Συναστρία 12ος Οίκος

Ερμηνεία πλανητών στον 12ο Οίκο της συναστρίας

 

Η θέση του Ήλιου στον 12ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα βοηθάει το σύντροφό της να δει τον κόσμο με άλλη οπτική και να ξεπεράσει τα προσωπικά του προβλήματα. Χρειάζεται διαφάνεια στη σχέση τους, διαφορετικά θα υπάρχουν εντάσεις και καχυποψίες. Είναι καλό να μην προχωρήσουν σε νομιμοποίηση της σχέσης τους, αν δεν ξεκαθαρίσουν πρώτα το τι αναζητούν, τι περιμένουν ο ένας από τον άλλο. Αν ο Ήλιος του φαίνεται άσχημα από το ωροσκόπιό της, τότε δημιουργείται μια σύγχυση άνευ προηγουμένου.

zodia-zvdia-22

 

Η θέση της Σελήνης στον 12ο Οίκο του άλλου

Ο άντρας έχει πολύ αναπτυγμένη διαίσθηση και μπορεί να αντιλαμβάνεται, αυτόματα σχεδόν, τα αδύνατα σημεία και τις ανασφάλειες της γυναίκας. Η γυναίκα, παρόλα αυτά, έχει την τάση να κρύβει τα αισθήματά της, γιατί φοβάται να δείξει τις αδυναμίες της και τις ευαισθησίες της. Αυτός ο πλανητικός συνδυασμός είναι δυσαρμονικός, γιατί δημιουργεί την τάση να υπάρχουν «κρυμμένα» συναισθήματα και τα άτομα να μη φροντίζουν να προαχθεί η σχέση τους.

 

Η θέση του Ερμή στον 12ο Οίκο του άλλου

Ο άντρας ενδιαφέρεται πολύ για τα προβλήματα και τα συναισθήματα της γυναίκας, αλλά αυτή έχει την τάση να του «κρύβεται». Ωστόσο, επειδή αυτός συζητά πολύ μαζί της και προσπαθεί να την ωθήσει να γίνει πιο πρακτική στη ζωή, τελικά τη βοηθάει πολύ, μέσα από τη σχέση. Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση που ο Ερμής φαίνεται καλά στο ωροσκόπιό της και της δίνει καλές συμβουλές. Στην αντίθετη περίπτωση, όμως, την κοροϊδεύει και τη διαβάλλει, πίσω από την πλάτη της.

 

Η θέση της Αφροδίτης στον 12ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα σε αυτή την περίπτωση είναι τυχερή! Ο σύντροφός της είναι ο καλός της άγγελος, που την αγαπά και τη βοηθάει σε όλες τις δυσκολίες της ζωής της. Πολλές φορές αυτή η ένδειξη δημιουργεί την τάση στον άντρα να προτρέπει τη σύντροφό του να ασχοληθεί με το μυστικισμό  και τη φιλοσοφία. Η θέση αυτή δείχνει και την τάση του άντρα να κρατάει κρυφή τη σχέση του από το περιβάλλον του. Η θέση είναι προβληματική, αν η Αφροδίτη του άντρα προσβάλλεται με κάποια δυσαρμονική όψη από το ωροσκόπιο της γυναίκας. Σε αυτή την περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να την αποπροσανατολίσει και να την κάνει να παραιτηθεί από την πρακτική πλευρά της ζωής της.

 

Η θέση του Άρη στον 12ο Οίκο του άλλου

Η ένδειξη αυτή δείχνει προβλήματα. Ο άντρας έχει την τάση να «παίζει» με τις αδυναμίες και τις ευαισθησίες της γυναίκας, με αποτέλεσμα να την καταρρακώνει ή να την κάνει υπερβολικά νευρική. Η γυναίκα, από την άλλη πλευρά, έχει πολλές ανασφάλειες και αρνείται να εκφράσει τα συναισθήματά της με αποτέλεσμα να μην είναι ειλικρινής στη σχέση της. Η θέση αυτή είναι αρνητική για το γάμο, που για να επιτευχθεί πρέπει ο Άρης της γυναίκας να δέχεται πολύ καλές όψεις από το ωροσκόπιο του άντρα.

