oneirokritis: ονειρα με ψαρια

ζωδια-ιχθυες-zwdia-ωροσκοπιο-2015-oneirokritis

Κοινοποίηση:

oneirokritis: ονειρα με ψαρια

Όταν βλέπεις στον ύπνο σου ψάρια να κολυμπάνε, συχνά αντιπροσωπεύουν διαίσθηση του υποσυνείδητού σου, ιδιαίτερα εάν συνδυάζονται με την θάλασσα. Το πιάσιμο του ψαριού αντιπροσωπεύει μια διαίσθηση η οποία έχει έρθει στην επιφάνεια.

oneirokritis Αυγά ψαριών στα ονειρα

Τα αυγά συχνά συνδυάζονται με προοπτική και νέα ξεκινήματα. Το να δεις αυγά ψαριών στο όνειρό σου, μπορεί να σημαίνει μια καινούργια ιδέα ή μια καινούργια κατεύθυνση, η οποία αναδύεται από το υποσυνείδητό σου.

oneirokritis ψάρια και γονιμότητα

Τα Ψάρια συχνά εκλαμβάνονται σαν σύμβολα γονιμότητας και προσωπικής ανάπτυξης. Αν δεις στον ύπνο σου ένα ψάρι να κολυμπάει, μπορεί να συμβολίζει τη σύλληψη. Οι άνθρωποι συχνά συνδυάζουν την εικόνα του σπέρματος, με ένα ψάρι στον ωκεανό. Κάποιες γυναίκες ονειρεύονται ψάρια που κολυμπούν, την περίοδο που μένουν έγκυες.

zodia-zvdia-22

Η θέση των ψαριών στην τροφική αλυσίδα μπορεί να αποκαλύψει πολλά πράγματα σε εκείνον που βλέπει το όνειρο, για το που νομίζει ότι βρίσκεται σε κοινωνικό επίπεδο, το μέγεθος της αυτοπεποίθησής του αλλά και την αίσθηση ισχύος που έχει.

oneirokritis Το παιχνίδι των λέξεων σε σχέση με το «ψάρι»

Κλασσικά ρητά και ιδιωματισμοί σχετικά με τα ψάρια, μπορεί να οδηγήσουν εκείνον που ονειρεύεται ψάρια να ερμηνεύσει το όνειρό του. Σκέψου μερικά τέτοια όπως: «ψάρι έξω από το νερό», ή «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι», ή «γλίστρησε σαν ψάρι». Επίσης, ανάλογα με το είδος του ψαριού, σκέψου φράσεις όπως «τσίμπησε» ή «πιάστηκε στα δίχτυα», για κάποιον ή για κάτι. Ένα όνειρο σχετικό με ψάρια μπορεί, επίσης, να υπονοεί μία επικίνδυνη ή απατηλή κατάσταση. Μπορεί ακόμα το όνειρό σου να υπονοεί ότι «υπάρχουν και άλλα ψάρια στη θάλασσα» και να αναφέρεται στην ερωτική σου σχέση. Τέλος, μπορεί το όνειρο να σχετίζεται με το «ψαρεύει κομπλιμέντα» και να θέλει να σου δείξει ότι έχεις ανάγκη για προσοχή και αναγνώριση.

zodia-zvdia-75

oneirokritis τρώω ή μαγειρεύω ψάρια στα ονειρα

Το μαγείρεμα και το φαγητό συχνά συνδυάζονται με την τροφή της ψυχής μας και θεωρούνται γενικά, πνευματικά. Εάν κάποιος τρώει ψάρια στον ύπνο του, είναι όνειρο με συμβολισμούς αναφορικά με τα πιστεύω, την θεώρηση ή την πνευματικότητα εκείνου που το βλέπει. Το να τρως ψάρια, δείχνει ότι ενσωματώνεις νέες αντιλήψεις στην προσωπικότητά σου. Το μαγείρεμα των ψαριών στα όνειρα σημαίνει τα ίδια πράγματα με το φάγωμά τους, επικεντρωμένα, όμως στην προετοιμασία και στην διαδικασία την οποία ακολουθεί εκείνος που βλέπει το όνειρο, ώστε να ενσωματώσει καινούργιες πληροφορίες, ιδέες και ανακαλύψεις, στο ποιος πραγματικά είναι, σαν άνθρωπος, στην καθημερινή του ζωή. Ο τρόπος με τον οποίο μαγειρεύει το ψάρι, μπορεί να δώσει σημαντικές πληροφορίες σε εκείνον που το ονειρεύεται, αναφορικά με την προσπάθεια του για εσωτερικό μετασχηματισμό.

