Ο Κύκλος της ζωής ενός Λέοντα

Κοινοποίηση:

Τα μικρά Λιονταράκια είναι άλλοτε οι τύραννοι του νηπιαγωγείου και άλλοτε τα πιο αξιαγάπητα, χαρούμενα παιδιά, ανάλογα με το πόσο τους επιτρέπουν να γίνουν το επίκεντρο της προσοχής. Το ίδιο συμβαίνει και στην εφηβεία τους, όπου μπορεί να επαναστατήσουν κατά της εξουσίας ή να αναπτύξουν την πιο εντυπωσιακή πλευρά της προσωπικότητάς τους –πιθανώς με το να γίνουν η καρδιά ενός μουσικού συγκροτήματος.

 

Σαν νεαροί ενήλικες πολλοί Λέοντες ενδιαφέρονται να εδραιώσουν τη θέση τους στον κόσμο. Και σαν Σταθερό ζώδιο, εκμεταλλεύονται τις διελεύσεις του Δία για να κατακτήσουν την επιτυχία. Ίσως, όμως, δυσκολευτούν να αντιμετωπίσουν τις ξαφνικές αναταραχές που προκαλεί ο κύκλος του Ουρανού –ειδικά την κρίση της μέσης ηλικίας, που μπορεί να αποτελέσει μεγάλη δοκιμασία για τους Λέοντες που δεν έχουν ακόμα βρει μια θέση κάτω από τον ήλιο. Η Δεύτερη επιστροφή του Κρόνου συχνά σηματοδοτεί μια περίοδο επανεξέτασης για αυτούς, ειδικά όταν συνδέεται με τη συνταξιοδότηση, την οποία ορισμένοι Λέοντες βλέπουν σαν απώλεια δύναμης.

 

Το ζώδιο αυτό «γερνάει» με χάρη. Είναι σχεδόν βέβαιο πως ο Λέων θα έχει προετοιμαστεί οικονομικά και συναισθηματικά για το γήρας και θα παραμείνει δραστήριος –όπως όλα τα ζώδια της Φωτιάς –μέχρι την πολύ προχωρημένη ηλικία του. Το πλέον συνηθισμένο πρόβλημα υγείας για αυτούς είναι πόνοι στη μέση και την πλάτη.

zodia-zvdia-22

 

Σαν δραστήριοι και πολυμήχανοι άνθρωποι που είναι, οι Λέοντες είναι γεννημένοι ηγέτες του ζωδιακού κύκλου. Χάρη στην έμφυτη αξιοπρέπειά τους, γίνονται σεβάσμιοι γέροντες με εξέχουσα θέση στην κοινότητά τους, έτοιμοι να προσφέρουν τις σοφές συμβουλές τους και να ενθαρρύνουν τους νεότερους.