Πώς να αποφύγετε την ξηρασία στα μαλλιά σας

Όλες σιχαινόμαστε τα ξηρά μαλλιά, αλλά το γεγονός είναι πως πάνω από το 50% των ανθρώπων έχουν ξηρά μαλλιά και δεν έχουν ιδέα τι να κάνουν για αυτό. Ορίστε πως μπορείτε να αποτρέψετε τα μαλλιά σας από το να γίνουν ξηρά και άτονα.

Μήπως τα μαλλιά σας ξεκίνησαν να γίνονται στεγνά και άτονα; Μάλλον έπρεπε να τα φροντίζετε περισσότερο. Υπάρχουν πολλά πράγματα που προκαλούν τη ξηρασία, για αυτό συνεχίστε το διάβασμα και ανακαλύψτε τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνετε για να ξεφύγετε.

Διαλέξτε σωστό σαμπουάν

zodia-zvdia-22

Όταν πρόκειται για την επιλογή του σωστού σαμπουάν, οι συνήθως επιλέγουν αυτό που μυρίζει καλύτερα. Φυσικά, η μυρωδιά είναι σημαντική, αλλά αυτό που πρέπει να προσέχετε περισσότερο είναι το PH.

Τα σαμπουάν με υψηλό PH τείνουν να κάνουν τα μαλλιά ξηρά (για αυτό πρέπει να αποφεύγετε τα παιδικά σαμπουάν). Αν έχετε ήδη ξηρά μαλλιά, διαλέξτε ένα σαμπουάν με PH από 4,5 έως 6,5.

Μην λούζετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ συχνά

Ένα κακό σαμπουάν μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας, αλλά το ίδιο μπορεί να κάνει και το νερό! Μην τα λούζετε υπερβολικά συχνά. Επιλέξτε ένα απαλό σαμπουάν που ταιριάζει στα μαλλιά σας και λούζετέ τα μία φορά κάθε 2 μέρες.

Επιλέξτε τη σωστή βούρτσα μαλλιών

Είναι σημαντικό να διαλέξετε μία βούρτσα μαλλιών που να ταιριάζει στον τύπο μαλλιών σας, αλλιώς ρισκάρετε να τα καταστρέψετε. Αν δεν είστε σίγουρες για τη βούρτσα που πρέπει να χρησιμοποιήσετε, η κομμώτριά σας σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει σε αυτό. Επίσης, μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πολύ σκληρά ή πολύ συχνά, διότι μπορεί να κάνετε ζημιά. Και ποτέ να μην βουρτσίζετε νωπά μαλλιά!

Πιστολάκι μόνο όταν είναι απαραίτητο

Αυτά που πρέπει να αποφεύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο είναι το πιστολάκι και οτιδήποτε εκπέμπει θερμότητα. Όμως, οι περισσότερες γυναίκες τα χρησιμοποιούν σχεδόν κάθε μέρα. Όλα αυτά τα εργαλεία ξεραίνουν σημαντικά τα μαλλιά σας, για αυτό προσπαθήστε να τα χρησιμοποιείτε όσο λιγότερο γίνεται. Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά οποτεδήποτε μπορείτε, και όταν πρέπει να χρησιμοποιήσετε πιστολάκι, ρυθμίστε το στη χαμηλή σκάλα.

Προστατέψτε τα μαλλιά σας από τον Ήλιο

Κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού, συνήθως σκεφτόμαστε περισσότερο την προστασία του δέρματος από τον ήλιο, αλλά φαίνεται πως έτσι παραμελούμε τα μαλλιά μας. Τα μαλλιά χρειάζονται και αυτά αντηλιακή προστασία!

Σιγουρευτείτε πως τα μαλλιά σας είναι καλά προστατευμένα από τον ήλιο –μπορείτε να φορέσετε ένα καπέλο ή κάποια προϊόντα που θα σας βοηθήσουν να εμποδίσετε τα μαλλιά σας να καταστραφούν και να δημιουργήσουν ψαλίδα.

Γράφει η Ζέτα