ταρω : η κάρτα της ημέρας Κυριακή 4/1

taro

ταρω: η κάρτα της ημέρας Κυριακή 4/1

 

Ταρω Η κάρτα ταρω της ημέρας: η εγκράτεια

ταρω Παραδοσιακά, η κάρτα ταρω εγκράτεια, αναφέρεται στην ψυχή. Σαν θηλυκή κάρτα, αναμιγνύει τις ευγενικές ενέργειες της επανάστασης της προσωπικότητας.

 

Η κάρτα ταρω εγκράτεια (temperance) σαν κυριολεκτική έννοια, υποδηλώνει την διαδικασία της βαφής μετάλλων στην υψικάμινο. Τα μέταλλα υποβάλλονται σε ακραίες θερμοκρασίες (temperature), αλλά το τελικό προϊόν είναι απείρως ανώτερο από το ακάθαρτο μετάλλευμα που εξορύσσεται από τη γη.

zodia-zvdia-22

Σε αυτή την εικόνα, η ψυχή δίνει τον εγωισμό για καθαρισμό και ίαση, πράγμα που φέρνει τα μέσα έξω της προσωπικότητας, αλλά αναδεικνύει το χρυσάφι που βρίσκεται μέσα στην καρδιά.

ταρω: η κάρτα της ημέρας Κυριακή 4/1

 

Παραδοσιακά πρόκειται για μια θηλυκή φύλακα, αντιπροσωπεύει την ενέργεια που διέπει μια Βασίλισσα. Είναι προικισμένοι με απαράμιλλη λογική και κρίση, διαθέτει ενέργεια που επιλύει τα προβλήματα αλλά δεν έχει ιδιαίτερα επιχειρηματικό πνεύμα. Της αρέσει να δίνει συμβουλές, να ενθαρρύνει τους άλλους, να ενδυναμώνει όσους αποκτά πιο στενή σχέση, να μελετά μαζί τους τα προβλήματά τους και να αποζητούν λύσεις από κοινού.

Συνήθως απεικονιζόταν ως η Σίβυλλα ή Ιερομάντης, ίσως και γνώστρια των Ταρώ, που ήταν πάντα διαθέσιμη για όσους την χρειάζονταν ανεξαρτήτου κοινωνικής τάξης ή κατάστασης. Στη σύγχρονη εποχή εμφανίζεται να διδάσκει, να θεραπεύει, να οργανώνει ομάδες διαχείρισης καταστροφών ή να ασχολείται με την φιλανθρωπία. Όπως και να ’ναι, δεν αντιμετωπίζει τα πλεονεκτήματα που διέπουν την ύπαρξή της ως ατομικά της αποκλειστικά.

zodia-zvdia-oroskopio-11

 

Διαισθάνεται τις ανάγκες των δικών της ανθρώπων και θα διαθέσει απρόσκοπτα τον χρόνο, την ενέργεια, τις ικανότητες, ακόμα και τα χρήματά της για να διασφαλίσει την ευημερία των άλλων. Όλα αυτά – σε συνδυασμό με την προτίμησή της να εργάζεται σε μια ατμόσφαιρα που έχει ομορφιά, ευδαιμονία και αφθονία – της προσδίδουν ενίοτε τον χαρακτηρισμό της υπερβολικής.

Ωστόσο, εργάζεται σκληρά και δεν βρίσκει λόγο να αρνηθεί στον εαυτό της την ανταμοιβή για κάθε καλή δουλειά που εκπληρώνει. Όποιος βρεθεί στο περιβάλλον της, δεν μπορεί παρά να εμπλουτιστεί με τη χαρά της για τη ζωή!

 

zwdia-tarw-zodia