Η αντανάκλαση του πραγματικού μας εαυτού

wroskopos-1-oikos

Πολλές φορές λέμε στους γύρω μας να μην κρίνουν ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του. Ενώ υπάρχει μεγάλο βάθος πίσω από αυτή τη δήλωση, η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που παρουσιάζει τον εαυτό του στο κόσμο, προσφέρει μία ζωτικής σημασίας, ή ακόμα και ανεξίτηλη, εντύπωση. Αστρολογικά, ο γρίφος αυτός έχει απάντηση, αν σκεφτούμε τον 1ο Οίκο.

 

Ο 1ος Οίκος είναι η αρχή του ωροσκοπίου που δηλώνει την σημασία του Ωροσκόπου. Το ζώδιο που βρίσκεται στον 1ο Οίκο, όπως επίσης και οι πλανήτες, φανερώνουν τι συμβαίνει στον ουρανό την στιγμή της γέννησής μας. Η δομή του γενέθλιου χάρτη –η θέση των πλανητών στους Οίκους –εξαρτάται ολοκληρωτικά από την τοποθεσία της γέννησής μας.

 

Το περιβάλλον παίζει τεράστιο ρόλο στη σημασία του 1ου Οίκου. Ψυχολογικά, το ζώδιο του Ωροσκόπου μας λέει μία μοναδική ιστορία για το πώς περίμεναν και το πώς μας ενθάρρυναν να προσαρμοστούμε στο περιβάλλον μας σε νεαρή ηλικία. Έχετε ωροσκόπο Δίδυμο; Ήσαστε το άτομο στην οικογένεια που έκανε όλες τις ερωτήσεις και ενθάρρυνε τον διάλογο. Ωροσκόπο Καρκίνο; Ήσαστε αυτοί που προσέχατε την οικογένεια –ακόμα και στη παιδική ηλικία. Ωροσκόπο Ζυγό; Ήσαστε αυτός που έφερνε την ειρήνη. Όλοι έχουμε έναν ιδιαίτερο ρόλο στην οικογένειά μας. Ο 1ος Οίκος μας δείχνει αυτό το ρόλο.

zodia-zvdia-22

 

Το ζώδιο του Ωροσκόπου και οι πλανήτες που βρίσκονται στον 1ο Οίκο, μας λένε για ποια χαρακτηριστικά μας ενθάρρυναν στο μονοπάτι της ζωής μας. Ταυτόχρονα, ο 1ος Οίκος του χάρτη, είναι φορτωμένος με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (χαρακτηριστικά της προσωπικότητας) για να μας βοηθήσουν να επιδείξουμε το εξώφυλλο του προσωπικού μας βιβλίου με λεπτομέρειες. Τα χαρακτηριστικά του 1ου Οίκου, είναι αναπόσπαστα κομμάτια της προσωπικής μας προβολής.

 

Να θυμάστε πως παρά το γεγονός πως ο Ωροσκόπος λέγεται πως αποτελεί την αστρολογική μας μάσκα, δεν είναι μία ανειλικρινής αντανάκλαση του εαυτού μας. Η λέξη μάσκα, υποδηλώνει υποκρισία, κάτι που δεν έχει καμία σχέση με τον Ωροσκόπο και τον 1ο Οίκο. Εξάλλου, αυτός ο τομέα του χάρτη μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε την ταυτότητά μας. Έτσι, αντί να βλέπετε τον Ωροσκόπο σαν μία έξυπνη μεταμφίεση για να καλύψετε αυτό που υπάρχει μέσα σας, ο Ωροσκόπος και τα χαρακτηριστικά του 1ου Οίκου, είναι πιο χρήσιμα αν τα συνδέσουμε με τον δρόμο του ταξιδιού της ζωής μας, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσουμε την ηλιακή μας ποιότητα. Ο Ήλιος αντιπροσωπεύει το που πρέπει να πάμε σε αυτή τη ζωή, ενώ ο Ωροσκόπος, το μονοπάτι για να φτάσουμε εκεί.

 

Ο 1ος Οίκος είναι γεμάτος με στοιχεία που μας βοηθούν να τα καταφέρουμε στα πρώτα χρόνια της ζωής μας, αλλά όσο περνούν τα χρόνια και ενηλικιωνόμαστε, μπορούμε να καταλάβουμε πως μία εξελιγμένη έκφραση του 1ου Οίκου μπορεί να μας βοηθήσει περισσότερο. Σκεφτείτε τα καλύτερα και τα χειρότερα χαρακτηριστικά του 1ου Οίκου σας και θα ξέρετε ποια μπορούν να σας βοηθήσουν να φτάσετε στη συνειδητότητα και ποια θα σας εμποδίσουν. Για παράδειγμα, αν έχετε ωροσκόπο Κριό, τότε είναι πιθανό να έχετε μάθει πως ο μοναδικός τρόπος για να φτάσετε κάπου είναι να πιέσετε καταστάσεις. Αναλογιστείτε αν αυτό το χαρακτηριστικό  υποστηρίζει ή αναιρεί την ικανότητα ωρίμανσης του ηλιακού σας ζωδίου –και του υπόλοιπού σας χάρτη. Τι θα γινόταν αν αντί να πιέζατε καταστάσεις, προωθούσατε συνειδητά την ενέργεια του 1ου Οίκου για να γίνετε ανεξάρτητοι και πρωτοποριακοί;

 

Τέλος, ο Ωροσκόπος και ο 1ος Οίκος κυβερνούν εκτός από την προβολή της προσωπικότητάς μας, τα σωματικά μας χαρακτηριστικά. Η εμφάνισή μας, το βάρος, τα μαλλιά –έχουν να κάνουν με αυτά που συμβαίνουν στον 1ο Οίκο μας.

 

Αν και είναι σωστό να λέμε πως δεν πρέπει να κρίνουμε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του, ταυτόχρονα δεν πρέπει να το αγνοούμε εντελώς. Να θυμάστε πως το εξώφυλλο είναι αληθινό, ενεργητικό κομμάτι  του εαυτού μας. Τι υπάρχει πίσω από το εξώφυλλο; Εκεί βρίσκεται η ομορφιά της εξερεύνησης του υπόλοιπου ωροσκοπίου. Αυτό το συναρπαστικό ταξίδι όμως, ξεκινά πάντα με τον Ωροσκόπο και τον 1ο Οίκο.