χωρισμος: 6 λόγοι που πρέπει να τον ξεπεράσεις

zwdia-zvdia-91-χωρισμος-zodia

χωρισμος: 6 λόγοι που πρέπει να τον ξεπεράσεις

 

Οι σχεσεις δεν είναι εύκολες και ο χωρισμος είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα. Η απόφαση να λήξει μία σχέση έρχεται εύκολα σε μερικούς, αλλά για άλλους, είναι μία απόφαση που χρειάζεται αρκετό χρόνο και σκέψη. Μόλις αποφασίσεις, αμέσως νιώθεις μετανιωμένη. Εξάλλου πέρασες πολύ καιρό με αυτό το άτομο.

 

Ήταν το άλλο σου μισό, ήσαστε κοντά και νιώθατε άνετα ο ένας με τον άλλον. Όλα αυτά δεν ξεχνιούνται εύκολα ούτε μένουν στο παρελθόν. Στο τέλος, όμως, χωρίσατε για κάποιο λόγο. Ενώ σε ψυχαγωγεί η ιδέα να στείλεις μεθυσμένη μήνυμα στις 2 το πρωί το Σάββατο και να του αποκαλύψεις πόσο σου λείπει, μην το κάνεις.

 

Ορίστε γιατί:

zodia-zvdia-22

 

χωρισμός: τελείωσε για κάποιο λόγο

Δεν χωρίσατε από το πουθενά, πρέπει να υπήρχαν λόγοι. Εννέα στις δέκα φορές, το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται μέσα σε μία νύχτα. Εκτός αν ο πρώην σου έκανε κύκλο 360 μοιρών, μην γυρίσεις προς τα πίσω. Η σχέση απέτυχε. Μην ξεχάσεις το λόγο όταν πιεις λίγο παραπάνω και νιώσεις μοναξιά.

 

χωρισμος: μετά το «μήνα του μέλιτος»…

Ενώ θα θυμάσαι όλες τις καλές στιγμές που μοιραστήκατε, το να ξαναπαίζεις τις ίδιες χαριτωμένες συζητήσεις στο κεφάλι σου, δημιουργεί την εντύπωση πως όλα ήταν τέλεια. Αν ήταν όλα τέλεια, τότε θα ήσαστε ακόμα μαζί. Αν τα ξαναβρείτε, θα περάσετε τον δικό σας «μήνα του μέλιτος», αλλά μετά από αυτό, το πρόβλημα θα έρθει ξανά στην επιφάνεια αφήνοντάς σε μπερδεμένη και πληγωμένη… για δεύτερη φορά.

 

χωρισμος: πιστεύεις πως δεν θα βρεις καλύτερο

Μπορείς και θα το κάνεις. Είναι τόσο απλό. Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές! Αφού περάσεις αρκετό καιρό μόνη σου και ξεπεράσεις τον πρώην, εξερεύνησε τις επιλογές σου. Άφησε έναν φίλο να σου κανονίσει ραντεβού στα τυφλά, ξεκίνα το φλερτ στο facebook ή πάρε το νούμερο ενός αγνωστου σε ένα μπαρ. Δεν υπάρχει μόνο ένα άτομο εκεί έξω για εμάς. Υπάρχει το σωστό άτομο, τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος. Η αγάπη είναι δύσκολο πράγμα.

 

ζωδια-ζωδιο-zwdia-zwdio-ταρο

 

χωρισμος: αν ήταν γραφτό, δεν θα ήταν τόσο δύσκολο

Ένας από τους φίλους μου το είπε αυτό. Δεν πρέπει να είναι τόσο δύσκολο να κάνεις τη σχέση σου να λειτουργήσει. Δεν σου λέω πως δεν θα υπάρχουν εμπόδια, αλλά πρέπει να είσαι πιο συχνά χαρούμενη παρά λυπημένη στη σχέση σου. Αν ένιωθες δυστυχισμένη, ειδικά προς το τέλος της σχέσης, την δεύτερη φορά δεν θα είναι καλύτερα τα πράγματα.

 

χωρισμος: ένιωθες άνετα

Το άλλο σου μισό ήξερε τα πάντα για εσένα, τι ακριβώς ήθελες για φαγητό και τι χρειαζόσουν μετά από το μεθύσι του Σαββάτου για να συνέλθεις. Ίσως σκέφτεσαι πως ποτέ δεν θα ξανανιώσεις το ίδιο άνετα με κάποιο άλλο πρόσωπο, αλλά σου υπόσχομαι πως θα συμβεί. Οι περισσότεροι από εμάς χρειαζόμαστε χρόνο για να ανοιχτούμε στους άλλους, ειδικά στη δική μας γενιά που όλοι περνούν από τον έναν στον άλλον με απίστευτη ταχύτητα.

 

zwdia-tenia

 

Όταν έρθει το σωστό άτομο, θα τον θέλεις για όλα αυτά και ακόμα περισσότερα. Στην αρχή μίας νέας σχέσης, δεν μοιράζεσαι τα βαθύτερα μυστικά σου, ούτε να τελειώνει ο ένας την πρόταση του άλλου. Σταδιακά, όμως, θα φτάσεις και εκεί.

 

χωρισμος: τον αγαπάς

Τον αγάπησες, το καταλαβαίνω, το έχω περάσει και εγώ. Ωστόσο, αν έμαθες τίποτα από αυτά τα άρθρα, θα ξέρεις πως με κάθε νέα σχέση μαθαίνεις περισσότερα για τον εαυτό σου και για τον τρόπο που αγαπάς. Το να ερωτευτείς δεν έχει να κάνει μόνο με το άτομο. Έχει να κάνει και με τη στιγμή. Η σωστή στιγμή είναι το παν.

 

Όλα συμβαίνουν για κάποιο λόγο. Μαθαίνεις από τον πόνο, για αυτό μην υποβάλεις ξανά τον εαυτό σου σε αυτόν. Άφησε το παρελθόν πίσω και προχώρα μπροστά. Υπάρχουν καλύτερα πράγματα εκεί έξω από αυτά που αφήνουμε πίσω.

 

zwdia