ονειροκριτης : Ερμηνεία Ονείρων: Φίδια

ονειρο-φιδι

Κοινοποίηση:

Ερμηνεία Ονείρων: Φίδια

Λένε πως τα όνειρα είναι ο δρόμος για το υποσυνείδητο. Από την στιγμή που ο άνθρωπος μπόρεσε να έχει την ικανότητα να επιχειρηματολογεί, προσπαθεί να βρει την ερμηνεία των ονείρων. Υπάρχουν πολλά σύμβολα που είναι κοινά στα όνειρα πολλών ανθρώπων. Ένα τέτοιο σύμβολο είναι και το φίδι.

Πολλοί από εμάς έχουμε έναν μεγάλο φόβο για τα φίδια. Εξαιτίας αυτό, τα όνειρα με τα φίδια μπορεί να μας αναστατώσουν. Βέβαια, τα όνειρα με τα φίδια μπορούν να παρέχουν και πολύ σημαντικές πληροφορίες στον καθένα μας. Μπορεί να είναι ένα σύμβολο προειδοποίησης ή και ένα κίνητρο.

zodia-zvdia-22

Όταν ερμηνεύουμε τα όνειρα είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πως ο καθένας είναι μοναδικός με δικές του εμπειρίες, συναισθήματα και παρελθόν. Τα όνειρά σας είναι συνδεδεμένα με την πραγματικότητά σας. Αυτό σημαίνει ότι η εξήγηση πρέπει να προέρχεται από την δική σας ζωή. Τα όνειρα με τα φίδια (όπως και όλα τα όνειρα) για να ερμηνευθούν πρέπει να αντιμετωπιστούν ως σύνολο. Δύο πολύ σημαντικοί παράγοντες για την ερμηνεία του ονείρου με φίδια είναι το σημείο στο οποίο εμφανίζονται και το πώς αισθάνεστε εσείς με την εμφάνισή τους.

zodia-astra-tarot

Τι σημαίνουν τα όνειρα με τα φίδια;

Όταν ερμηνεύουμε ένα όνειρο που περιέχει φίδια, είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως τα φίδια είναι ουδέτερο σύμβολο. Αυτό σημαίνει ότι ο ρόλος του φιδιού ρυθμίζεται από το άτομο που βλέπει το όνειρο. Πολλές φορές η εμφάνιση του φιδιού έχει να κάνει με τις πολιτιστικές ή τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του ατόμου. Για παράδειγμα, στην Δύση τα φίδια συχνά αντιμετωπίζονται με φόβο ενώ στην Ανατολή είναι σύμβολα σεβασμού. Οι απόψεις του ατόμου που βλέπει το όνειρο αδιαμφισβήτητα επηρεάζουν την ερμηνεία του ονείρου. Υπό αυτή την έννοια, η ερμηνεία του ονείρου είναι πολύ υποκειμενική. Αυτό το άρθρο έχει σκοπό να λειτουργήσει ως οδηγός ώστε να σας παρέχει μερικές πληροφορίες για τον λόγο που αυτά τα όνειρα προκύπτουν ή επαναλαμβάνονται στην ζωή σας.

Γενικά, τα όνειρα που περιέχουν φίδια υποδεικνύουν ότι το άτομο είχε προσηλωθεί σε μια δημιουργική διαδικασία κατά την διάρκεια της ημέρα. Αυτή η δημιουργική διαδικασία μπορεί να ήταν πνευματική, συναισθηματική ή φυσική. Συχνά τα όνειρα με τα φίδια σχετίζονται με τις προκλήσεις και τα συναισθήματά σας στην ζωή σας. Συνήθως τα φίδια αναπαριστούν ένα από τα ακόλουθα:

  • Το υποσυνείδητο – Τα φίδια είναι συχνά το σύμβολο για υποσυνείδητες σκέψεις ή επιθυμίες.
  • Θέματα που χρειάζονται επίλυση ή θεραπεία
  • Ένα φαλλικό σύμβολο – Η κλασσική Φροϋδική θεωρία αναφέρει πως το φίδι είναι η αρσενική ενέργεια, η αντρική παρουσία ή η σεξουαλική διέγερση
  • Η άγρια πλευρά του χαρακτήρα σας
  • Η διαίσθησή σας ή η πνευματική πλευρά σας
  • Μια στιγμή μεταμόρφωσης ή αλλαγής

oneiroktitis-2

Ερμηνεία Ονείρων: Φίδια και τι σημαίνουν

Αν ονειρευτείτε.

