ονειρα: τα πιο συχνά και η σημασια τους

ονειροκριτης-zwdia-99-ονειρα

Κοινοποίηση:

ονειρα: τα πιο συχνά και η σημασια τους

Γλυκά ονειρα

Όλοι γνωρίζουμε πως είναι να ξυπνάμε με την ανάμνηση ενός γλυκού ονειρου. Όμως, πολλοί από εμάς έχουν βιώσει μερικά πολύ περίεργα ονειρα (δόντια που πέφτουν, για παράδειγμα), και μετά ανακαλύπτουμε πως και άλλοι έχουν δει ακριβώς το ίδιο ονειρο.

Παρά το γεγονος πως τα ονειρα είναι ιδιαίτερα προσωπικά, πολλά από αυτά είναι παγκόσμια, καθώς αποκαλύπτουν συναισθήματα που όλοι μοιραζόμαστε (άγχος, φόβο, χαρά) χρησιμοποιώντας ίδιες εικόνες (εγκυμοσύνη, ή κάποιο τεστ).

Διαβάστε παρακάτω τα 10 πιο συνηθισμένα ονειρα:

ονειρα-κερατο:

Λίγα ονειρα μας αναστατώνουν τόσο πολύ όσο η απιστία του συντρόφου μας. Όμως, πριν ξεκινήσετε την γκρίνια, να θυμάστε πως δεν σηματοδοτούν απαραίτητα πραγματική απιστία. Ίσως αντιμετωπίζετε κάποιους φόβους εγκατάλειψης ή νιώθετε πως ο συντροφος σας παραμελεί. Μήπως εσείς είστε ο άπιστος στον ονειρο; Αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

zodia-zvdia-22

ονειρα-πεφτω:

Όταν πέφτετε στο ονειρο, το πιθανότερο είναι πως αντιμετωπίζετε κάτι αρκετά αγχώδες στην πραγματική σας ζωή. Τα ονειρα αυτά τυπικά αποκαλύπτουν τον φόβο, πως ένα κομμάτι της ζωής σας έχει πάρει την κατηφόρα. Ίσως επίσης δείχνουν πως χάνετε τον έλεγχο.

zwdia-tenia

ονειρα-δοντια που πέφτουν:

Όταν ονειρευεστε πως πέφτουν τα δόντια σας, έχετε πολύ άγχος. Αυτά τα ονειρα σχετίζονται με το άγχος ή με το ότι νιώθετε αβοήθητοι και δεν έχετε τον έλεγχο. Πολλές φορές αντικατοπτρίζουν μετάνοια, σαν να εχετε πει κάτι που δεν θέλατε. Επίσης, το ονειρο αυτό υποδηλώνει ανασφάλεια για την εμφάνισή σας ή ακόμα και την σεξουαλική απουσία.

ονειρα-κυνηγητό

Την επόμενη φορά που θα δείτε πως σας κυνηγούν στο ονειρο σας, αναρωτηθείτε: τι αποφεύγετε; Πολλές φορές, αυτά τα ονειρα σηματοδοτούν κάτι που προσπαθούμε να αποφύγουμε ή κάτι που αναβάλουμε στην ζωή μας, όπως μία άβολη συζήτηση ή έναν απλήρωτο λογαριασμό. Αυτό το ονειρο, τείνει να εντείνεται με το άγχος. Το άτομο ή το πράγμα που σας κυνηγά προσφέρει έξτρα στοιχεία για την ρίζα του ονειρου.

ονειρα-τεστ

Ακόμα και αν δεν είστε στο σχολείο, ίσως βιώσατε την ανικανότητα να απαντήσετε σε ένα τεστ, μέσα σε ένα ονειρο. Συνήθως αυτά τα όνειρα συμπίπτουν με αγχώδη γεγονότα ή αντιπροσωπεύουν συναισθήματα μη προετοιμασίας για κάτι στην πραγματικότητα. Επίσης, ίσως σηματοδοτούν έλλειψη αυτοπεποίθησης ή κάποιου τύπο ανικανότητας. Τα ονειρα αυτά είναι πιο συχνά σε ανθρώπους που είναι σκληροί με τον εαυτό τους.

zwdia

ονειρα-γυμνος

Λίγα ονειρα μπορούν να μας κάνουν να κοκκινίσουμε, όπως εκείνο που συνειδητοποιούμε πως είμαστε γυμνοί μπροστά σε κόσμο. Συχνά, τα όνειρα αυτά υποδηλώνουν πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για κάτι. Ωστόσο, μερικοί πιστεύουν πως αποκαλύπτουν συναισθήματα ντροπής ή ευαισθησίας. Ίσως δείτε αυτό το ονειρο αν νιώσετε κατά κάποιο τρόπο πως έχετε γίνει ρεζίλι. Μία άλλη ερμηνεία, είναι πως το ονειρο αυτό υποδηλώνει συναισθήματα ελευθερίας.

ονειρα-θανατος

Το ονειρο αυτό μας αναστατώνει αρκετά. Ωστόσο, σύμφωνα με την ερμηνεία, δεν χρειάζεται να φοβάστε τίποτα. Πιστεύεται πως τα ονειρα του θανάτου αντιπροσωπεύουν τον μετασχηματισμό. Είναι σαν να πεθαίνει ένα κομμάτι του εαυτού μας και να γεννιέται ξανά διαφορετικό. Αν θέλετε να κάνετε μία νέα αρχή, ίσως δείτε αυτό το ονειρο. Επίσης, τα ονειρα αυτά υποδηλώνουν ανησυχίες, επιθετικότητα ή θλίψη.

ονειρα-φιδια

Σαν σύμβολο, το φίδι έχει βαριά σημασία. Τα φίδια θεωρούνται η προσωποποίηση του κακού ή του πειρασμού. Γενικά αντιπροσωπεύουν κάτι που σας απασχολεί. Κάτι σας βασανίζει. Εναλλακτικά, το φίδι αντιπροσωπεύει κάποιον που σας πρόδωσε. Πολλοί θεωρούν το φίδι στο ονειρο, σαν σημάδι ανανέωσης.

ονειρα-εγκυμοσύνη

Γενικά, η εγκυμοσύνη σηματοδοτεί ιδέες ή ευκαιρίες στα ονειρα. Η γέννηση αντιπροσωπεύει κάτι νέο στη ζωή μας, ενώ το όνειρο μίας δύσκολης εγκυμοσύνης ίσως σημαίνει πως πασχίζετε με κάτι στην πραγματική ζωή. Η εγκυμοσύνη βγάζει στην επιφάνεια τα συναισθήματα μίας ρομαντικής σχέσης. Έτσι, το ονειρο αυτό ίσως αποκαλύπτει ανησυχιες δέσμευσης ή εγκατάλειψης.

ονειρα-πετάω

Ενώ τα περισσότερα κοινά ονειρα έχουν αρνητική σημασία, το ονειρο αυτό έχει θετικό νόημα. Συχνά σηματοδοτεί πως νιώθετε ανακούφιση με κάτι. Εναλλακτικά, το όνειρο υποδηλώνει την ανάγκη ολοκλήρωσης –ίσως κάτι σας κρατάει πίσω στην πραγματική ζωή και μπορείτε να απελευθερωθείτε στο ονειρο.

zwdia