 

Η θέση του Δία στον 12ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα δέχεται τη στοργή και την κατανόηση του άντρα, ο οποίος είναι πρόθυμος να τη βοηθήσει να αντιμετωπίσει όλα της τα προβλήματα. Η όψη καλλιεργεί τη διάθεση να συμβουλεύουν ο ένας τον άλλο και να μπορούν να ανταλλάσσουν μεταξύ τους αντικειμενικές συμβουλές, σαν δύο καλοί φίλοι. Στην περίπτωση που ο Δίας του δέχεται αρνητικές όψεις από το ωροσκόπιό της, θα πρέπει να φυλάγονται από επιθέσεις, που είναι πιθανό να δεχτού, από κρυφούς «εχθρούς» της σχέσης τους.

 

Η θέση του Κρόνου στον 12ο Οίκο του άλλου

Η σχέση αυτή θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα. Ο άντρας θα έχει τεράστιες απαιτήσεις από τη γυναίκα και εκείνη δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προστριβές. Η γυναίκα  θα αισθάνεται πολύ καταπιεσμένη και αυτό θα προκαλεί σπαστικές αντιδράσεις από την πλευρά της.. Αν ο Κρόνος του άντρα φαίνεται θετικά από το ωροσκόπιο της γυναίκας , τότε τα πράγματα βελτιώνονται κάπως, γιατί προσπαθεί να την ωθήσει να ισχυροποιήσει τη θέση της στην κοινωνία, χωρίς να της φανερώνει τις κινήσεις του. Αν όμως υπάρχουν αρνητικές επιδράσεις στον Κρόνο, τότε τα άτομα φέρονται συμφεροντολογικά και προσπαθούν να αποκομίσουν υλικά αγαθά από τη σχέση τους, με έναν ύπουλο τρόπο. Η θέση αυτή δε βοηθά καθόλου το γάμο και τη μακρόχρονη σχέση.

 

Η θέση του Ουρανού στον 12ο Οίκο  του άλλου

Μία σχέση που χαρακτηρίζεται από το μαγνητισμό που ασκεί ο άντρας στη γυναίκα. Την προκαλεί και την «αναστατώνει». Στην περίπτωση που ο Ουρανός προσβάλλεται από αρνητικές όψεις, θα υπάρχουν άσχημα ξεσπάσματα στη σχέση, γιατί αυτό θα της κρατά πολλά «μυστικά». Αν όμως ο Κρόνος δέχεται αρμονικές επιδράσεις, τότε τα άτομα θα έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται, με τη διαίσθησή τους, ο ένας τις ανάγκες του άλλου και να προσπαθούν να τις καλύψουν, χωρίς να διατυμπανίζουν το κατόρθωμά τους. Οι θετικές επιδράσεις σε αυτή τη θέση δείχνουν ότι τα άτομα φέρονται αλτρουιστικά το ένα προς το άλλο, πράγμα που επιβεβαιώνεται, αν ο Ποσειδώνας και των δύο δέχεται καλές κατευθύνσεις.

 

Η θέση του Ποσειδώνα στον 12ο Οίκο του άλλου

Ο δωδέκατος είναι το φυσικό περιβάλλον του Ποσειδώνα και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορεί να «δουλευτεί». Η γυναίκα πρέπει να προσπαθήσει να είναι πρακτική και να μην έχει τάσεις φυγής από τον άντρα, ο οποίος είναι πρόθυμος να τη βοηθήσει. Η θέση αυτή δείχνει ότι η γυναίκα, πολλές φορές, παίζει θέατρο,  πράγμα που συμβαίνει όταν φοβάται να εκφράσει τα συναισθήματά της και δε θέλει να δείξει ότι έχει πάθη. Για παράδειγμα, μπορεί να ζηλεύει και να προσπαθεί να πείσει και τον εαυτό της ακόμη για το αντίθετο.

 

Η θέση του Πλούτωνα στον 12ο Οίκο του άλλου

Ο συνδυασμός αυτός είναι σκληρός και αντιμετωπίζεται πολύ δύσκολα. Ο άντρας έχει την τάση να εκμεταλλεύεται τις αδυναμίες της γυναίκας, η οποία είναι εξαρτημένη από αυτόν. Με ευνοϊκές επιδράσεις, ο Πλούτωνας δίνει στον άντρα το χάρισμα του ψυχολόγου και βοηθά τη γυναίκα να ξεπεράσει την τάση της να κρύβεται και τη μανία καταδίωξης που έχει, πιστεύοντας ότι αυτός κάνει συνεχώς διάφορα πράγματα πίσω από την πλάτη της. Αν ο Πλούτωνας δέχεται αρνητικές επιδράσεις, τότε προκαλεί την τάση για σεξουαλική βία, μαζοχισμό και σαδισμό.