Συναστρία 2ος Οίκος

zwdia-oikoi-zodia-astrologia

Κοινοποίηση:

Ερμηνεία των πλανητών στο 2o Οίκο της συναστρίας

 

Η θέση του Ήλιου στον 2ο Οίκο του άλλου

Ο συνδυασμός αυτός βοηθάει τον άντρα όταν έχει αναπτύξει με τη σύντροφό του και επαγγελματική σχέση, καθώς ενθαρρύνεται στην αύξηση της περιουσίας του. Η γυναίκα διεκδικεί την αναγνώριση της προσφοράς της και όταν δεν της τη δίνει, επέρχονται συγκρούσεις. Συγκρούσεις θα υπάρχουν και στην περίπτωση που οι σύντροφοι εκτιμούν διαφορετικά τα υλικά αγαθά.

zodia-zvdia-22

 

Η θέση της Σελήνης στον 2ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα κάνει το σύντροφό της υλιστή, ενώ η ίδια γίνεται μαζί του πιο σταθερή στις σχέσεις και τις αποφάσεις της. Ο άντρας γίνεται συμβουλάτορας της γυναίκας, ενώ αυτή διεκδικεί ασφάλεια και σιγουριά. Τον θέλει γενναιόδωρο, αλλά αν η Σελήνη του δε φαίνεται καλά από το γενέθλιο ωροσκόπιό της τότε ανησυχεί για την οικονομική του κατάσταση και δε θέλει να τον επιβαρύνει.

 

Η θέση του Ερμή στον 2ο Οίκο του άλλου

Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Η γυναίκα θα τον κάνει πνευματώδη σε κάθε δραστηριότητά του ή αυτός θα την παρακινήσει να ασχοληθεί με την απόκτηση υλικών αγαθών. Για να μπορέσουν να προχωρήσουν μαζί, πρέπει να λάβουν από κοινού αποφάσεις σχετικά με τους στόχους τους. Αν ο Ερμής φαίνεται άσχημα, τότε θα του δίνει κακές συμβουλές και οι σχέσεις τους θα κλονιστούν.

 

Η θέση της Αφροδίτης στον 2ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα δίνει έμφαση στην ομορφιά και την τέχνη και ονειρεύεται μια πλούσια ζωή. Προσπαθεί να τα επιτύχει όλα αυτά βοηθώντας και το σύντροφό της να τα χαρεί. Του δίνει, επίσης, χαρά και τον στηρίζει πνευματικά και ηθικά. Αυτή ουσιαστικά στηρίζει οικονομικά και τους δύο. Για αυτό και είναι καλό να έχουν χωριστές περιουσίες για να μην μπουν ανάμεσα στη σχέση τους υλικά αγαθά.

 

Η θέση του Άρη στον 2ο Οίκο του άλλου

Ο άντρας επιθυμεί ουσιαστική ανάμειξη της συντρόφου του στη διαχείριση των οικονομικών του. Αν ο Άρης δε φαίνεται καλά στο ωροσκόπιό του τα ίδια πράγματα θα δημιουργήσουν φθόνο. Υπάρχει μια πάρα πολύ έντονη φυσική έλξη. Υπάρχει όμως κίνδυνος συγκρούσεων για οικονομικές υποθέσεις.

 

Η θέση του Δία στον 2ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα προσφέρει οικονομική άνεση στο σύντροφό της, ενώ αυτός τη βοηθά με συμβουλές να  βελτιώσει τη θέση της. Ο άντρας αφήνει τον εαυτό του και θέλει να προσφέρει στη σύντροφό του. Αν ο Δίας δε φαίνεται καλά από το ωροσκόπιό του, το γεγονός ότι παραμελεί – έστω και οικειοθελώς – δικά του πράγματα θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ στη σχέση τους.

 

Η θέση του Κρόνου στον 2ο Οίκο του άλλου

Εάν στο ωροσκόπιο ενός ατόμου υπάρχει η επίδραση του Κρόνου, το άτομο αυτό κάνει τα πάντα για να βοηθήσει οικονομικά το σύντροφό του. Η προσωπική του οικονομική ανασφάλεια μεταφράζεται σε προσπάθεια για να νιώσει ασφαλής ο άλλος.

 

Η θέση του Ουρανού στον 2ο Οίκο του άλλου

Η γυναίκα σπρώχνει το σύντροφό της να εξετάσει και να αλλάξει τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του, ώστε να γίνει ευχάριστη η ενασχόλησή του με αυτά. Εάν ο Ουρανός φαίνεται άσχημα στο ωροσκόπιό του πρέπει να του δείξει ότι τα χρήματα δεν την ενδιαφέρουν ούτε και η δική του οικονομική κατάσταση.

 

Η θέση του Ποσειδώνα στον 2ο Οίκο του άλλου

Δεν πρέπει να την αφήσει να ανακατευτεί στις οικονομικές του υποθέσεις, γιατί αυτό θα σημάνει την απαρχή συγκρούσεων. Η γυναίκα δεν καταλαβαίνει όσο θα ήθελε αυτός τη σημασία των υλικών και των πνευματικών αγαθών και δεν ξέρει σε ποιον τομέα πρέπει να δώσει την πρέπουσα σημασία.

 

Η θέση του Πλούτωνα στον 2ο Οίκο του άλλου

Ο άντρας πείθει τη σύντροφό του ότι το χρήμα και οι υλικές απολαύσεις είναι τα σημαντικότερα αγαθά και προσανατολίζει τη σχέση του στο κυνήγι της ύλης. Από την άλλη πλευρά η γυναίκα προσπαθεί να τον αλλάξει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη αλλεπάλληλων προστριβών.