oneirokritis καθαριζω ψάρια στα ονειρα

Σχετικό με το μαγείρεμα και το φάγωμα των ψαριών, είναι και το καθάρισμά τους και δείχνει ότι κάποιος αλλάζει τον τρόπο έκφρασης των συναισθημάτων του, με τρόπο που να είναι κατανοητός και αποδεκτός από τους άλλους. Εκείνος που βλέπει αυτό το όνειρο, συνειδητοποιεί, χωρίς να το εκφράζει, το πώς πραγματικά αισθάνεται.

oneirokritis νεκρά ψάρια στα ονειρα

Τα όνειρα με νεκρά ψάρια δείχνουν απογοήτευση και απώλεια. Η απώλεια αυτή μπορεί να αναφέρεται στη δύναμη, την υγεία, μια ιδέα, ένα κεφάλαιο πνευματικότητας στη ζωή κάποιου, ή ακόμα και σε στειρότητα. Δεδομένου ότι τα ψάρια συχνά συνδέονται με το υποσυνείδητο, ένα νεκρό ψάρι μπορεί να συμβολίζει κάτι παλιό το οποίο αποχωρεί δίνοντας τη θέση του για ανάπτυξη και δυνατότητες.

Ο Θάνατος είναι ένας πολύ σημαντικός συμβολισμός στα όνειρα και μπορεί να έχει τόσο θετική, όσο και αρνητική σημασία, για εκείνον που ονειρεύεται. Είναι πολύ σημαντικό να το αποκωδικοποιήσει για να αντιληφθεί εάν πρόκειται για κάποιο τέλος ή για μια νέα αρχή, καθώς και για το αν είναι θετικό ή αρνητικό για εκείνον που ονειρεύεται το θάνατο. Το πρόωρο κλείσιμο μιας κατάστασης μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες αλλά και η εμμονή σε κάτι που δεν τσουλάει, μπορεί να σταθεί τροχοπέδη στην προσωπική ανάπτυξη κάποιου.

oneirokritis ψάρια σε ενυδρείο ή σε γυάλα στα ονειρα

Το Ενυδρείο είναι το δοχείο των συναισθημάτων μας. Το μέγεθος αλλά και η ποιότητα και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ενυδρείο, αντικατοπτρίζουν τα συναισθήματά μας. Γενικά τα ενυδρεία δείχνουν ότι το άτομο που βλέπει αυτό το όνειρο, δημιουργεί στεγανά για τα συναισθήματά του, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί τελικά να απομακρυνθεί από αυτά. Το όνειρό αυτό μπορεί να σου δείχνει ότι ελέγχεις τα συναισθήματά σου. Εάν βλέπεις τα ψάρια μέσα σε γυάλα, μπορεί να αισθάνεσαι αποκομμένος από την κοινωνία, σαν η ζωή σου να πηγαίνει σε αδιέξοδο ή σαν να κολυμπάς κάνοντας κύκλους.

Εάν ονειρεύεσαι ότι εσύ ζεις μέσα σε ένα ενυδρείο ή μια γυάλα, μπορεί να σημαίνει ότι αισθάνεσαι αποκομμένος από την κοινωνία, ή ότι αισθάνεσαι πίεση από εκείνους που βρίσκονται γύρω σου. Σκέψου τη φράση «Ζει μέσα σε γυάλα». Τα ψάρια μέσα σε μια γυάλα δεν έχουν που να κρυφτούν. Εκείνος που βλέπει αυτό το όνειρο αισθάνεται ότι γίνεται στόχος κριτικής και αντικείμενο σχολίων από τους άλλους. Το όνειρο αυτό, συνήθως σχετίζεται με την οικογένεια, το σχολείο ή τον επαγγελματικό χώρο.

Εάν κάποιος ονειρευτεί ότι πιάνει ένα μεγαλύτερο ψάρι από αυτό που υπολόγιζε, μπορεί να σημαίνει ότι αυτό που έφερε το υποσυνείδητό του στη επιφάνεια, είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο από εκείνο που αυτός είναι σε θέση να διαχειριστεί, ή ότι μια ιδέα ή μια πληροφορία είναι πολύ μεγάλη για τα δικά του μέτρα και σταθμά.

zwdia-taro-astra

oneirokritis Ο ψαράς στα ονειρα

Ο ψαράς, στα όνειρα σημαίνει ότι εκείνος που βλέπει το όνειρο προσπαθεί να επιτύχει κάτι στην πραγματική του ζωή.

