Ό, τι πρέπει να ξέρετε για την κυτταρίτιδα

Κοινοποίηση:

Υπάρχει ένας συνεχόμενος πόλεμος ανάμεσα στις γυναίκες και την κυτταρίτιδα, και ο πρώτος κανόνας για κάθε πόλεμο είναι να γνωρίζεις τον εχθρό. Ορίστε τι πρέπει να ξέρετε για την κυτταρίτιδα.

Τι είναι ακριβώς η κυτταρίτιδα;

Η συγκεκριμένη όψη της επιδερμίδας οφείλεται σε στρώσεις λίπους κάτω από το δέρμα. Συνήθως εμφανίζεται στο άνω μέρος των μηρών, στα οπίσθια και χαμηλά στο στομάχι, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σχεδόν παντού στο σώμα.

zodia-zvdia-22

Μπορεί να συμβεί και στους άντρες και στις γυναίκες, αλλά είναι πιο κοινή και πιο ορατή στις γυναίκες καθώς το δέρμα τους είναι πιο λεπτό και έχουν διαφορετικό τύπο λίπους και συνδετικών ιστών. Οπότε τι είναι η κυτταρίτιδα ακριβώς;

Η κυτταρίτιδα είναι μία φλεγμονή του δέρματος και του υποδορίου σε συνδυασμό με την παρακράτηση υγρών.

Σε ποιον δημιουργείται η κυτταρίτιδα;

Και οι γυναίκες και οι άντρες την αποκτούν, αλλά οι γυναίκες είναι τα πρώτα θύματα της κυτταρίτιδας. Σχεδόν όλες οι γυναίκες από τα 18 ή τα 19 τους την αποκτούν. Η πιθανότητα για κυτταρίτιδα είναι μεγαλύτερη όταν το άτομο υποφέρει από παχυσαρκία αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι αδύνατες ξεφεύγουν από αυτή.

Αν είστε τυχερές και δεν την έχετε στα νεανικά σας χρόνια, υπάρχει πιθανότητα να αποκτήσετε κατά τη διάρκεια ή μετά την εγκυμοσύνη.

Πως την αποκτούμε;

Η κληρονομικότητα είναι ένας μεγάλος παράγοντος. Είναι κάτι που δεν μπορείτε να επιλέξετε, αλλά μπορείτε να το ελέγξετε.

Η ανθυγιεινή διατροφή είναι άλλος ένας λόγος.

Η έλλειψη άσκησης σε συνδυασμό με την κακή διατροφή. Αυτά τα δύο πηγαίνουν μαζί σχεδόν σε όλα τα θέματα υγείας και ομορφιάς.

Η περιορισμένη λήψη νερού δεν επιτρέπει στο σώμα σας να αποβάλει τις τοξίνες.

Το κάπνισμα είναι άλλο ένα θέμα, καθώς μαζί με όλα, αποδυναμώνει το δέρμα και καταστρέφει τους συνδετικούς ιστούς.

Και ναι, το στρες επιβαρύνει και αυτό την κυτταρίτιδα.

Τα στενά ρούχα μειώνουν την κυκλοφορία του αίματος.

Πολλοί πιστεύουν πως άλλος ένας λόγος για την κυτταρίτιδα είναι τα ορμονικά προβλήματα.

Πολλοί άνθρωποι νομίζουν πως η κυτταρίτιδα είναι φυσιολογική επειδή το 90% των γυναικών στις ανεπτυγμένες χώρες την έχουν, αλλά στην πραγματικότητα είναι σύμπτωμα. Πέρα από τους γενετικούς λόγους, η κυτταρίτιδα μας λέει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά στον τρόπο ζωής μας. Και αν σκεφτούμε όλες τις εναλλακτικές, είναι η καλύτερη προειδοποίηση που μπορούμε να ευχόμαστε.

Τι πρέπει να τρώμε;

Η υγιεινή διατροφή είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίσετε για να κερδίσετε την κυτταρίτιδα. Η ασιτία δεν αποτελεί υγεία, οπότε ξεχάστε τη. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ξεφορτωθείτε είναι το φαγητό απ’ έξω, και να εξισορροπήσετε τη διατροφή σας με πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, λαχανικά και λίπος.

Επίσης μην ξεφορτωθείτε ολοκληρωτικά ομάδες φαγητών: είναι απίστευτα ανθυγιεινό και αδύνατο να το διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ορίστε μερικές ομάδες που δεν πρέπει να ξεχάσετε:

  • Λαχανικά: σπανάκι, πατάτες, καρότα, λάχανο και κρεμμύδια
  • Υδατάνθρακες: φασόλια, αρακάς και όσπρια
  • Πρωτεΐνες: κοτόπουλο, ψάρι
  • Λίπος: ελαιόλαδο

Γυμναστική

Όλων των ειδών οι ασκήσεις που μειώνουν το λίπος είναι ωφέλιμες για να ξεφορτωθείτε την κυτταρίτιδα, αλλά οι καλύτερες είναι αυτές που ενισχύουν τα πόδια, τα οπίσθια και το στομάχι.

Προσοχή! Το χάσιμο βάρους με δίαιτα μπορεί να κάνει χειρότερη την εμφάνιση της κυτταρίτιδας, αλλά με το συνδυασμό της σωματικής άσκησης, το αποτέλεσμα είναι το αντίθετο.

Επίσης, οι ασκήσεις για τη καρδιά είναι μία χρήσιμη μάχη ενάντια στην κυτταρίτιδα καθώς θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος, θα επιταχύνει τον μεταβολισμό σας και θα σας διατηρήσει σε φόρμα.

Μην ελπίζετε σε λάθος προϊόντα

Πράγματα όπως το μασάζ και οι ειδικές κρέμες για την κυτταρίτιδα δεν είναι μόνιμη λύση. Μπορούν να βελτιώσουν την όψη, αλλά η κυτταρίτιδα θα επιστρέψει ξανά.

Η λιποαναρρόφηση δεν βοηθά καθόλου, καθώς απλά αφαιρεί το λίπος. Το γεγονός πως οι ενέσεις λίπους χρησιμοποιούνται για να φαίνεται καλύτερο το δέρμα, σημαίνει πως αυτή η λύση μόνο χειροτερεύει τα πράγματα.

Δεν υπάρχει γρήγορος δρόμος. Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να ξέρετε είναι πως η κυτταρίτιδα είναι σύμπτωμα και για να το ξεφορτωθείτε μία και καλή πρέπει να ξεφορτωθείτε την αιτία.

Γράφει η Ζέτα