Το ζώδιο των Διδύμων και το άγχος

Κοινοποίηση:

Οι Δίδυμοι είναι νευρικοί και διακατέχονται μόνιμα από υπερδιέγερση. Ώρες –ώρες δίνουν τν εντύπωση ότι τα νεύρα τους βρίσκονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας και για αυτό αντιδρούν ακαριαία στο παραμικρό ερέθισμα. Βρίσκονται συχνά σε κατάσταση υπερδιέγερσης και δυσκολεύονται πολύ να χαλαρώσουν. Ωστόσο αρέσει και σε αυτούς η δράση, όπως αρέσει και στους Κριούς, και τους αγχώνει η απραξία. Τους αγχώνει επίσης η πληκτική ζωή που αντιπροσωπεύει για αυτούς έλλειψη ποικιλία και καινοτομίας.

Η ελευθερία, τόσο η πνευματική όσο και η σωματική, έχει υψηλή προτεραιότητα για τους Διδύμους. Τους αρέσει να φεύγουν και να γυρίζουν σε διάφορα μέρη, υποκύπτοντας σε παρορμήσεις της στιγμής. Αισθάνονται άγχος και καταπίεση όταν τους περιορίζουν τις κινήσεις ή την ελευθερία έκφρασης.

Το γεγονός ότι οι Δίδυμοι αντιμετωπίζουν τόσο θετικά τις αλλαγές –και μάλιστα τις καλωσορίζουν –σημαίνει ότι αυτά τα άτομα είναι τα πιο ευπροσάρμοστα στις διάφορες μεταβολές που επιφυλάσσει η ζωή. Μολονότι ορισμένες φορές θα προτιμούσαν να τις αποφύγουν, οι Δίδυμοι αντιμετωπίζουν καλύτερα από όλους τις μεγάλες αλλαγές και ξεπερνούν σχετικά εύκολα το παρελθόν για να υιοθετήσουν ένα καινούριο και διαφορετικό τρόπο ζωής.

zodia-zvdia-22

Οι Δίδυμοι είναι νευρικοί και δύσκολα χαλαρώνουν –η χαλάρωση προκαλεί εκνευρισμό στο Δίδυμο! Πρέπει όμως να καταπολεμούν την υπερέντασή τους και αυτό επιτυγχάνεται με δραστηριότητες που απαιτούν τη χρήση των χεριών: το παίξιμο ενός μουσικού οργάνου ή η χειροτεχνία είναι αποτελεσματικά αντίδοτα για το άγχος των Διδύμων.