Το ψάρεμα στα όνειρα μπορεί να σημαίνει ότι εκείνος που το βλέπει έχει έρθει αντιμέτωπος με καταπιεσμένα συναισθήματα, τα οποία τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια. Το ψάρεμα στον Πάγο, σημαίνει ότι αυτός που ονειρεύεται προσπαθεί να σπάσει πολύ ισχυρούς συναισθηματικούς φραγμούς και έρχεται αντιμέτωπος με δύσκολα συναισθήματα που κρύβονται στο υποσυνείδητό του.

Θέλει πολύ προσοχή ώστε να μην γίνει υπερανάλυση του ονείρου. Το ψάρεμα μπορεί απλά να σημαίνει ότι εκείνος που το ονειρεύεται έχει ανάγκη από ξεκούραση και χαλάρωση.

oneirokritis το καλάμι του ψαρέματος στα ονειρα

Το καλάμι του ψαρέματος στα ονειρα, αντιπροσωπεύει το εργαλείο και το κίνητρο που είναι απαραίτητα για την εξερεύνηση και την αναζήτηση του υποσυνείδητού σου. Είσαι έτοιμος να έρθεις αντιμέτωπος με θέματα και αισθήματα που είχες καταπιέσει. Το καλάμι του ψαρέματος μπορεί να σημαίνει ότι ετοιμάζεσαι να σαλπάρεις για ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης. Εάν το όνειρό σου είναι επικεντρωμένο στα μέσα και στον προγραμματισμό και όχι στην πράξη του ψαρέματος, αυτό σημαίνει ότι προετοιμάζεσαι για αυτήν την προσωπική σου αναζήτηση και είσαι πολύ κοντά στο να εισχωρήσεις και να δεις βαθιά μέσα σου.

oneirokritis Το αγκίστρι στα ονειρα

Το αγκίστρι στα όνειρα μπορεί να ερμηνευτεί σαν μια ιδέα που προσπαθείς να «πιάσεις». Το όνειρο αυτό, μπορεί επίσης να σημαίνει ότι εσύ έχεις «πιαστεί» σε κάτι. Ή ακόμα και ότι κάποιος σε έχει κοροϊδέψει ή σε έχει βάλει να κάνεις κάτι ή να εμπλακείς σε κάτι που δεν ήθελες.

oneirokritis Η μέδουσα (Τσούχτρα) στα ονειρα

Η Μέδουσες στα όνειρα μπορεί να σημαίνουν διαφορετικά πράγματα, ανάλογα με το είδος τους. Κάποιες τσιμπάνε και είναι πολύ επικίνδυνες, ενώ κάποιες άλλες είναι εντελώς ακίνδυνες. Η Μέδουσα μπορεί να αντικατοπτρίζει άσχημες αναμνήσεις, οι οποίες έρχονται στην επιφάνεια από το υποσυνείδητό σου. Μπορεί να κρύβουν και εχθρικότητα ή επιθετικότητα στην καθημερινή σου ζωή, στις σχέσεις σου ή σε καταστάσεις. Η Μέδουσα στα όνειρα, μπορεί ακόμα να σημαίνει αισθήματα ανεπάρκειας, ανασφάλειας και έλλειψης αυτοπεποίθησης. Μπορεί να αντιμετωπίζεις πρόβλημα στο να υποστηρίξεις τον εαυτό σου σε μια συγκεκριμένη κατάσταση της ζωής σου ή ότι δεν έχεις τα κότσια και δεν μπορείς να υποστηρίξεις τις αρχές και τα πιστεύω σου.

Εάν η Μέδουσα στο όνειρό σου εμφανίζεται με θετικό συμβολισμό, μπορεί να σημαίνει ότι θα πρέπει να πας με το ρεύμα, όπως ακριβώς κινούνται και οι ίδιες με τα θαλάσσια ρεύματα. Μπορεί να έχεις εξαντληθεί με κάτι που ήταν πάνω από τις δυνάμεις σου και τώρα βρήκες επιτέλους γαλήνη.

ταρω ημερησιες ερωτικες προβλεψεις

ζωδια ημερησιες αστρολογικες ερωτικες προβλεψεις

ερωτοσκοπιο ωροσκοπιο αστρα ημερας

astrologos τα τελευταια νεα της αστρολογιας αστρα και ζωδια

zwdia-zvdia-taro-00