Τι μπορεί να σημαίνει….

Δέρμα φιδιού Μια πηγή προστασίας από ασθένειες
Φίδι με ένα κεφάλι σε κάθε πλευρά Αισθάνεστε μοιρασμένοι. Σαν να σας τραβάνε προς δυο διαφορετικές κατευθύνσεις.
Φίδι με δύο κεφάλια Συνεργασία και ομαδική δουλειά σε μια εργασία
Ένα φίδι χωρίς κεφάλι ή μάτια Εθελοτυφλείτε ή αρνείστε να δείτε τον κίνδυνο σε μια κατάσταση
Ένα φίδι που τρώει ένα άλλο φίδι Είστε πρόθυμοι με πετύχετε με κάθε κόστος
Τρώτε ένα ζωντανό φίδι Λείπει από την ζωή σας η προσωπική ζωή και αναζητάτε σύντροφο
Κάνετε εμετό αφού έχετε φάει ένα ζωντανό φίδι Βιάζεστε για κάτι που λείπει από την ζωή σας
Ένα φίδι που αποκεφαλίζεται Ίσως αρνείστε να αντιμετωπίσετε ένα φόβο ή ένα θέμα που σας απασχολεί
Ένα φίδι που σας γοητεύει Η ανάγκη να ασκήσετε έλεγχο στις σεξουαλικές σας επιθυμίες
Ένα δάγκωμα φιδιού Μια προειδοποίηση σχετικά με κάτι στην ζωή σας

Ποιος είναι πιο πιθανό να έχει όνειρα με φίδια;

Τα όνειρα με φίδια πιστεύεται πως είναι πιο συνηθισμένα σε άτομα που έχουν πιο ανεπτυγμένη την αίσθηση της συνείδησης, που είναι πολύ δημιουργικά και αυτά που είναι σε αρμονία με τον εαυτό τους. Τέτοια άτομα είναι διάφοροι, θεραπευτές, δημιουργοί ή καλλιτέχνες.

Πώς να σταματήσετε να έχετε όνειρα με Φίδια

Γενικά, τα όνειρα με τα φίδια υποχωρούν όταν το άτομο που τα βλέπει συνειδητοποιεί τον φόβο του, το θέμα που τον απασχολεί ή όποιον άλλον παράγοντα του αναστατώνει την ζωή. Μιας και τα όνειρα με τα φίδια μπορούν να είναι αρκετά συνταρακτικά, είναι σημαντικό να μην επικεντρώνεστε στο όνειρο όσο πλησιάζει η ώρα να πέσετε για ύπνο. Κάνοντας κάτι τέτοιο ουσιαστικά ξαναζείτε το όνειρο με αποτέλεσμα να το δείτε ξανά το βράδυ και σίγουρα αυτό είναι κάτι που δεν θέλετε. Αντιθέτως, ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια τεχνική που ονομάζεται διαυγή όνειρα (lucid dreaming). Αυτό είναι όταν συνειδητοποιείτε ότι ονειρεύεστε. Αυτό μπορεί να φαίνεται δύσκολο να επιτευχθεί αλλά με εξάσκηση μπορεί να γίνει. Αν τα καταφέρετε με αυτή την τακτική, θα μπορέσετε τελικά να ρωτήσετε τα φίδια γιατί εξακολουθούν και εμφανίζονται στα όνειρά σας. Ίσως μπορέσετε να αντιμετωπίσετε τα φίδια, και να καταφέρετε να ελέγξετε τον φόβο σας.

astra zodia tarot μην χασετε :

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας

astrologos τα τελευταια νεα της αστρολογιας αστρα και ζωδια

zwdia-zodia-tarw