ταρω: η κάρτα της ημέρας Σάββατο 27/12

tarw-trelos

ταρω: η κάρτα της ημέρας Σάββατο 27/12

 

ταρω ο τρελός

Η κλασική κάρτα ταρω ο τρελός, απεικονίζει ένα άτομο που με οδηγό της βασικές του  ανάγκες και ορμές, πέφτει σε μία κατάσταση φτώχειας και στέρησης.

 

Σε ορισμένες περιπτώσεις μοιάζει με διασκεδαστή καρναβαλιού. Σε άλλες περιπτώσεις παρουσιάζεται ως εξαθλιωμένο και ευάλωτο άτομο –αποτέλεσμα των ψευδαισθήσεων και των αποτυχιών του. Στις πιο πρόσφατες κάρτες ταρω του εικοστού αιώνα τον βλέπουμε σαν μία αθώα ψυχή πριν από την πτώση του, καθώς είναι ακόμα απαλλαγμένος από την επαφή του με την κοινωνία και όλα της τα δεινά.

 

Οι σύγχρονες τράπουλες δανείζονται την εικόνα του τρελου. Οι περισσότερες κάρτες ταρω του τρελου, αντιγράφουν το βουκολικό σκηνικό του βουνού, την πεταλούδα, το δυναμικό άστοχο βήμα που στέλνει τον τρελό στο άγνωστο. Μην ξεχνάτε όμως πως οι προηγούμενες εκδώσεις της κάρτας αυτής αντιπροσώπευαν έναν άνθρωπο που είχε ήδη πέσει από την ανθρωπότητα- πράγμα που ταυτίζεται με το υλικό επίπεδο της ύπαρξης και αρχίζει με ένα προσκύνημα προς την αυτογνωσία που οδηγεί τελικά στην σοφία. Ο τρελός μας υπενθυμίζει να αναγνωρίσουμε το μονοπάτι τις προσωπικής ανάπτυξης μέσα μας –και το στάδιο μετά από αυτό το μονοπάτι, το σημείο που βρισκόμαστε –έτσι ώστε να ενεργοποιήσουμε την κίνησή μας προς μία βαθύτερη αυτοπραγμάτωση.

zodia-taro-45

 

ταρω διαβάστε επίσης

 

zwdia-3-zodia