνεύματα και δε διστάζουν να αμφισβητήσουν ή και να διαφωνήσουν ακόμα με εκείνους που έχουν εξουσία. (Παρόλο που σε λίγο μπορεί να βρεθούν να διαφωνούν με τον ίδιο τους τον εαυτό.)

 

Μόνο όταν ενηλικιωθούν εκδηλώνεται η ανήσυχη φύση τους σε όλο της το μεγαλείο. Πολλοί αλλάζουν συχνά δουλειά και κινδυνεύουν να γίνουν «πολυτεχνίτες και ερημοσπίτες» αν δεν προσέξουν. Ο κύκλος του Κρόνου, κατά τον οποίο δίνεται έμφαση στην υπευθυνότητα μπορεί να αποδειχθεί δύσκολος για εκείνους. Σε όλη την ενήλικη ζωή τους Οι Δίδυμοι είναι τόσο απασχολημένοι να εξερευνούν τον κόσμο γύρω τους που συχνά δεν παρατηρούν καν ότι έφτασαν στην ώριμη ηλικία –ή ακόμα και στην υπερώριμη. Μόνο όταν ι δυνάμεις τους αρχίσουν να τους εγκαταλείπουν, συνειδητοποιούν ορισμένοι Δίδυμοι ότι όλα αυτά τα χρόνια παρέλειψαν να φροντίσουν για τη σύνταξή τους. Σίγουροι πως είναι αθάνατοι, προφανώς πίστευαν ότι δε θα έφτανε ποτέ αυτή η μέρα.

 

Οι Δίδυμοι έχουν την ικανότητα να διατηρούν τη νεανικότητά τους ακόμα και σε πολύ προχωρημένη ηλικία. Αυτό συμβαίνει σχεδόν αποκλειστικά χάρη στο εύστροφο μυαλό τους που παραμένει ζωηρό και δραστήριο μέχρι το τέλος. Οι Δίδυμοι δεν σκέφτονται ποτέ ότι έχουν γεράσει –ποτέ δε θεωρούν τον εαυτό τους «ηλικιωμένο». Οι άνθρωποι αυτοί πιστεύουν πραγματικά πως είσαι όσο χρονών αισθάνεσαι.

zodia-zvdia-22