Το ζώδιο του Λέοντα και το άγχος

zwdia-leon

Κοινοποίηση:

Στους Λέοντες αρέσει η συναισθηματική και σωματική ζεστασιά, αγαπούν τα χρώματα, τις ανέσεις και τη διασκέδαση, τους αρέσει να τους αγαπούν και να τους επιδοκιμάζουν, να αποτελούν το επίκεντρο της προσοχής. Όταν υπάρχουν αυτές οι προϋποθέσεις είναι ευτυχισμένοι και ήρεμοι. Αντίθετα, όταν απουσιάζουν από τη καθημερινή ζωή τους, κυριεύονται από άγος.

Ίσως δεν υπάρχει τίποτε πιο καταθλιπτικό για τους Λέοντες από το να αισθάνονται ότι δεν τους αγαπούν. Αυτό ισχύει για όλους τους Λέοντες αλλά πιο έντονα για τα παιδιά. Ο Λέων που στερήθηκε στα παιδιά του χρόνια την αγάπη  και την επιδοκιμασία, κινδυνεύει ως ενήλικος να μην αναπτύξει τη χαρούμενη, εξωστρεφή και γεμάτη αυτοπεποίθηση προσωπικότητα που χαρακτηρίζει τα άτομα αυτού του ζωδίου. Οι ενήλικες Λέοντες που τους λείπει η αγάπη κινδυνεύουν να ραγίσει, κυριολεκτικά, η καρδιά τους. Το άγχος εκδηλώνεται και σωματικά, με παθήσεις της καρδιάς και της πλάτης.

Ο Λέων είναι σταθερό ζώδιο και έτσι δεν προσαρμόζεται εύκολα σε καινούρια πρόσωπα και καταστάσεις. Για αυτό το λόγο οι αλλαγές τους προκαλούν άγχος, ειδικά στους ερωτικούς δεσμούς και στις σχέσεις τους με αγαπημένα πρόσωπα. Ευτυχώς για αυτούς διαθέτουν ανεξάντλητη αισιοδοξία και έμφυτη πίστη στην καλοσύνη των ανθρώπων και της ζωής. Ακόμα και όταν φαίνονται όλα μαύρα, οι Λέοντες είναι βέβαιοι ότι στο τέλος θα πάνε όλα κατ’ ευχή.

zodia-zvdia-22

Οι Λέοντες, όπως και οι Ζυγοί, είναι ευαίσθητοι στα χρώματα και το περιβάλλον και η διάθεσή τους επηρεάζεται όταν αυτοί οι παράγοντες δεν είναι ευνοϊκοί. Τα μελαγχολικά μουντά χρώματα έχουν αρνητική επίδραση –γιατί οι Λέοντες ανταποκρίνονται θετικά στα ζεστά χρώματα καθώς και στην άνεση και την πολυτέλεια.