Το ζώδιο του Λέοντα και η συμβίωση

Κοινοποίηση:

Είναι συχνά ευχή και κατάρα να συζεί κανείς με τον αυταρχικό Λέοντα. Όταν είναι στις καλές του είναι εξαιρετικά γενναιόδωρος, θέλει πάντα το καλύτερο για όλους και σπάνια αρνείται να τους βοηθήσει να το αποκτήσουν, ίσα-ίσα είναι πανευτυχής όταν δίνει συμβουλές ή παίρνει αποφάσεις για τους υπόλοιπους. Δυστυχώς έχει την τάση να κανονίζει χωρίς να ζητάει τη γνώμη των άλλων, μιας και δεν ταιριάζει στο χαρακτήρα του να μοιράζεται τη λήψη των αποφάσεων με κανέναν. Ο Λέων αποκτά συχνά τη φήμη –προς μεγάλη του κατάπληξη –του τυράννου του σπιτιού του. Για το καλό του θα έπρεπε να προσπαθήσει να δει πόσο αλαζονικές φαίνονται στους άλλους ορισμένες αποφάσεις του.

 

Εκ φύσεως κοινωνικός, ο Λέων τρελαίνεται να δέχεται στο σπίτι του –ιδιαίτερα αν αυτό ικανοποιεί την ανάγκη του να είναι στο κέντρο της προσοχής. Θέλει και όλοι οι άλλοι να συμμετέχουν στη διασκέδαση, γιατί ο σκοπός αυτών των συγκεντρώσεων είναι να γεμίσει χαρά και γέλιο το σπίτι. Τις υπόλοιπες ώρες όμως οι Λέοντες απαιτούν να έχουν τον ιδιωτικό τους χώρο και αυτό πρέπει να το σέβονται απόλυτα τα μέλη της οικογένειάς τους ή οι συγκάτοικοί τους. Αν δεν τηρηθεί αυτός ο κανόνας, τα άτομα του ζωδίου αυτού χάνουν συνήθως την επιείκειά τους και τον καλόβολο χαρακτήρα τους και τηρούν μια μεγαλόπρεπη σιωπή μέχρι τη στιγμή που θα τους ζητήσουν συγνώμη.

 

Όπως και όλα τα άλλα ζώδια της Φωτιάς, οι Λέοντες είναι πεπεισμένοι πως έχουν πάντα δίκιο. Τα άτομα που σχεδιάζουν να μοιραστούν τη ζωή τους με κάποιον που ανήκει σε αυτό το ζώδιο θα πρέπει να δεχτούν την υπεροχή του και να τον αφήσουν να παίζει το ρόλο του αρχηγού μέσα στο σπίτι.

zodia-zvdia-22